Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja corka ma 28 miesięcy i dalej karmie piersia

Polecane posty

Gość gość
Jaka kurfa mieszankę??? Czy Ty czytać potrafisz?? Nikt nie wspomina ze dziecko powinno byc na mieszance! Ba! Większośc pisze ze karmienie piersią niemowlaka do roku jest normalne i nawet publicznie nikt z tego nie robi afery ale kilkulatka to juz przegięcie. Dobra dieta jest juz w wieku roku no półtora i dzidcko juz zaczyna produkcje przeciwciał w wystarczającej ilości. Litości...cyc potrzeby kilkulatkowi-chyba w waszych chorych głowach.

Gość gość
Moja koleżanka jest że tak nazwę naukowcem, w większości badań niestety robią sobie jaja jak przedstawiają statystyki.

Gość gość
Ta osoba u gory wlasnie sie zalicza do tej grupy ludzi, ktory mnie da sie nic przetlumaczyc. Maja badania, dane przed nosem a i tak beda gadaly swoje jak mantre, ze po roku kp jest niepotrzebne. No wiec jest potrzebne. Cokolwiek byscie nie napisaly kp do 2 lat jest potrzebne i najlepsze co moze matka zrobic. Kp pro roku jako dodatek zdrowe just diety to prawdziwe szczescie dla dziecka.

Gość gość
jest potrzebne bo?bo ty tak powiedziałas? wow coz za argument....

Gość gość
"Cokolwiek byscie nie napisaly kp do 2 lat jest potrzebne i najlepsze co moze matka zrobic. " Jest dobre ale bez przesady . Ludzie adoptują dzieci i mimo braku karmienia piersią kochają sie i tworzą rodzinę . Kp to jest tylko sposób karmienia a nie złoty środek na wszytko.

Gość gość
No ale te dzieci przeciez sa mniej rozwinięte intelektualnie, sa bardziej chorowite i nie maja więzi z mamusia :D Prawda jest taka ze karmienie piersią takiego dużego dziecka to jedynie wymysł matki. Do niczego jest mu ten cycek w takim wieku bo wszystko ma zapewnione w inny sposob. Nie ma nigdzie normy kp ale większośc wie ze co za duzo to niezdrowo-jak widac nie wszyscy.

Gość gość
W internecie mozna wszystko znaleźć jak sie chce wiec te Twoje publikacje i badania to wybacz ale słabe zródło rzetelnej wiedzy. Mozna przeciez znaleźć badania ktore wykazują ze kp wpływa na dzieci niekorzystnie i co wtedy?

Gość gość
Większość dzieci długo karmionych piersią odstawia się naturalnie między 3 a 4 rokiem życia, więc to jest przyjęty wiek do którego dziecko może pić mleko matki, oczywiście są wyjątki od tej reguły.

Gość gość
Milosc do dziecka to oddzielny temat. Czemu czujecie sie dotkniete tematami o kp? To jedzenie, nie ma nic wspolnego z tym jak kochacie dzieci. Jakbym napisala, ze matki podajace do jedzenia gotowce i mcdnalda daja gorsze jedzenie niz te gotujace domowe obiady to tez byscie sie oburzaly? Ze przeciez kochacie dzieci a w mcburgerze sa tez witaminy? Ze nie glodzicie dzieci wiec tak dkugo jak dostaja jesc, to nie moja sprawa, ze karmicie fastfoodami. Oraz, ze kiedys powstana badania jak to McDonald i cola sa zdrowsze od brokula. I co wtedy mamy gotujace same powiedza? Prawda, ze brzmi to smiesznie? Bo wszyscy wiemy, ze domowe obiady as zdrowsze. Ale niestety jeszcze nie wszystkie wiemy, ze kp do 2 lat jest najzdrowsze. Pozdrawiam, poprawilscie mi humor tymi ostatnimi postami, sa naprawde smieszne.

Gość gość
gość dziś No widzisz mnie nie boli ze ktos karmi piersia bo sama karmiłam rok .Za to uważam, ze kp 3-4 latka jest przegięcie w druga stronę . Takie duze dziecko które ssie piers matki mnie zwyczajnie brzydzi .Uważam ze to jest obleśne i mam prawo tak myśleć.

Gość gość
napisałaś to już 1500 razy, już wiemy że cię to brzydzi, poszukaj innego ciekawego tematu

Gość gość
kazda dajaca ssac piers dziecku ponad rocznemu ma zadatki na pedofila. W zyciu bym tego nie zrobila-po prostu ogarniaja mnie mdlosci jak pomysle ze dslabym ssac piers dziecku np.dwuletniemu!!Dla mnie dowodem na to ze one maja cos nie tak ze soba i swoja moralnoscia jest fakt ze zadna nie poda mleka w kubku tylko obrzydliwce wciskaja te suty w usta dzieci. BLE BLE BLE to powinno byc zakazane!!

Gość gość
Matki kp duze dzieci (powyżej 2 lat ) to patologia . Patologia to odstępstwo od normy a wciskanie cyca tak duzemu dziecku norma nie jest i nie będzie .

Gość gość
Wszystkich wokolo obrzydza fakt kp tak duze dzieci to tyle.O "walorach"waszego mleczka dla ponad rocznych dzieci juz nie wspominam o dwuletnich trzyletnich czy osiemnastoletnich juz nawet nie bede pisac...Wy wlasciwie z tego co czytam dwie kontra pozostałe 200 normalnych kobiet..Serio tego nie kumacie?:) Kumacie kumacie tylko wypieracie.Nie wierze ze przez te popsute glowy nie przeplywa czasem mysl ze to przyjemne (to straszne nawet jak to pisze) ze dziecko ssie piers... Dla mnie powinni was pozamykac. W mojej pracy pare razy byla dyskusja na ten temat i wszystkie zgodnie przyznaly ze to ohydne , dwoch facetow skomentowalo to "zaraz puscimy pawia,skonczcie juz ten temat". No ale nasze dumne dojarnie w sumie 1 procent kontra reszta beda tu dalej wyrzygiwac te obrzydlistwa.

Gość gość
Znam-nie błysnęłas...znam rownież niemiecki oraz hiszpański!

Gość gość
Aaaa i podstawy francuskiego :D karmiona jestem mm niebieskim a pozniej krowim odstanym-przyjmujesz do wiadomości???

Gość gość
Nie za długo cię karmią tym "niebieskim mm" i krowim odstanym? Czy piłaś coś przed napisaniem?

Gość gość
Skrót myślowy ale jak widac na brak argumentu wiec trzeba sie czepić słowa :D typowe... Idź nakarm kilkulatka bo jeszcze zawali kartkówkę w szkole...

Gość gość
Oblechy ...Cienka jest granica waszych zachowań...Wiele osób uważa was za pedofilki. Dać memlać piersi ponad roczniakowi a już dwulatce lub więcej.Jestem w szoku, że te na szczęście nieliczne dalej tu chcą wmówić, że z 99 procentami kobiet jest nie w porządku, bo kp dzieci do max roku czy pół albo mm. Jeszcze mleko z piersi w kubku bym zdzierżyła, ale to ssanie przez duże dzieci..Jak one nie brzydzą się tego robić

Gość gość
Byś zdzierżyła? A to ty masz je pić? Idź pobaw się z dzieckiem, posprzątaj albo poćwicz będzie chociaż pożytecznie.

Gość gość
Wez nie spamuj z tymi linkami bo sie człowiekowi posiłek podnosi na widok karmienia w tandemie, publicznie. Te niemowlę to normalna sprawa choć pozycja kiepska i widac suta i żyle na piersi. Ale ten duży 4latek czy ile on tam ma to katastrofalny widok ale jak widac mamusi sie podoba jak z niej doją i głaszczą po cycach-niedostymulowana wystarczajaco. Po co temu kilkulatkowi piers w tym momencie??????? Po nic totalnie!!! Powinna go przytulić albo nakarmić stałym posiłkiem a nie w dzien dawać sie doić. On pije bo mniejszy pije to tak jak z pampersami i cała reszta bo starszy tez chce zainteresowania.

Gość gość
A zadałaś sobie trud przeczytania tekstu, czy tylko obejrzałaś obrazki? Tak robią betony, przekonane o swojej słuszności, zamknięte na wiedzę.

Gość gość
Masz wysokie predyspozycje do nadinterpretowania faktów. Czy ja gdzies napisałam, ze nie przeczytałam? Nie, zatem skąd taki daleko posunięty wniosek?! Mnie jakas kobieta z internetow nie przekona do tego, ze karmienie piersią kilkulatka to cos naturalnego. Nagle mam zmienic pogląd bo gdzies przeczytałam? Myślisz ze nie widziałam nigdy takich blogów? Ja, w przeciwieństwie do Ciebie matko dkp nie wymyśliłam sobie ot tak, ze trzeba karmic rok, ale poczytałam na ten temat, obserwowałam swoje dziecko i wiedziałam ze ten czas juz nadszedł. Przeczytałam wiele na temat kp i doszłam do takiego wniosku ze rok to wystarczajaco. Przykre ze Ty swoje słuszności opierasz na blogach i innych artykulikach ktore zgadzają sie z tym co sobie założyłaś. Ja potrafie analizować i wyciągać wnioski a betonem jestes ty-szara masa która własnego zadnia nie ma.

Gość gość
Tak, nie mam własnego zdania i karmiłam 4 lata mimo, że mogę przeczytać o sobie takie słowa jak tu? Wręcz przeciwnie, to ty nie masz zdania bo robisz jak każdy, na kafeterii każą karmić rok, to karmię i odstawię po roku, bo pomyślą o mnie pedofilka :O

Gość gość
13:19 BRAWO. Jednak proponuje ignorowac tego trolla pedofila.Moim zdaniem ona jednak nie do konca ma ok z glowa. Jedna pisze ciagle z setka kobiet ktore tu sie przewija...Ona kp nawet wtedy gdyby jfj "malec nie odstawilby sie po 8r.z.".Taki trep nie skuma pefnych konwenansow.Jak tu madrze napisano:jest niedostymulowana i daje mietolic i ssac cyce dziecku. Brzydze sie takich babsztyli

Gość gość
Mam gdzieś ze ktoś karmi 3 lata abym ja tego nie widziała. Ale kiedyś czytałam wpisy na forum z grupy mamusiek dkp i się przerazilam. Pisały ze czasami robi się im miło i je to podnieca ale szybko odpedzaja te myśli. To jest chore. Niektóre się wtpiwiadaly że dkp bo daje im to poczucie ze bardziej kochają inne karmily żeby nie iść do pracy itd. Nikt mi nie powie że to normalne jest. Dla zainteresowanych to forum wizaż o milosniczkach dkp, można poczytać i poznać wiele prawdziwych powodów karmienia dużych dzieci. Tylko ostrzegam można się porzygac od niektórych wpisów.

Gość gość
*pewnych*

Gość gość
A ja brzydzę się ludzi głupich, a dałam się wkręcić w gadkę na takim poziomie.