Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto się rozszedł z facetem i ma dzieci ? porady odnośnie alimentów potrzebuję

Polecane posty

Gość gość

Rozeszłam się z facetem bo mnie zostawił z 2 dzieci w tym jedno niepełnosprawne z MOPSu obecnie otrzymuję zasiłek pielęgnacyjny z racji że zrezygnowałam z zatrudnienia,co jeszcze mogę otrzymać z MOPSu z tytułu samotnie wychowującej,lub czy jest coś innego ? Jest 13 stycznia,do 10 musiałam porobić opłaty i zostało mi 400zł,syn na specjalnej diecie,bo jest alergikiem,bierze do tego leki i te 400zł to jest nic,bo jeszcze mam młodsze dziecko które robi jeszcze w pieluchy więc i tu nie mogę zaoszczędzić. Pomóżcie mi to ogarnąć,gdzie iść i z czym ? Pozdrawiam

Gość gość
Dostaniesz zasiłek celowy(na dozywiamie,opał,ubrania,srodki czystosci),musisz isc z podaniem do MOPS,socjalna przyjdzie z wizytą do ciebie .Gnoja podaj o alimenty,wysokie(na chrego malucha pisz 1000zl,na nastepne 550).Zasilek na samotne wychownie tylko jak ojciec niezmamy lub niezyje

Gość gość
Oczywiście pisz o jak najwieksze alimenty , weż od pediatry zaświadczenie że dzieci ci chorują , ale takie pewnie masz ze względu na niepełnosprawność, paragony za leki itp, ksero wszystkich opłat jakie robisz , mieszkanie, światło, gaz . Niech h...j płaci jak zabrał dup...w troki. Powodzenia

Gość gość
jak masz mieszkanie w blokach i mieszkasz sama możesz o dofinansowanie sie starać jakoś tak, ale może ktoś ci podpowie bo sie o to starał, musisz isć do urzędu miasta lub gminy nie wiem gdzie mieszkasz i tam ci wszystko powiedzą jak i co

Gość gość
rozeszliście się bez orzekania o winie czy z orzeczeniem jego bo jeśli z jego winy to pisz na siebie też alimenty

Gość gość
Jest chyba jeszcze cos takiego jak alimenty na zone jesli rozwod byl z winy meza. Zbieraj kazde papiery chocby ci mialo to zajac z 5 segregatorow bo teraz to papier sie liczy! Co na papierze "wygrywa"! Z takiego hu/ja zdzieraj a nie zaluj bo on ciebie i wlasne dzieci nie zaluje!

Gość gość
Na większe paragony zbieraj faktury imienne najlepiej czy na leki jak da rade jamialam niedawno sprawę. W sadzie i sedzia mówił ze najlepiej fakturę bo wtedy jest pewność ze prawdziwe są a nie od kogoś albo z rodziny itp

Gość gość
Rodzinny plus dodatek z tytuły samotnego wychowywania dziecka, alimenty (to musisz do sądu oczywiście pozew złożyć), celowy, okresowy ;) myślę, że nie będzie źle no i na wiosnę dojdą te nieszczęsne 500 zł/dziecko ;)