Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka po umyciu głowy ma tłuszcz na włosach

Polecane posty

Gość gość

Problemy zaczęły się od ok 2 lat. Wtedy zaczęły wypadać jej włosy. Miała ładne grube włosy a teraz się rozrzadziły. Ma 10 lat,za każdym razem jak ją czesze to na szczotce jest sporo włosów. Moja siostra mówi że to normalne,że ludziom codziennie wylatuje po 50-120 włosów. Kiedyś na szczotce było może z 5-10 włosów,teraz jest bardzo dużo. Rodzina mi nie wierzy i mówi że to normalne. A ja chyba lepiej wiem skoro codziennie ją czesze to widze ile włosów miała a ile ma teraz. Ma łyse prześwity jak się patrzy od góry. Drugi problem to taki że od 3 miesięcy strasznie przetłuszczają jej się włosy. Używam schaumy do włosów normalnych a odżywka z loreala. Co z tego że umyje jak po wysuszeniu są dalej tłuste? Zauważyłam że problemy z włosami zaczęły się odkąd córka wylądowała w szpitalu na zapalenie nerek. Czy to może mieć związek z wypadaniem włosów? Czy powinnam zmienić szampon czy to nic nie da?

Gość gość
Sama loreal wsadź sobie do d**y. Idź do lekarza i zacznij od odpowiednio zbilansowanej diety.

Gość gość
Powinnas zmienic corce diete a nie szampon. Problem tkwi od srodka nie na zewnatrz.

Gość gość
Córka je tak jak zawsze. Nic się nie zmieniło w jej żywieniu. A lekarz co mi pomoże? Oni są nastawieni tylko na to żeby od człowieka wydoić kase i przepisywać leki które i tak nie pomogą a nie mam zamiaru faszerować córki chemicznymi miksturami. Myślałam nad tym szamponem arganowym ale nie wiem czy się dla dzieci nadaje

Gość gość
No wlasnie je to samo! Twoja corka wchodzi w wiek zmian hormonalnych! Kobieto zamiast tracic czas na bzdurne komentarze poczytaj jaki wplyw ma dieta na jakosc naszych wlosow! I jak scisle jest to ze soba powiazane!

Gość gość
Chciałabym żeby jadła warzywa ale nie zmusze jej przecież. Nigdy ich nie lubiła. Zje co najwyżej ogórka na kanapce albo surówke do obiadu

Gość gość
A może to ta odzywka? 10 letnia dziewczynka ma delikatne włosy może za dużo chemii po prostu? Odzywki często powodują przetłuszczanie włosów. Pozatym odzywki nie powinno się używać przy skórze głowy bo obciąża włosy i dają efekt tłuszczu.

Gość gość
Może Twojej córce zaczynają się zmiany hormonalne. Powiem z własnego doświadczenia. Miałam 12 lat (pierwsza miesiączka), kiedy zaczęły się u mnie takie problemy. Włosy przetłuszczały się na potęgę, przez co osłabiały się cebulki i włosy wypadały. Później doszedł trądzik, ale kto by pomyślał, że małolatka ma PCO. Z różnymi objawami PCO borykałam się od momentu pierwszej miesiączki. A włosy to był mój prawdziwy koszmar, wieczorem wyglądały tak, jakbym ich z tydzień nie myła, a myłam je rano. Czasem znajomi pytali się, czy wyszłam spod prysznica właśnie. Nie, nie wyszłam, po prostu miałam tak tłuste włosy. Czas pokaże, co jest przyczyną, ale naprawdę - nie bagatelizuj hormonów, bo jest przyjęte, że to problem osób w wieku licealnym najwcześniej. P.S. też byłam w szpitalu przez zapalenie nerek :P ale to zupełnie nie było z tym związane

Gość gość
A co do wypadania włosów to faktycznie dziwne. Powinnaś pójść z córka do dermatologa. Może to brak jaka witamin.

Gość gość
Przejdź na polskie marki - Joanna, Ziaja, albo inne ziołowe. Z zagranicznych to ja polecam tylko Nivea. Loreal czy schwarzkopf to goowno :o drogie goowno ;)

Gość gość
Odżywki tez z ziaji, nigdy nie narzekałam :)

Gość gość
Z Joanny sa dobre kosmetyki. Używam szamponu do farbowanych włosów z Joanny taki czerwony i kolor znacznie dluzej się trzyma niż po lorealu itp. Ziaja tez jest dobra. Używałam tych firm szamponów właśnie do włosów przetłuszczających i bylo ok. Nawet nie musiałam myć glowy codziennie. Dziewczynki w wieku Twojej córki zaczynają dojrzewać i często maja takie problemy z tłustymi włosami.

Gość gość
Nawet winogron jest wukluczony z diety aby pomoc w regeneracji wlosow jak i wiele innych warzyw i owocow nie wspominajac juz o innych zrodlach zlego odzywiania. Nie jestem fanatyczka diet ale sama mialam odwieczny problem z przetluszczajacymi sie wlosami i przetestowalam doslownie wszystko co bylo mozliwe ale na nic sie to zdalo, wprowadzalam nowe produkty i wyrzucalam zbedne. Nie od razu poprawa byla widoczna ale po dwoch miesiacach o dziwo wlosystaly sie grubsze i co istotne do dzisiaj moge sobie pozwolic na ich mycie dwa- trzy razy w tygodniu a nie codziennie. Duzo jest informacji na ten temat wiec polecam oddac sie lekturze.

Gość gość
To może być łojotokowe zapalenie skory głowy prowadzące często do wyłysienia. Idź z córką do lekarza, bo ignorując to możesz zniszczyć jej życie. Dla kobiety łysina to koszmar.

Gość gość
Ja widzę jako 1 winowajcę hormony, jako drugiego odżywkę. Ja miałam 11 lat jak dostałam miesiączkę. Potem straszny trądzik. W szkole ale nabijali ze mnie ze się nie myje a moja matka olewała problem. Potem miesiączki robiły się coraz bardziej koszmarne i bolesne. Jak miałam 16 lat wylądowałam w szpitalu z krwotokiem i okazało się ze mam endometrioze :( takze lepiej pilnować hormonów jak najwcześniej.

Gość gość
Do jakiego lekarza mam iść,rodzinnego? W lipcu kupiłam odżywkę z nivei to córka dostała razem ze mną łupieżu. Przeważnie szukam takich odżywek po których łatwo się rozczesuje włosy bo córka ma długie do pasa. Wczoraj pierwszy raz umyła takim zwykłym szamponem z Joanny z pokrzywą co miałam awaryjny w szafce bo schauma sie skończyła i poszła spać z mokrymi. Rano jak wstała to nawet nie miała takich tłustych jak zawsze,zobacze jak będą wyglądać jak przyjdzie ze szkoły. Martwi mnie te wypadanie włosów. Może rzeczywiście coś z hormonami nie tak. Od tych 2 lat już 3 razy zaliczyła szpital odnośnie tych nerek i jakieś antybiotyki jej przepisywali. Siostra mówi że to normalne że tyle włosów wylatuje,ale jakby jej dziennie wypadało po 100 włosów to w końcu byłaby łysa. Dla mnie to nie do pomyślenia. Zawsze było 5 góra 10 włosów na szczotce. Ok pójde do tego lekarza bo ciągle zwlekam i miałam nadzieje że samo przejdzie albo wystarczy zmiana szamponu

Gość gość
Do dermatologa z nia idz. Nie lekcewaz problemu choc moze wydaje sie banalny. Sama jestem matka i nie wybaczylabym sobie gdyby sie kiedys okazalo ze to przez moje zaniedbanie skrzywdzilam wlasne dziecko. Problemy zazwyczaj zaczynaja sie od p*****l ktore lekcewazymy.

Gość gość
Jestem tą od PCO, też zawsze ratowałam się różnymi szamponami bez chemii, z chemią. Niektórzy mówili mi, że taka moja uroda. Był taki czas, że leczyłam trądzik acnenorminem, takim silnym lekiem. Wtedy była poprawa z włosami, bo miałam suchą skórę głowy, włosy mi nie wypadały, stały się mocniejsze, były super zdrowe. Jednak po leczeniu problem powrócił, dopiero później zaczęłam się leczyć u endokrynologa i tabletki hormonalne mi wszystko ustabilizowały. Dlatego musisz znaleźć przyczynę - czemu gruczoły wydzielają za dużo łoju. Na mój gust są to problemy dermatologiczne, albo endokrynologiczne. Powinnaś celować w dwóch specjalistów. Życzę powodzenia :) Bo wiem, jak bardzo jest to frustrujące

Gość gość
to ty autorko tematu pisałas duzo o swojej córce na wizazu?jak to ty to jestes p*****lnieta i to zdrowo,zamiast do lekarza isc to na forum jak nie jednym to drugim,i to juz długo...i ze lekarze kase biora...a co niby nie kosztuje?ty liczysz ze ktos poleci ci szampon za 2 zł po którym wypadanie sie cudownie zakonczy?nie ma tak.I tak sie o nią boisz a myjesz jej włosy schaumą?najgorszym badziewiem ale wazne ze tanie,co?jakby co zalezało na córce to dawno poszłabys do lekarza,ale ty najpierw miesiace na wizazu teraz tu,po co?A w ogóle zetnij jej włosy do ramion,wzmocnią sie,matko włosy do pasa to ja sobie nie wyobrazam

Gość gość
Dokładnie!!!! 13:04 Nie radzcie jej,to ta nawiedzona mamuska z wizażu,ona czeka az jej ktos faktycznie szampon za 2 zł poleci,bo lekarz kosztuje.Juz jej radzili takich srakich lekarzy ale ona zamiast posłuchac tamtych dziewczyn przylazła tu,bo lekarze kosztują,ja p*****le.

Gość gość
gdyby moje dziecko miało włosy do pasa i by jej wypadały to w pierwszej kolejnosci scięłabym je,czemu tego nie zrobisz?skoro lecą jej 2 lata?oszalałas? Robisz z córki na siłe lale z długimi włosami

Gość gośćnojaja
Tak,byłam stałą czytelniczką tamtego forum dla włosomaniaczek.Jesli macie dla tej pani rady inne niż szampon za 5 zł z drogerii darujcie sobie,za jakis czas pójdzie znowu na inne forum

Gość gość
Szampon najlepiej musi być pszezrosysty nie koloriwy bo ma durzo chemi. I patrz czy nie ma w składzie LSL i innych poczytaj w necie o niebezpiecznych składnikach w sxamponie. Ja używam szamponu z apteki RADICAL za 10 zł ziołowy naturalny. Jest dobry. I kup córce

Gość gość
Włosy mogą garściami od odżywki wypadac. Odżywka nie powinna dotykać skory głowy tylko włosy. Odżywka jest do włosów a nie skóry. I od tego wypadają. A 10 klatce odżywka nie jest potrzebna

Gość gość
A za czest też myć włosów nie wolno. Bo się orzetluszczaja a jak ty różne zmieniasz ciągle szampony odżywki to niszczysz córce chemia włosy. Myk jej głowę raz w tygodniu najlepiej łagodnym ziołowym szamponem. Częste mycie niszczy skure głowy i cebolki osłabia

Gość gość
Dziewczyny dajcie sobie siana,ta baba miesiącami pisała o swojej córce na wizażu,i tam temat SLSów odżywek i innych był wałkowany do obrzydzenia,widac jak sie słucha,a w ogóle co to za matka,jakby mojemu dziecku leciały włosy a byłyby do pasa w pierwszej kolejnosci bym sciela.A ona robi z niej lalke,do lekarza nie pójdzie bo to kosztuje,tylko na forum jak nie jednym to drugim siedzi

Gość gość
Ta kobieta musi byc jakis defekt psychiczny przeciez,włosy do pasa,wylatują 2 lata,a ona je codziennie szczotkuje,jezus maria:(Nawet pisac szkoda,ona siedziała na wizazu dłuuuuugo i tam jej dziewczyny pamiętam tłukły do łba a ta swoje-shauma,szczotkowanie,wypadanie... Naprawde nie wysilajcie sie,tam jej w rok nie przekonały do niczego i wy nie zdołacie

Gość gość
Tutaj nie zabawi, raz dwa ja zgnoja. Psycholka pewnie sama jest lysa i wymysla historie z tysiaca i jednej nocy.

Gość gość
Czeszesz dziesięciolatkę? Czy wam już całkiem mamuśki odbiło? Ostatnio na basenie widziałam jak babcia usługiwała takiej dziwie większej od siebie. Idźta w chuj z takim wychowaniem.

Gość gość
Czy wy sie dobrze czujecie? Nie jestem jakąś babą z wizażu! Nawet nigdy tam nie pisałam. Córce chciałam już nieraz włosy obciąć i często ją namawiam ale ona nie pozwala bo chce zapuszczać i mieć długie. Schaume zaczęłam kupować bo się fajnie pieni i nie trzeba wiele szamponu na głowę lać. Przyszłam tu o radę i pierwszy raz piszę tutaj na ten temat a wy teraz naskoczyłyście na mnie niepotrzebnie. Nie kupuję najtańszych badziewnych szamponów i nie żałuję na nie dlatego chciałam poprosić o rade i wasze doświadczenia jeśłi ktoś miał taki problem. Mam zamiar iść do tego lekarza i zobacze co powie. Będe też musiała chyba osobno szampon i odżywke kupować córce bo myjemy tym samym.