Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temp.37,6 przed okresem a zapalenie wału paznokciowego Czy ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Mam dosłownie 3 pytania , które nie dają mi spokoju a może któraś z Was miała podobną sytuację to odpowie. Chodzi mi o to, że od kilku dni mam zapalenie wału paznokciowego palca u nogi. Od tego też czasu jestem po owulacji a nie zabezpieczaliśmy się tym razem i codziennie wieczorem mierzę temp. i codziennie mam ok 37.3 stopni, wczoraj miałam nawet 37.6. Jestem tydzień przed okresem. Czy ta temperatura może mieć związek z ewentualną ciążą? Czy bardziej z tym zapaleniem? Dodam też, że codziennie odczuwam pobolewania w dole brzucha i krzyża, i mrowienie w piersiach. Czy mierzenie temp. wieczorem (a nie rano po spoczynku jak to zwykle się robi) jest miarodajne?

Gość gość
temp powinnas mierzyc rana bo wieczorem zawsze jest wyzsza. a zapalenie rowniez moze przyczynic sie do podwyzszonej temp. skoro jestes tydz przed okresem to moze jeszcze nie bylo imlpantacji zarodka wiec objawow ciazowych jako takich nie bedziesz mala. ja 6 din po owulacji mialam okropny bol podbrzusza domyslilam sie ze to zagniezdzanie i natychmiast bol sutkow. pozniej doszly inne objawy.

Gość gość
pomiar wieczorem jest niewiarygodny bo temp. ciała się podnosi w ciągu dnia. Tylko rano przed wstaniem z łóżka.

Gość gość
Raczej od paznokcia ja tez miałam podobnie tylko stan zapalny w kostce od nadziania się na drut

Gość gość
Po pierwsze temp.mierzymy rano przed wstaniem. Po drugie temp.w drugiej fazie cyklu zawsze jest podwyzszona a o ciazy swiadczy 17(albo 16) dni podwyzszonej ciagiem. Temperatura spada dopiero bezposrednio przed krwawieniem.

Gość gość
Wiem wiem dziewczyny, mierzy się rano. Ale ja właśnie po tym jak zaczął mnie tak boleć krzyż i podbrzusze ( a przyznaję że zwykle pobolewa mnie 1-2 dni przed okresem) i jak doszło to zapalenie wału paznokciowego zaczęłam mierzyć temperaturę. Ale dopiero wieczorem . Dlatego pytam czy może jednak któraś z Was miała tak że mierzyła wieczorem i okazało się że była ciąża. No i to mrowienie w piersiach. Hmm...

Gość gość
U ciebie babka na dwoje wrozyla;) nie masz punktu odniesienia. Ale jezeli mam ci dac chociaz troche nadzieji to mnie od momentu zagniezdzenia,na tydz przed okresem brzuch bolal jakbym juz miala okes dostac.

Gość gość
mrowienie w piersiach moze byc rowniez przed okresem. tego akurat nie bralabym za wyznacznik ciazy bo po owulacji podnosi sie poziom hormonow ktore odpowiedzialne sa tez za zmiany w piersiach. musisz niestety cierpliwie czekac a test najwczesniej 13 din po owulacji. wiem jakie to ciezkie. sama przez to co m-c przechodze:) teraz na przyklad juz zauwazam objawy ciazy a owulacji jeszcze nie bylo:) nie daj se zwariowac!

Gość gość
No właśnie u mnie jest to samo , zaczął mnie pobolewać zbyt wcześnie niż to zwykle miało miejsce :) A nuż...

Gość gość
dziś też tak miałam w pierwszej ciąży. W drugiej natomiast zupełnie nic.

Gość gość
Zgadza się, masz rację. Tylko że ja nie miałam raczej mrowienia w piersiach. Jedynie sam ból podbrzusza tuż przed okresem. A teraz jeszcze krzyż, plus mrowienie..i ta temperatura :)

Gość gość
Aaa- i jeszcze coś.. Zauważyłam że swędzą mnie piersi a właściwie otoczki brodawek. Tak bardzo że muszę się zawsze podrapać. Dziwne, co? I od wczoraj krocze. Szczególnie jak wstaję . Tak mnie ciągnie w kroczu, miednicy... Nie wydaje Wam się że to też dziwne? Bo krocze zwykle pobolewa pod koniec ciąży, a tu jeśli jest ciąża to już teraz??

Gość gość
Zauważyłam że napisałaś że mierzysz tą temp po spoczynku. Temperatura mogłaby być miarodajna wówczas gdy ten spoczynek to min 3 godz snu. Temperatura ta zawsze będzie wyższa wieczorem niż rano. Poza tym sama wysokość temperatury nie świadczy o ciąży. Ja jestem w ciąży a mam poranną temperaturę 36,6 - 36,8 mierzoną w ustach i jest ona wyższa od wcześniejszych. Musi to być jedynie stan gdzie temperatura jest wyższa przez przynajmniej 17 dni od poprzednich niższych temperatur. Jak nie mierzyłaś przed owulacją, albo nie masz odnośnika z poprzednich cykli przynajmniej to taka temperatura jest tylko gdybaniem. Co do odpowiedzi na twoje pytania to: 1. Może ale nie musi być związane z ciążą. 2. Mierzenie temperatury wieczorem jest miarodajne wówczas gdy zrobisz to po przynajmniej 3 godzinnym śnie. Ale tu zastrzegam że nie jest tak miarodajne jak poranna temperatura, bo więcej zakłóceń wchodzi w grę, i pewnie nie u każdego wyjdzie miarodajny wykres. No i oczywiście duże znaczenie ma też stała godzina pomiaru.

Gość gość
Dziękuję Wam za odpowiedzi :)