Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka po umyciu głowy ma tłuszcz na włosach

Polecane posty

Gość gość
jade po tej matce bo ona siedziała na wizazu chyba ponad rok,tam jej tłukły dziewczyny do łba,a ta dalej swoje,szuka na łysienie czegos za 2 zł i zeby sie dobrze pieniło.A dziewczynki teraz są takie ze chcą biegac pływac itd a nie łazic z włosami do pasa ja lesne nimfy,taka była moda w 19 wieku.autorka mówi ze matka ją zmuszała do takich długich włosów,załoze sie ze ona to samo robi swojej córce,ale sie nie przyzna.zresztą widziałyscie,pisała ze córka chce bo jej idolka tak ma,potem ze ciotka i siostra jej każa,teraz ze postac z kreskówki. a tak naprawde to autorka cierpi na pustostan łba,i założe sie ze nie ma męża,ale ma chociaz w domu dużą lalke do zabawy

Gość gość
Biotin 5000 , Jedna kapsułka dziennie , szampon najtańszy bez konserwantów , odżywka tylko na koncówki . Po tygodniu u mnie była poprawa a włosy wypadały mi garściami . Thank You

Gość gość
Co cie ta kreskówka tak obchodzi? Sailor Moon mówi ci to coś? A teraz won trolu. Racja,córka troche wchodzi mi na głowe i sama ją wychowuje. O zębach też jej musze non stop przypominać bo sama by na to nie wpadła. Jeszcze do 2 klasy pomagałam jej się ubierać bo robiła to bardzo wolno,skarpetki zakładała 10 minut co mnie wyprowadzało z równowagi. Od roku myje się bez mojej pomocy. Może rzeczywiście dojrzewa. Pojawiło jej się już owłosienie i ma piersi,nosi staniki. Miałam okres w wieku 13 lat a jej babcia i ciocia w wieku 11. Może rzeczywiście to związane z dojrzewaniem ale lepiej pójde do tego lekarza. Troche trudno mi to zaakceptować bo dopiero co nosiłam ją na rękach. Nie wiem jak to będzie z tym okresem,czy sobie poradzi z podpaskami itd. Chyba ja sie bardziej tym przejmuje niż ona

Gość gość
Hahahahaha wiedziałam ze nie masz męża,wiedziałam

Gość gość
Nie wiem co ty z tym wizażem? Nie pisałam tam nigdy. Pare razy zdarzyło mi sie coś przeczytać jak szukałam czegoś. Czy ja tu pisze gdzieś że chce szamponu za 2 zł? Zawsze kupowałam takie co sie od razu pienią a nie że trzeba pół butelki na łeb wlać a dalej są nijakie. Jak sie dobrze pieni to tłuszcz szybciej schodzi. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Do mycia garów też używam Fairy bo sie najlepiej pieni i są od razu czyste,nie musze sie z siuśkami jakimiś biedronkowymi mordować

Gość gość
trolem jestes najwyzej ty...na wizażu nie znalazłas złotego srodka na wypadanie za 2 zł to przylazłas tu?

Gość gość
Nie masz męża ,ale na pocieszenie masz dużą lalke z włosami do pasa ,którą codziennie czeszesz,aż ma przeswity...jak z upiornej opowiesci

Gość gość
A powiedz na co mi chłop? Żeby mnie denerwował? Posiadanie chłopa to szczyt twoich marzeń? Bo moich nie. Teraz jest wiele samotnych matek w dzisiejszych czasach. Nie moja wina że faceci są nieodpowiedzialnymi gnojami i dobrze się maskują

Gość gość
Jesteś chora kobieto. Spadam stąd i koniec tematu. Tak jak postanowiłam będe szła do lekarza z tym problemem.

Gość gość
Sama przyzajesz, ze troche toba rzadzi, to poczekaj co bedzie za 5 lat...bedzie druga "ballada o Januszku" i druga taka jak morderczyni z Rakowisk...Stawiaj granice poki jeszcze mala!

Gość niebieskakarolcia
Porozmawiaj z corka, ze musi podciac te 10 cm, bo inaczej straci wiekszosc wlosow. Mysie szamponem bez silikonu w letniej wodzie, zeby nie byla za goraca. Odzywek nie uzywaj wcale. Jesli po umyciu wlasy nie chce sie rozczesac, uzywaj spray ulatwiajacy rozczesywanie. I kup Biotebal, niech zazywa. Te 10 cm przy takiej dlugosci jest nie wiele...Musi to zrobic, powiedz, ze lekarz zalecil i koniec.

Gość gość
Po pierwsze zrezygnuj z odżywki Loreala, obciąża włosy. Pod drugie zmień szampon, ktoś wyżej polecał Ziaję do tłustych lub wypadających i te są bardzo dobre. Po trzecie przyjrzyj się diecie córki. Wyrzuć słodycze, chipsy i inne śmieciowe żarcie - jeśli takie je. Po czwarte marsz do dermatologa, by wykluczyć łojotokowe zapalenie skóry głowy, albo je leczyć.

Gość gość
Czy ja tu pisze gdzieś że chce szamponu za 2 zł? x Ziaja w sklepie firmowym kosztuje 6-7 zł, w necie jeszcze taniej.

Nie każdy toleruje dobrze odżywki. Swego czasu musiałam z nich zrezygnować i nakładam tylko na końce kropelkę lub dwie loreal mythic oil. Może spróbuj kupować sam szampon dla dzieci z odzywką garnier. Kiedyś był też bardzo dobry szampon ocerin z mocznikiem i argininą ale nie wiem czy jest nadal w sprzedaży. W Hiszpanii sprzedają bardzo dobry szampon garnier bez parabenów z propolisem i miodem. Po umyciu nie trzeba za bardzo używać odżywki. Szkoda, że nie ma go w Polsce :/

Gość gość
wy ze córka nią steruje...przecież widac ze to ona na siłe chce zeby córka długie kudły miała,przeciez potem pisała ze ciotka z siostrą jej tez każa zeby miała dłgie...a tak naprawde to ona chce,nie znam dziewczynki która by chciała takie kudliska długie miec,to kłopotliwe jak huj

Gość gość
Jasne,do lekarza pójdziesz....tylko tego lekarza na innym forum szukac bedziesz,wizaz,kafeteria nic,szukaj dalej i czesz córke potem myj kropelką szaumy byle było tanio,az wyłysieje

Gość gość
k***a nie obetniesz bo bedzie miec traume? ona ma 10 lat i przeswity,w wieku 15 bedzie łysa,to dopiero trauma!!! i ja tez nie wierze ze ona chce,jestem pewna ze to ty jej kazesz miec takie długie!! jak ci szkoda pieniedzy na lekarzy i leki to chociaż jej te włosy zetnij,uzywaj czegos innego niż szauma,chocby z rzepą,i na boga nie szczotkuj codziennie!!!!!

Gość gość
Ona pisała ze ona i córka uzywaja tego samego,szkoda jej nawet kasy na oddzielny szampon dla córki... Tępa idiotko córka ci podziękuje jak bedzie w wieku 20 lat dzieki matcce w peruce chodzic.Jakby ci na niej zalezalo kazałabys jej obciac włosy,ale ty jej na siłe kazesz takie długie miec,jestes j*******a.Najpierw rok z hakiem na wizażu,ze pojdzie do lekarza,ze bez slsów itd,potem przyłazi tu i co?ani lekarza,ani nic,do tego schauma:(no comment juz

Gość gość
Mnie roz******la to ze na tamtym watku tyle siedziała,dziewczyny jej tłukły do łba,ona kłamała ze sie stosuje,a teraz włazi tu i pisze ze muje córce łeb schaumą...I do lekarza pójdzie...chyba na forum o2 czy jaie tam jeszcze są

Gość gość
Nie ma chłopa,robi córke na lalke,kłamie ze córka chce miec długie,potem ze ciotka i siostra każą żeby miała długie.A potem ze ją matka zmuszała zeby miała takie w młodosci.A w tle 10 latka z prześwitami łysiny,horror

Gość gość
Kobieto, miałam kiedys włosy do pasa bo taka byla kiedys moda i wszystkie dziewczyny miały z tym ze ja miałam grube i mocne włosy a niektóre dziewczyny takie jak Twoja córka. Uwierz ze to nie wyglądało fajnie. Malo kto ma tak dobre jakościowo włosy żeby miec tak długie. Do lekarza natychmiast powinnaś iść, ja w zyciu bym aż tyle nie czekala. Wypadanie włosów w tak dużej ilości może świadczyć o poważnej chorobie. Przejrzyj na oczy w końcu. Pokaz córce modne krótsze fryzury, nikt tu nie mówi o obcięciu na chłopaka przeciez. Jestem fryzjerka i uwierz mi znam się na rzeczy. Z tego co opisujesz to cos jest nie tak z tymi włosami. Odzywki loreala omijaj szerokim łukiem. Sama chemia. Sama tez lepiej tego nie używaj. W sklepie fryzjerskim można kupic odzywki bez chemii. A szampon bym kupiła ze skrzypek w aptece. Pozatym pewnie zapuszczała włosy nieprawidłowo bo podcinanie końcówek to podstawa co jakiś czas. Inaczej od polowy włosy będą do niczego. To ze szampon się mocno pieni wcale nie oznacza ze jej dobry. Szampon którego używasz jest samą chemią! Czasem trzeba 2 razy umyć głowę żeby włosy nie byly tłuste. I dziewczyny wyżej tez maja racje ze zbyt częste czesanie tez nie jest dobre. No tak ale jak ma długie włosy to szybko się plączą i trzeba czego czesać i robi się błędne koło. Musisz zacząć cos z tym robic bo córka wyłysieje. Cos jest nie tak albo z pielęgnacja albo z dieta albo jest jakaś choroba bo normalnie włosy nie powinny tak wypadać. Mi tak nie wypadają mimo ze farbuje od lat.