Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Gość Aniala
ja też jestem zdania ze każdy dzień ważny tylko czasem trzeba uważać żeby nie przetrzymać ważne, ze jak sie ma problemy i minie 37 tc to można odetchnąć:)

Gość k25i
Co do ruchow to dzis gdy siedzialam w salinie na kanapue nogi mialam wyciagniete na krzeslo by byly wyrzej, bylam polsiedzaco i wsparlam soboe spodek z ciastem na brzuchy to tak stuknela ze mi to spadlo:) ale nodotykalksa bedzie:) nie moge miziac brzucha ale go dotykam gdy kopie bo chce sie z nią pobawic. To gdy polize reke na dluzej albo moj maz czy mama w trakcie gdy jest *****iwa to wtedy bardzo puka w to miejsce. Wczesniej bardzo reagowala na slodkie a teraz nie wiem czy to mozliwe ze jest po prostu aktywna kazdego dnia wvtych samych godzinach. Zdarza sie ze sie wierci czy cos tam robi, stukniecie albo dwa a zobserwowalam ze kolo 18tej sa takie ruchy ze skora na brzuchu faluje. Ogolnie po zabiegu mialam taki ten brzuch ze sie dotykac balam i nawet dziewczyng z sali mowily ze teraz to widac ze jestem w ciazy. Wczoraj ubralam sie w sukienke bo mialam krotki spacerek to az sama sie nie moglam nadziwic ze mam juz taki brzuszek konkretny. Wywalilo mi go po zabiegu i jest pileczka konkretna. Ale nie jest mi jakos ciezko strasznie. Tylko z rana albo po kapieli.

Gość k25i
Jeszcze zaobserwowalam ale tez nie wiem czu takoe cos jest mozliwe, ze jak leze u siebie w pokoju i wolam mame albo ona cos gdzies chodzi po domu i chce mie szybko spytac i jej odkrzykuje ze tak powiem to ze wtedy sie budzi i kopie jakby reagowala na glos i tak samo jak moj maz wraca to tez jest aktywna. A jak no moja siostra wtrakcie widicznego na brzuchu kopania czy ktos inny polozy reke to sie nie rusza juz wcale przez dlugi czas a na meza i moja mamą to kopie bardziej. I juz nie jest tak ze czuje tylko nisko i od razu musze siku tylko teraz mi sie rozbija, bardzo widocznie po bokach i czasem dosc boleznie takie smieszne to jest cos pcha i widac na wierzu.

Gość k25i
Mnie sie zdaje ze po to co rano tym duzym brzuszkom robia ktg w szpitalu ze widza skurcze i wiedza czy moga dana kobiete trzymac czy brac na porodowke. Napewno sie meczy taka ale wiadomo pewnie koncowka dla kazdej z nas bedzie mecząca. W szpitalu sa kartki w salach ze powyzej 36tc maja pozostawac do obchodu lekarskiego na czco bo zazwyczaj obchud, badanie i dezyzja wiec lekarze sobie zdaja sprawe ze ktos moze juz rodzic a dziewczyny sie zachowuja jakby byly tam na sile trzymane. Ta co pisalam w ten dzien co ja wychodzilam wypisala sie na wlasne zadanie bo miala 37tc uznala go zs niezpieczny majac 7cm rozwarcia i skorcze postanowila jechac rodzic do swojego miasta. I mowila ze bedzie jechac na lezaco i ze maja przygotowane rekawiczki gdyby miala rodzic w drodze. Non stop ja bola brzuch i jadla nospy jak cukierki a mowila na obchodzie ze sie dobrze czuje. Ogolnoe mowila ze ma dosc tego szpitala i chce rodzic w swoim miescie. Tylko ze z jej miasta pdzyslali ja tu gdy miala problemy z krazkiem bo tam u niej nie mieli sprzetu. Triche nieodpowiedzialna historia albo tez dziewczyna koloryzowala najwidoczniej

Gość k25i
Aniala bo Ty jiz drugie czy pierwsze dziecko bo tyle tych mam tutaj ze zapominam

Gość k25i
U mnie 26/27tc a z miesiaczki 28pelny. Pewnie jak pojde na wizyte to mi dokladnie powie po usg bo po tym szpitalu to moglo mi sie juz pomieszac.

Gość Aniala
Ja drugie dziecko:) wlasnie czekam na wizyte i cos mnie brzuch boli :p

Gość sepik
Moj Dzidzius już bardzo mocno kopie ale tak przyjemnie:) reaguje na swiatlo, jak mu poswiece w brzuszek to się zawsze rusza. Podobno sie odwraca główka w stronę światła. Maz się śmieje że jest ciekawski:) widać ze go to wzrusza jak caly brzuszek się rusza. Ciagle mnie dotyka po nim i caluje. Tak sobie myślę, Że dziecko chciane, wyczekane i zaplanowane jest naprawde czyms cudownym :)

Gość k25i
Moj Maz jak caluje i dotyka to sie boi czy nie za mocno:) faceci niby tacy twardziele a tak sie boją i wzruszają:) podobno porod to jedyna okazja by kobieta czula sie jak facet podczas goraczki:)

Gość sepik
Haha k25i dobre stwierdzenie:D chociaż u nas jest troszkę inaczej. To maz jest typem romantyka, oglądanie gwiazd na niebie, kolacje, kwiaty Bez powodu. Ja jestem bardziej typem realisty. Zawsze się śmieje z męża że jest w nim duzo z kobiety :D to on więcej sprzata, czesciej robi pranie :D nawet ciasto piekl ostatnio. Teraz byliśmy kilka dni u moich rodziców. Ciągle mi powtarzal, że mam odpoczywac i nic nie robić. Naprawde Jestem wdzięczna za takiego męża. Jutro mamy druga rocznice slubu :)

Gość k25i
To wiecej takich rocznic Sepik zycze:) mamy podobny staz malzenski:) ja dwa latka w sierpniu:) to moze sie urodzi w rocznice:) mnie jakis znajome strasza ze maz tak dba bo krotki staz mamy a ze tak powiem gowno prawda, bo co jak teraz wszystko robi to potem zapimbie jak to bylo, takie gadanie zazdrosnikow:)

Gość k25i
Moj jak pisalam kiedys niekorzy twierdza ze strach sie do niego odezwac bo tak to jest jak sie ocenia ksiazke po okladce. Wyglada groznie a w srodku slodziak:) ciekawe jak nasi mezowie bedą sie malenstwami opiekawac:) czy bedą tacy odwazni czy tez beda obchodzic sie jak teraz z nami:)

Gość sepik
Dziękuję k25i :) moze Dzidzius zrobi Wam prezent na rocznice :) Myślę, że nasi mężczyźni będą wspaniałymi tatusiami :)

Gość Aniala
Dziewczyny gratuluje Wam takich mezow:) u mnie szybka wizyta szyjka ok z tego wsxystkiego zapomnialam poprosic o wymaz z szyjki na posiew. Mialyscie robiony? K25i za Ty tam a reszta

Gość karola8912
Jeszcze nie miałam wymazu. W tamtej ciąży miałam kolo 30 tc jakoś w szpitalu robiony. K25i i ta dziewczyna co jej wyjeli krążek ma leżeć w szpitalu do konca? U mnie tez powodował skurcze i miałam wyjęty po kilku godzinach dosłownie.

Gość k25i
Tak karola do konca i sie wypisala na wlasne rzadanie w 37tc. I lozko miala tak by lezec gowa w dol. A latala po korytarzu ploty znosic jak sarenka. Ja mialam cytologoe przed ciaza a posiew w szpitalu. Aniala to raczej lekarz Ci powie co masz robic i kiedy chyba sama nie musisz pytac przeciez on wie. Chociaz wlasnie ja myslalam ze tego typu badania sa notorycznie robione w ciazy a niektorzy mowili ze wcale nie mieli co mnie dziwilo jednak bo czytalam ze to sie robi w ciazy a jak z kims rozmawialam to posiew byl jak sie zalily na uplswy i infekcje.

Gość Aniala
k25i własnie martwi mnie to, ze o duzo rzeczy muszę się sama upominać np. o usg szyjki przez pochwę gdybym nie poprosiła lekarz na pewno by nie zmierzył, tak samo posiew jeszcze mi nie proponował a ja miałam wczoraj prosić i przejęłam się szyjką i nie poprosiłam ale na następnej wizycie powiem, żeby pobrał tylko jak nie będzie chciał?? zwłaszcza, że mam częste bóle brzucha lekkie twardnienia itp. dziwię się, ze np. nie daje mi luteiny itp. czasem coś zaswędzi więc tym bardziej chyba nie odmówi... na następną wizytę mam zrobić krzywą cukrową - chyba jakoś przeżyje:P

Gość k25i
Skoro na badaniu ginrkologicznym nic z szyjką go nie pokoji to moze dlatego szyjki nie mierzy. A o glukozie pamietal zeby Ci dac skierowanie wiec noe martw sie wie co robi.

Gość Aniala
k25i pewnie masz rację Twojemu nie spodobało się coś w badaniu ginekologicznym i dlatego sprawdził przez usg i wysłał do szpitala a o posiewie się znowu naczytałam ( a miałam tego nie robić;P), że Dziewczyny nie miały objawów na własne życzenie prosiły o posiew i wychodziły bakterie, które nie leczone mogły doprowadzić do zakażenia wewnątrzmacicznego a że jestem nadgorliwa ehh no lepiej sprawdzić, zwłaszcza, ze mam bóle brzucha itp. już sama nie wiem... A Tobie robili posiew tlenowy beztlenowy? szybko był wynik?

Gość Aniala
powiem Wam Dziewczyny, ze te moje nerwy więcej szkodzą dzidzi niż bakterie, skracanie szyjki itp. najlepiej walnijcie mnie mocno w głowę, żebym się opamiętała:) powinnam być "mądrzejsza" przy drugim dziecku. Tyle, że wtedy byłam wielu rzeczy nieświadoma miałam po drodze "przygody" ze zdrowiem i trochę z lekarzami do czynienia

Gość k25i
I pewnie przy pierwszym jako ze bylas mlodsza bylas mniej swiadoma:) ile masz lat? Aniala ja nie wiem czy to posiew czy nie posiew i jaki babka mowila ze to biocenoza pochwy do oceny czystosci przed zabiegiem bo jak sa bakterie to wykonac nie mozna. W szpitalu mi robili wiec szybko bo przed zabiegiem to wszystko na cito nawet grupa krwi gdzie normalnie czekasz 3dni na grupe krwi w szpitalu na izbie pobrali i mialam gotowa o 12tej razem z tym posiewem czy co to bylo. Ale skoro brzuch Cie pobolewa i mi to zapewne powiedzialas to co on na to? Kazal jesc nospy czy pikierwowal dalsze badania? Bo sam powinien sie zainteresowac. W szpitalu byla bardzo fajna dziewczyna 31l drugie dziecko, 29tc ktora sie zglosila do szpitala nie z bolem w tym momencie konkretnie tylko dlatego ze ja pobelewal bo przy pierwszym tak miala to ją na magnez polozyli i teraz sama przyszla. Miala byc 4dni pod magnezem. Mnie to bylo tak przykro ze wszystkie juz w dosc zaawansowanej ciazy a ja nie i w dodatku z problemami:/

Gość k25i
Tylko ze w sumie mnie to moze i za kazdym razem mierzyl tą szyjke bo zawsze mialam najpierw fotel potem usg dopochwowo sekundowe i reszta przez brzuch. Bo sie obczytalam wszedzue ze jazda ma tylko przez brzuch ze w poznoekszej ciazy sie dopochwowo nie robi i sie denerwowawalam. Tylko polowke mialam przez brzuch zupelnie. Kazdy lekarz ma swoje sposoby, tutaj sobie opowiadamy i wspieramy a w szpitalu to jak lekarz mial inne poglady to na jezdzaly na lekarza. Albo z tym szwem to kazdy ze sredniowiecze, ale nie robi skurczy i infekcji tak jak krazek wiec moze wybral mniejsze zlo. W internecie sie obczytalam o tym szwie po czym okazalo sie ze moj szew byl robiony inna metodą niz ,,internety" mialy robiony. Moze dlatego nie krwalilam jak wszystkoe pisaly i nie czulam zadnych supelkow w srodku jak inne opisywaly

Gość Aniala
mam 31 lat;) na te bóle mówi, ze to normalne bo macica się powiększa, ten co byłam prywatnie też mówił, ze lekkie bóle są normalnym zjawiskiem bo wszystko musi się gdzieś zmieścić, ja tylko magnez biorę może powinnam luteinę

Gość k25i
Skoro wszystko ok to nie powinnas luteiny bo po co mi dawali przed zabiegiem 2x1 dopochwowo i po zabiegu a do domu juz mi noe wypisali. Wiec jak u Ciebie nic sie noe dzieje to po co Ci leki. Teraz to Tu powinnas byc oazą spokoju, wiesz co Cie czeka bo dziecko masz, ciąza przebiega prawidlowo to sobie nie kladz Aniala do glowy tyle. Na moim miejscu to bys zwariowala. Jakbym napisala zdarzenia z ostatnich dni. Musisz sie cieszyc ze jest ok a nie martwic na zapas.

Gość gośćgosc ANECZKA
Hej dziewczyny. Takie bóle brzucha tez mi towarzyszą ale lekarz uspokaja ze to normalne ale jak mnie boli to już mam odrazu stres.. jestem w 20 tyg ciąży nie czuje jeszcze ruchów. Ale byłam dziś u ginekologa i powiedział na 99% dziewczynka. Ale potwierdzi się na badaniach polowkowych w piątek :) teraz w moczu mam bakterie także musze brać furaginum :(

Gość sepik
K25i mi lekarz na każdym badaniu sprawdza szyjke. Najpierw fotel później usg. Raz nawet byłam pomiędzy wizytami po zwolnienie z pracy i tez mnie badal a byłam pewna że tylko da papierek.

Gość Ty_nka
Witajcie dziewczyny! Przepraszam, że tak raz pisze a raz nie ale nie zawsze mam czas. Dzisiaj byłam na tym połówkowym i trochę jestem .. smutna jeśli można tak to nazwać. Dowiedziałam się że będzie jednak Chłopczyk. Hmm... na stawiam się już na Natalkę a tutaj taka niespodzianka. Mój narzeczony w niebo wzięty! A mnie tak trochę smutno. Wiadomo każda baba chciałaby dziewczynkę. Ale trzeba się cieszyć z tego co jest. Z usg wychodzi ze 21/22 tydzień wiec poród może być szybciej. Na badaniach wszystko ok co mnie cieszy. Głupia jestem ze tak wam pisze o tym ze się smuce... eh po prostu na stawiam się już. Ale trzeba się cieszyć tym co jest :)

Gość Ty_nka
Ja biorę magnez magnefar b6 500 mg 2x dz ale może też dlatego tak dużo, że mam problemy z sercem. Pani doktor powiedziała tez ze piersi mogą boleć i ze to normalne. Nie wiem czy was pytałam o to ale czy was też boli tak bardzo kość ogonowa?

Gość k25i
Rety kosc ogonowa, jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy to zabralam ze soba do pracybpoduszke pod tylek bo siedzoec nie moglam miakam wrazenie ze siedze na tej kosci i uwiera mnie w tylek, ze wyjdzie mi przez ledzwie, tak mnie bolalo. Caly ten okres wymiotow do 18tyg kojarze z tym bolem. Teraz jakos gdzies to zniklo, pobolewaja ledzwie jak leze i sie dlugo nie wierce albo jak juz chce wstac z lozka. Tez w nocy jak spie na ktoryms boku to nie moge sie przekrecic bardzo mnie boli u samej gory na wysikisci zeber jakby brzuch czy te kosci ze najpierw podkladam tam reke i dopiero probuje sie ruszyc. To mnie bardzo boli na spiocha:/

Gość Aniala
ja trochę czuję kość jak za dużo posiedzę ale ogólnie bólowa jestem Aneczka robiłaś ogólne badanie moczu czy posiew?