Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka po umyciu głowy ma tłuszcz na włosach

Polecane posty

Gość gość
Tak,czeszę 10latke. Chciałam jej obciąć włosy z tego powodu żeby jej się łatwiej SAMEJ czesało ale ona sie uparła na długie. A długich znowu nie umie czesać i nie wykazuje chęci żeby zacząć to robić. Instruowałam ją nieraz jak się czesała ale tylko sie wściekała,wpadała w furie i płacz że nie potrafi. Zdaje sobie z tego sprawe że źle robie że ją wyręczam.

Gość gość
Do dupy pójdziesz nie do lekarza:) Myjesz shaumą bo nie trzeba duzo lac...haha dajesz mało szamponu na włosy do pasa a potem ze tłuszcz na głowie zostaje,ja p*****le...niestety,szamponu trzeba wiecej dac,moze nawet głowe ze 2 razy umyc,to tłuszcz zejdzie.A odżywke sobie w d**e wsadz:)

Gość gość
13:59 ona ją czesze bo jest p*****lnięta:)Robi z niej lalke na siłe...Czesze co pobudza wydzielanie łoju,potem umyje kropelką schaumy bo sie dobrze pieni i sie dziwi ze tłuszcz zostaje...k***a bo jebne

Gość gość
Dziwni jesteście. A ty się nie czeszesz czy masz kołtun na głowie? Chyba normalne że sie trzeba codziennie uczesać?

Gość gość
aha spoko:(shauma żeby mało lac i sie dobrze pieniło,a włosy lecą 2 lata i są juz przeswity...no ok:(

Gość gość
nie,nie czesze sie codziennie i nie mam kołtuna...Nie słyszałas ze włosy można sobie wyczesac? a włosy mam do cycków zeby nie było ze krótkie...

Gość gość
I nie myje jej włosów bo sama to robi.

Gość gość
Ale co to znaczy, ze ona sie uparla na dlugie? To jak sie uprze na tatuaz, to pojdziesz i jej zrobisz? Nikt nie mowi o cieciu na krociutko, ale tak do lopatek to powinna. Poza tym chyba ona nie jest slepa co sie na jej glowie dzieje? to nie umiesz wytlumaczyc, ze to ze wzgledow zdrowotnych i koniec?

Gość gość
Wyczesać? hahhaha a co ty psem jesteś? :D

Gość gość
Uparła się na długie bo chce mieć takie jak jej idolka. Poza tym nie tylko ona sie burzy o te swoje włosy. Siostra i ciotka też gadają że mam jej nie obcinać a córka słucha sie bardziej mojej siostry niż mnie. Obcięłabym jej lekko za ramiona i fajnie wycieniowała żeby sie nie kołtuniły

Gość gość
nie nie jestem psem:)jestem człowiekiem który odkąd rzadko sie czesze ba dużo bujniejszą czupryne:)a ty zapytaj DOBREGO specjaliste o włosów powie ci to samo:)do niedawna prawie wszyscy polecali czesanie ,teraz jednak coraz wiecej ludzi mówi ze wiecej z tego szkody niz pozytku

Gość gość
Gadałam jej że łysieje itd ale ona sie drze że mam zostawić jej włosy w spokoju i taka z nią rozmowa.

Gość gość
ty jestes jej matka i TY decydujesz? A jestes ubezwlasnowolniona, ze nie umiesz podjac decyzji? Co to za idolka z wlosami do pasa? Maryna z Wesela? Tylko wiesniary nosza takie wlosy do pasa, cobu mogly sobie warkocze dookola glowy plesc. Powiedz jej, ze jak nie podetniecie, to moze calkiem wylysiec...

Gość gość
ona sie uparła na długie,a teraz siostra i ciotka sie uparły na długie....ty naprawde masz defekt psychiczny...A tak naprawde to ty sie uparłas,ide o zakład ze córka wolałaby krótsze ale ty chcesz miec w domu lalke co?

Gość gość
No nie wiem. Ona jak sie wytarza w szkole i jeszcze w domu o poduszke to rano ma siano na głowie. Chyba ją tak nie puszcze do szkoły? Nie każdemu włosy się super układają. Ja np jak zasne z rozpuszczonymi to rano wstane i jest niewielka różnica. Moja córka ma za to siano i jeden kołtun mimo że używam tych odżywek na rozczesywanie.

Gość gość
Własnie ,co to za idolka z włosami do pasa? Gołym okiem widac ze to ty na siłe chcesz zeby miała takie włosy,zebys miała lalke do czesania... Znałam w zyciu tylko 3 dziewczynki z takimi długimi włosami,żadna z nich nie chciała ich miec,zadna,tylko mamuski p*****lniete jak ty na siłe chciały miec lalki w domu

Gość gość
Powiem ci tak. Nie chce jej zmuszać do czegoś czego nie chce bo wiem jaka to potem trauma. Moja matka kazała mi cały czas zapuszczać. Miałam włosy za tyłek i nie pozwoliła mi ich obcinać mimo że mi przeszkadzały,kołtuniły się a w lato strasznie byłam spocona. I tak do końca gimnazjum zabraniała kategorycznie,nawet brwi nie mogłam regulować. Pewnego dnia zamknęłam sie w łazience i sama sobie je zcięłam do ramion. Byłam szczęśliwa a matka wściekła. A jak córka chce długie to co ją będe zmuszać do czegoś czego nie chce? Może pokaże jej w jakimś programie z doborem fryzur jakby wyglądała w krótszych to ją przekonam.

Gość gość
To co w koncu ma,siano czy k***a tłuszcz?Ty sie zdecyduj!!!!!!

Gość gość
Ta idolka jest z jej ulubionej bajki.Nie będe mówić szczegółów bo sama kiedyś upodabniałam sie do dziewczyn z kreskówek

Gość gość
matka kazała ci zapuszczac i teraz to samo robisz jej co?taka tradycja w waszej rodzinie ze do slubu zapuszczacie a potem scinacie? Bo nigdy nie uwierze ze dziewczynka chce sama takie włosy,to uciązliwe jak huj,zwłaszcza dla dziecka co ma w szkole w-f i inne...

Gość gość
No to faktycznie nie zmuszaj corki, jak wylysieje calkiem, problem sie rozwiaze sam. Skoro dziewczynka 10 lat i juz ma przeswity, to za rok jak wejdzie w okres dojrzewania, bedzie miala lysine. Napewno wtedy bedzie zadowolona, ze nic z tym w pore nie zrobilas.

Gość gość
a niby dlaczego nie chcesz powiedziec co to za bajka? Dziewczynka 10 lat i Barbie oglada?

Gość gość
Z tym sianem to mi chodzi o to że włosy są wytarmoszone i pokołtunione jak rano wstaje. Zobacze jak ze szkoły przyjdzie czy będą przetłuszczone. Wieczorem myła tym szamponem z pokrzywy i były jakby troche lepsze

Gość gość
Dziewczyny, dajcie spokój tej kobiecie. Wiadomo jak to bywa z dziewczynkami, szczególnie że czasy się zmieniły i teraz jest trudniej wychować dziecko. Ja jestem w stanie zrozumieć, że dziewczynka się awanturuje i trudno z tym cokolwiek zrobić. Ja akurat się darłam jak mi mama kucyki robiła do szkoły i w ogóle dotykała się do włosów

Gość gość
O prosze...najpierw idolka teraz nie mozesz zadnej wymyslec to postac z kreskówki:) Na bank ona na siłe jej te długie włosy wmawia

Gość gość
Nie. Kreskówki animowane (japońskie). I naucz się czytać bo z tym obcinaniem to już jej długi czas truje d**e a nie na odwrót. Te co tu wyzywają to coś mi sie zdaje że to kafeteryjne trole co lubią drugiego podenerwować

Gość gość
ale jak 10 latka moze sama o sobie decydowac??? No kobieto, zastanow sie? Ty jestes matka i ty decydujesz! Jak nie bedzie chciala myc zebow, to tez pozwolisz? Jak nie bedzie chciala chodzic do szkoly, to tez pozwolisz? Mam wrazenie, ze to corka toba rzadzi na kazdym kroku i pewnie ojca brak....

Gość gość
Kreksowki japonskie? to podaj nazwe tej idolki...watpie, ze podasz, bo sobie wymyslilas...

Gość gość
matki loreale i diety nie pomogą

Gość niebieskakarolcia
Ja bym zrozumiala, gdyby miala piekne, grube i lsniace dlugie wlosy i ze ona ich nie chce obciac. Ale skoro sa chore, przetluszczaja, peczkami wypdaja i ma ich 10 na krzyz, to trzeba cos z tym zrobic. I jak najbardziej obciecie (bo jak dlugie i ciezkie wlosy to niestety ciagna chore cebulki i dlatego wypdaja) i zmiana diety, dieta powinna byc bogata w VIT B.