Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błagam, pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Ludzie błagam was o pomoc. Mój problem polega na tym że mam powiększone węzły chłonne i swędzi mnie cała skóra czy to może być ziarnica? Morfologie miałam robioną w październiku i wyszła delikatna anemia i tyle. Teraz nie bardzo mogę zrobić morfologie bo biorę antybiotyk i jestem dzień po miesiączce . Co ja mam zrobić? Zrobić tą morfologie? Bo nie wytrzymam dłużej :(

Gość gość
zgłoś sie do lekarza natychmiast.

Gość gość
A to może być to cholerstwo?

Hej. Mam taki sam problem jak ty. Jutro idę do szpitala po diagnozę i boję sie jak cholera. objawy mam identyczne co o niczym może nie świadczyć. Mój lekarz twierdzi, że mogą to być również choroby od ziwerzęce tj. toxoplazmoza czy ewentualnie bolerioza. Mam 28 lat i całe zycie przed sobą. Dopiero nie dawno wyszłam za mąż i zamiast cieszyć się zyciem umieram ze strachu... Morfologia jak mi powiedziała moja doktorka nie swiadczy o niczym, tak się składa, ze moja jest w porządku.. Podaję Ci maila gdybyś chciała porozmawiać, ale będę mogła odpisać dopiero po powrocie ze szpitala. klaudiab87@wp.pl

Gość gość
Ja mam podobnie, swędzi mnie skóra od paru tygodni i duszności (nie mogę złapać oddechu czasem), które mam już od paru lat, ale nieregularnie. Powiększenie węzłów nie zauważyłam.

Gość gość
Szczerze, jeśli skóra swędzi to wątpię żeby to był nowotwór. Jestem po chłoniaku, w pełni zdrowy i ani ja, ani osoby z ziarnicą, czy chłoniakiem nie miały takich objawów. A węzły chłonne? Powiększają się również przy infekcjach/zakażeniach, więc strzelam że to jakieś zapalenie skóry

Gość gość
U mnie jest tak, że na skórze wyskakują mi jakieś krosty jak po ugryzieniu komara, poswędzą trochę (w nocy najbardziej), po czym znikają i robią się nowe w innych miejscach. I od paru tygodni tak mam.

Gość gość
Krosty ropne? Ropa wynika z walki z czymś, raczej nie powstawałaby od nowotworu, tylko od zakażeń

Gość gość
nie ropne, no takie jak po ugryzieniu komara, nie ma tam ropy ani czubka żadnego

Gość gość
Ok. Poczekaj na wyniki, to może być wiele rzeczy. Nie jestem lekarzem więc raczej nie pomogę Cię "zdiagnozować". Jeśli chcesz możemy porozmawiać o Twoim samopoczuciu.