Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przyspieszyc wizyte u ginekologa

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam niespełna 19 lat i podejrzewam ze jestem w ciazy okres mi sie spóżnia ponad tydzien (zawsze miałam idealnie co 28 dni )zrobiłam est ale wyszedł negatywny , a okresy dalej nie ma byłam sie zapisac do ginekologa ale wizyta dopiero za 3 miesiace i nie ma obcji przyspieszenia . czy jest inny sposub na upewnienie sie czy jestem w ciaży ?? słyszałam o jakis badaniach krwi , gdzie je mozna zrobic i w jakiej cenie oraz jak sie nazywaja ??

Gość gość
Zrob badanie beta hcg.

Gość gość
Badanie z krwi - beta Hcg, potwierdzi lub wykluczy ciąze. Cena zależy od laboratorium, ja płaciłam ok. 30 zl

Gość gość
do stosunku doszło przed świetami i w sylwestra a ostatnia miesiaczke miałam 7 grudnia .mozliwe zebym juz miała takie objawy jak mdłosci ,wymioty, zmeczenie ?? badanie beta hcg bedzie juz wiarygodne ??

Gość gość
to idź do innego lekarza - ginekologa. nie musisz do tego do którego okregowo jestes zapisana. 2x w roku mozna zmienic bezpladnie lekarza. Ewentualnie idz do przychodni prywatnej to ci od ręki zrobią

Gość gość
byłam juz w kilku przychodniach ginekologicznych i wszedzie podobne terminy , a na prywatna wizyte mnie nie stac

Gość gość
Kup jeszcze testy w aptece i rob badz udaj sie do Diagnostyki. I tam moze ci zrobia badanie z krwi. Z jakiego miasta jestes? Ja np z Krakowa, i nie chodze do gina z Kraka bo terminy straszne tylko do przychodni gin. w okolicznym malym miasteczku - tu dostalam sie bez problemu

Gość bella  86
Boże, co za terminy, u mnie w mieście 2 tyg. się czeka.

Gość gość
Do gina nie zapisuje sie okregowo... Autorko zrob bhcg to jesy najbardzoej miarodajne badanie. A gina szukaj w innych placowkach na nfz.

Gość gość
Beta HCG powinno rozstrzygnąć.

Gość gość
Ja maiłam sytuację, ze w trakcie ciąży zmieniałam gina ze względu na zmianę miejsca zamieszkania - do pierwszego kolejki jak stąd do Hong Kongu (ciężarne mają pierwszeństwo i są zapisywane bieżąco na wizyty), u drugiego też kolejki (w mojej przychodni), ale jest tak, że kto przyjdzie jest danego dnia rejestrowany, nie ma konkretnych terminów i godzin wizyt ;)

Gość gość
Takie są terminy. Też tyle czekałam mimo ze mówiłam ze wiem ze jestem w ciąży, każdy miał to w d***e. Pieniądze rządzą światem. Jak ktos ma to idzie kiedy chce i nie musi się prosić.

Gość gość
No właśnie u mnie tez tak bylo. Nikogo nie obchodzi czy w ciąży czy nie od 6 rano(albo nawet i wczesniej) stałam w kolejce po numerek na wizytę bo nie ma zapisów normalnych tylko rano na dany dzień. A jak wizyta byla o 14 to musiałam wrócić do domu i iść jeszcze raz. Masakra to byla.

Gość gość
dziekuje za wczesniejsze podpowiedzi co powinnam zrobic w tej sytuacji :) mam jeszcze jedno pytanie przeczytałam w internecie ze jesli kobieta mam jakies problemy z nerkami to test moze wyjsc fałszywie ujemny czy to mozliwe ?