Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Otyły pies

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam następujący problem: mój pies (owczarek niemiecki, 2 lata) od października ubiegłego roku przytył 4 kg. Martwi mnie ten fakt, ponieważ stał się apatyczny i smutny. Czy macie jakieś porady, które pomogą nam zwalczyć problem otyłości?

Gość gość
a może jest chory na coś?

Gość gość
Moj owczarek przyjmowal tabletki na tarczyce, mial problemy ze skora a tarczyca wyszla przy okazji badan. Zrob mu badania krwi.

Gość gość
Hej, sama miałam podobny problem z moim labradorem. Dużo czytałam na temat diety dla psa z nadprogramowymi kilogramami aż w końcu postanowiła udać się do weterynarza. Powiedział, że każdy pies jest inny, dlatego dobierając dietę redukującą kilogramy trzeba zwrócić uwagę na wiek, rasę, przebyte choroby itp. Dodatkowo polecam Ci ciekawą akcję pod hasłem Psy mają potrzeby. Tematem stycznia jest żywienie otyłych psów: https://www.facebook.com/DobrzeNamZeSoba/?fref=ts

Gość gość
Może jest na coś chory, albo nieodpowiednio go karmisz? Skoro się martwisz, koniecznie idź do zaufanego weterynarza. Kiedy coś złego dzieje się z moim psem, chodzimy do http://weterynarz-szczecin.info/ , niejednokrotnie bardzo mu pomogli.

Gość gość
Mój pies był otyły i rozerwało go z przejedzenia,ale pojechaliśmy z nim do Szczecina i złożyli go,poszyli,pies jak nowy.Wam radzą to samo.Kiedy zdechnie c****es,tam go przywrócą do życia :-)

Gość gość
Jak najszybciej zglos się z psem do weterynarza. Ze swojej strony mogę polecic ci sprawdzona klinike http://lecznica.pila.pl/, na pewno poradza w jaki sposób pies szybko może wrócić do formy :)

Gość gość
A zeszyjecie mi psa jak się rozpuknie z przeżarcia?

Gość gość
Tez zmagałam się otyłością mojego psa . Nie wiedziałam co mam zrobić . Wprowadziłam więcej ruchu i nic . Postanowiłam ze zmienię karmę . Wet polecił mi bozite dla otyłych psiaków i tak udało mu się wrócić do wagi w normie .

Gość gość
na pewno bylas z nim u weterynarza i skoro pytasz to nie jest zapewne na nic chory. moze poswiec mu wiecej czasu, wiecej zabawy. zadbaj tez o jego odzywanie, o dobra i wartosciowa karme. moge Ci polecic karme z bozity. ja ja podaje swojemu psiakowi, w ofercie maja tez karme dla psiakow z otyloscia. sprawdz koniecznie!

Gość karolkake
Ja również mam ten problem, tylko, że u nas zaczęło się po sterylizacji.. Pilnowaliśmy tego, co je, niestety dalej rósł, zaczęliśmy podawać karmę Bozita Light, waga wraca do normy, jednak staramy się zapewniać mu jak najwięcej ruchu. W badaniach krwi nic nie wyszło, od tego właśnie zaczęliśmy.

Gość Ola
Dnia 27.11.2018 o 19:32, Gość karolkake napisał:

Ja również mam ten problem, tylko, że u nas zaczęło się po sterylizacji.. Pilnowaliśmy tego, co je, niestety dalej rósł, zaczęliśmy podawać karmę Bozita Light, waga wraca do normy, jednak staramy się zapewniać mu jak najwięcej ruchu. W badaniach krwi nic nie wyszło, od tego właśnie zaczęliśmy.

No ja właśnie tez z polecenia zamówiłam bozite Light dla mojej kulki i zobaczymy czy da rade . Jestem dobrej myśli 🙂 jak narazie tez dużo spacerujemy .

Gość bruder

zwiereta jak ludzie na starosc tyja ;) dlatego warto zainwestowac  dobre jedzonko dla psa. wiele firm proponuje wiele karm. my aktualnie podajemy bozite. to sprawdzona karma, pisak czuje sie po niej dobrze, jest bez gmo bezzbozowa.  z tego co widzialam maja tez w swojej ofercie karmy dla otylych zwierzekow a wiec warto sprawdzic.

Gość Izyyyy
Dnia 27.11.2018 o 19:32, Gość karolkake napisał:

No ja właśnie tez z polecenia zamówiłam bozite Light dla mojej kulki i zobaczymy czy da rade . Jestem dobrej myśli 🙂 jak narazie tez dużo spacerujemy .

Gość gość

https://www.bozita.pl/karma-dla-ps%C3%B3w/bozita/ polecam karmy z bozity. maja specjalne karmy dla psiakow ktore sa otyle.

Gość DominikaKa

My kupujemy taką dla psiaków o niskim poziomie aktywności lub z tendencją do tycia. Jest bez pszenicy. Mniej energetyczna, przygotowana ze świeżym mięsem szwedzkich kurczaków dla optymalnego trawienia.

Gość ewelina

zależy mi, aby mój pies czuł się dobrze i miał zadbaną sierść. Uwielbia wcinać mokrą karmę maxi natural, kupuję ją w biedronce. Bubu je dwa razy dziennie, jest aktywnym i szczęśliwym psem