Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dac tesciom dziecko czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Synek ma prawie 6 lat. Tesciowie od poczatku niezbyt sie nim interesowali, owszem dawali prezenty, ciuszki jakies 100 zl dwa razy w roku. Kiedy chcielismy im go od czasu do czasu podrzucic mowili, ze nie maja czasu (oboje na emeryturze) badz tez, ze jest za maly lub w zimie, ze jest u nich za zimno

Gość gość
. Owszem zdarzylo sie raz w tamtym roku, ze chcieli go.wziac do siebie na tydzien ale my.wtedy mielismy inne plany. Cala swoja miloscia obdarzaja starsza wnuczke, juz w tym momencie nastolatke, wychuchana, wycmokana, goscili ja u siebie od najmodszych lat, kiedy tylko jej rodzice chcieli. Nasz syn byl be, bo ma brzydkie imie po drugim dziadku, wiem, ze tesc.go nigdy nie lubil. Nagle dzis tesciowa przysyla mi.smsa, ze chca go wziac na weekend...Przypuszczam, ze starsza wnuczka juz jest be - bo pyskuje i jest dla nich niemila, wiek taki po prostu. I chca.sobie z kolejnego dziecka zrobic przyjemnosc. Tylko ja.juz nie chce, tak jak kiedys, cala dziecieca robote zepchneli na moja mame (tata jeszcze pracuje), wakacje z moja mama, pieluchy moja mama, spacery z moja mama, lody, przyjemnosci tylko po srronie mojej mamy i taty , ktorzy go uwielbiaja... Nie chce dac ale wiem, ze to tez dziadkowie...i...rodzice meza. A on znajac zycie decyzje zepchnie na mnie.

Gość gość
Sorry, nie wkleilo mi calego.musialam rozdzielic na dwa.

Gość gość
Nie dalbym dziecka w takiej sytuacji

Gość gość
Niby blaha sprawa a...jednak nie. Nie wiem co bym zrobila w takiej sytuacji ale cos trzeba. I tak sobie mysle ze jeszcze bym ich przetrzymala, niech sobie nie mysla ze beda mieli teraz wnuka na ich zawolanie. Trzeba im przypomniec gdzie byli do tej pory?

Gość gość
Dla dobra dziecka lepiej daj, kontakt z dziadkami to super sprawa. Jednak może w inny weekend, taki który Tobie najbardziej pasuje :)W ogóle dziwne jest dla mnie brak kontaktu z wnukiem a potem nagle daj :O Kto tak robi? Dziecko to nie rozrywka. Najpierw niech dziadkowie się wykażą

Gość gość
No ta tez wlasnie mysle jak wy, mam mieszane uczucia. Jestem bardzo na nie ale juz widze, co bedzie pozniej, "nosy" itd. To prosci ludzie, siedza tylko w domu, jedyna rozrywka dla mojego malego bylby spacer wokol niego. Teraz sobie mysle, ze kuzwa nawet na lodach z nim nie byli...na frytkach, nie tak sobie wyobrazalam dziadkow mojego dziecka. Ja juz lepiej traktuje moich bratankow, rozbojnikow, biore nad wode, na lody, do parku, tak sama od siebie. Wiecie, syn podrosl to i roboty mniej jest, juz pupy nie trzeba myc, schylac sie, latac, rozumne dziecko...a, ze wnusia juz taka nie fajna, pyskata to juz troszke sie kontakty oziebily. Denerwuje mnie.to

Gość gość
No wlasnie teraz jego beda urabiac i przekupywac zeby sobie zaskarbic jego sympatie a przy okazji bedzie narzedziem do manipulacji zeby wzbudzic zazdrosc u wnuczki. Znam ten typ, za cholere nie dalabym dziecka.

Gość gość
Tez bym nie dala. Trudna sprawa

Gość gość
j Nagle dzis tesciowa przysyla mi.smsa, ze chca go wziac na weekend...Przypuszczam, ze starsza wnuczka juz jest be - bo pyskuje i jest dla nich niemila, wiek taki po prostu. I chca.sobie z kolejnego dziecka zrobic przyjemnosc. Tylko ja.juz nie chce, tak jak kiedys, cala dziecieca robote zepchneli na moja mame (tata jeszcze pracuje), wakacje z moja mama, pieluchy moja mama, spacery z moja mama, lody, przyjemnosci tylko po srronie mojej mamy i taty , ktorzy go uwielbiaja... Nie chce dac ale wiem, ze to tez dziadkowie...i...rodzice meza. A on znajac zycie decyzje zepchnie na mnie. xxxxxxxxx Autorko,jestem też matką ,tez mam rodziców i teściów ale jak przeczytałam to co w/wym to ręce mi opadły To ze twoja córka pyskuje i jest niegrzeczna wobec twoich tesciów to nie sprawa wieku a raczej braku wychowania i w tym jest twoj udział. Poza tym druga część wpisu ze wszystko spadło na twoja mamę bo musiała sprostać przy wnuku to zadaję sobie takie pytanie....jakim prawem przerzuciłas swoje obowiązki na matkę? czy dziecko dostałas w posagu czy raczej poped seksualny cie zmusił do urodzenia.Nie wyobrażam sobie by moi rodzice czy tescie mieliby byc obciążani takimi obowiązkami. Jak ty sie nie wstydzisz pisac te bzdety,zaczynam cie posądzać o wyjątkowej klasy bezczelność. Mamusia wychowała córcię/pasożyta i myślała ze podzieli obowiązki nad wnusiami ze swatami,szok!!!!!:):):):)

Gość gość
gość wczoraj Sama widzisz "ludzie prości" ale na tyle delikatni ze nie mowią ci w oczy ze nie nadajesz sie na matkę bo wychowujesz dziewoję ktorej nie uczysz szacunku do dziadków.Dziadkowie którzy na nią chuchali i dmuchali wali na nich gębą.Dobrze sie sie odsuwają bo to materiał następną roszczeniową lalę jak jej mamusia. Ja gdybym była babcia to wnusia dostałaby w pysk i pozamiatane. Nie wspomne ze ojciec a syn twojej tesciowej to d**ek bo nie radzi sobie z taki krowami.

Gość gość
Kurwa! Nie wytrzymam! Dwie ciemne baby! Po co wy sie wupowiadacie i robicie z siebie jeszcze wieksze idiotki niz jestescie! W ktorym miejscu autorka napisala ze pyskujaca wnuczka to jej corka? Czytac! k***a czytac! i jeszcze rozumiec co! to nie lada wyczyn widze! Mamuski z bozej laski- szkoda tych waszych dzieci! Wstyd!

Gość gość
jak zwał tak zwał choć godze sie z tym co ktoś napisał wyzej co nie zmienia faktu ze autorka szuka jelenia jak nie chce tesciowa to musi matka.Pytam po hu....jej dziecko

Gość gość
Chyba zle odczytalas intencje autorki, sama bym sie wahala w takiej sytuacji bo dziadkowie holbili wnuczke nie interesujac sie wnukiem a teraz kiedy wnuczka zaczela im pyskowac to przypomnieli sobie o wnuku?

Gość gość
dziś Ja doczytałam i mam bardzo złe zdanie o autorce,sama pisze ze wszystko czyli opieka nad wnukiem spadła na jej matkę.Pytam dlaczego??? bo co ? uwazała ze jej rola jako matki konczy sie na porodzie a reszta to babcie. Tesciowa to nie opiekunka to tylko babcia i ona niczego nie musi. Dzieci rodzi sie dla siebie a nie dla babć czy dziadków.

Gość gość
No nie wiem. Moze ja jestem glupia ale zrozumialam to tak ze dziecko mialo czworo dziadkow a jak byla potrzebna pomoc to mogla liczyc tylko na swoja mame, nie odczytalam ze jej mama wychowywala wnuka.

Gość gość
cala dziecieca robote zepchneli na moja mame (tata jeszcze pracuje), wakacje z moja mama, pieluchy moja mama, spacery z moja mama, lody, przyjemnosci tylko po srronie mojej mamy i taty , ktorzy go uwielbiaja... x Jaką "dziecieca robote"? Nie zajmowałaś się własnym dzieckiem? Serio nie kupowałaś mu sama pieluch? Nie chodziłaś codziennie na spacery? WTF?

Gość gość
Ludzie czytajcie ze zrozumieniem, ta druga wnuczka ma innych rodziców. Nie doczytacie i piszecie głupoty.

Gość gość
Masz dziecko to się nim zajmuj a nie podrzucanie jak kukułka.Wstydu nie masz.Babcia pewnie z grzeczności zaprosiła wnuka na weekend żebyś kiedyś jej tego nie wypomniała w twarz. Teściowa tak jak twoja mama swoje dzieci już wychowały a ty jak masz dziecko to się nim zajmuj.Z czasem wnuk i tak będzie miał w głębokim poważaniu swoich dziadków bez względu na to co jemu dali czy jak się nim zajmowali i babcia/teściowa/dobrze o tym wie. Gdy będę teściową/babcią/to owszem od czasu do czasu na 2-3 można się zająć wnukiem ale wyręczać matkę w jej obowiązkach to już gruba przesada.

Gość gość
Decyzja zależałaby od dziecka, które pewnie nie jest przywiązane do tych dziadków, bo i jakim cudem miałoby być? po co ma się u nich nudzić, skoro nie znają jego nawyków, nie wiedzą co lubi, a czego nie itd. Dziecko nie jest zabawką, która ma wypełniać nudę dwojgu starszych osób. Nie mają przy tym nic do zaproponowania twojemu synowi, w sensie zabawy czy atrakcji, nie są mu bliscy. Jak chce jechać - niech jedzie, jeśli nie - to mówię nie i tyle. Nie ma znaczenia że to dziadkowie, skoro na własną prośbę są obcy. Nie wiem czemu ale z tego co obserwuję - dziadkowie ze strony ojca zazwyczaj są mniej zaangażowani, a dla dzieci są też 2 kategorią dziadków.

Gość gość
Autoreczko,żałuj kotusiu że nie jestes moją synową,miałabyś życie jak bajce:) leżałabyś do góry brzuszkiem,robiła wnusie a ja bym tyrała jak dziki osioł:).Uwielbiam takie zajęcia,to moje posłanie pomagać .

Gość gość
godz.19.00 "a dla dzieci są też 2 kategorią dziadków. ????????"" xxxxxx to wasza zasługa że drugą kategorią,bo ci dziadkowie musza sobie kupowac wasza przychylnosc zasssrane synowe i waszych dzieci,opieką,kasą,prezentami.Inaczej tacy dziadkowie nie są interesującymi. Ja własnie po 12 latach zorientowałam sie na czym polegała miłosc mojej wnusi do mnie.Dopiero jak zaniemogłam i nie mogłam nic zaoferowac to miłośc sie skończyła.Całe szczescie w nieszczęsciu ze znak to od góry,by skończyć z chorą miłoscia do dzieci synowych. One wiedza jak ustawiać by coś zyskać.Coś za coś.

Gość gość
Róbcie dzieci i zajmujcie sie nimi,nie wszystkie mają zyjących dziadków i dają radę a wy byście chciały miec dzieci a podrzucac dziadkom kiedy wam wygodnie .Nie macie czasu dla dzieci to nie robić i po kłopocie.

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość: 7 grzechów głównych niani www.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ? www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka? www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacje www.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwania www.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole? www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiu www.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim? www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkę www.opiekunkalublin.pl

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona