Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Gość sepik
Tynka dlatego najlepiej nie nastawiac się już na samym początku na płeć. Nie myslec wogole o tym czy lepiej byłoby gdyby Dzidzius okazał się chłopcem czy dziewczynka. .. to Twoje pierwsze dziecko? Jeśli tak to tym bardziej się nie smuc. Gdybyś miała już z 3 chłopców to wtedy można by zatesknic za jakas kobietka. Ciesz się, że Dzidzius jest zdrowy i przechodzisz ciążę bez komplikacji.

Gość gośćgosc ANECZKA
Zrobiłam tylko mocz i przepisal furaginum. I powiedzcie mi bo ja już zglupialam od tych lekarstw - lekarz napisał 3x2 czyli 3 razy dziennie po dwie tabletki czy odwrotnie heheh? A mi przesunęłi prenatalne z piątku na dziś 18:45 i się ciesze. Ciekawe czy mi potwierdza Natalka czy jednak będzie Oliwier ;)

Gość gość
Ty_nka - niesiety mam tak samo i maz tez, smutno nam troche, bo liczylismy na dziewczynke. Miala byc Julia a teraz, nie mamy zadnych pomyslow na imie dla chlopczyka. Corcie sa cudowne i chcielismy jeszcze raz taka radosc. Jeszcze nikomu nie powiedzielismy ze synek, i powiemy jak sie imie znajdzie.

Gość ola684
to ja wyzej :D

Gość ola684
gośćgosc ANECZKA - daj znac jak poszlo :D

Gość Aniala
Aneczka 3 razy dziennie po 2 tabletki i tak jak Ola - zdaj nam tu relację po połówkowym:) ponoć taki rok, że większość chłopców się rodzi, ja bardzo chce chłopca ( choć w sumie obojetnie ale mam juz dziewczynke) niby powiedział ten jeden lekarz, ze chłopiec na pewno ale nie dowierzam;P ale kupiłam już parę ubranek dla chłopca:)

Gość k25i
Ja mialam juz kilka razy plec mowioną ale tez nie nastawiam sie. Najwaznoejsze by bylo zdrowie. Jak sie jest mlodym to sie szaleje, naduzywa zdrowia, bagetelizuje pewne sprawy a potem przychodzi moment ze czlowiekowi tylko na zdrowiu zalezy. Ja dzis o 4rano mialam przeboje, torbe szpitalna na kolanach pakowalam. Jak ma sie tą drugą osobe w brzuszku to wszystko jest inne. A ciaza jest niesamowitym zjawiskiem ja juz nie wiem czego sie spodziewac po tym naprawde oddmiennym stanie. Napewno mnie zmieni i czegos nauczy to kolejne disc mocne doswiadczenie dochodze do wniosku. Pewnie trudno byloby mi to wszystko przechodzic bez wsparcia partnera.

Gość Day and night
Witajcie, U mnie trochę przebojów,lekarka mi przepisala dupasthon na twardnienie macicy. Tez będę się zapisywać juz na połówkowe. Podobnie jak u Was mnie zasmucil fakt ze to chłopak,chciałabym siostrę dla Wiki,ja nigdy nie miałam siostry a wiem ze fajne kontakty ze sobą mają dziewczyny. No ale cóż ostatnio doktorka pokazała nam męskość mojego maleństwa wiec juz nie mam złudzeń,mąż się cieszy,ja się musze przyzwyczaić,co do imienia chyba zostanie Kacper. 18 tc i 1 kg na plusie. Trzymam kciuki za badania ;-) Aaa i wszystkiego najlepszego dla maluszków w dniu dziecka ;-)

Gość k25i
Day and Night ja mam siostre i brata i lepsze kontakt z bratem i zawsze kolezanki zazdroscily mi brata takze ciesz sie bedzie parka:) To stawia Ci sie brzuszek ze Ci to przepisala?

Gość Ty_nka
Tak to moje pierwsze dziecko i w zasadzie macie rację, nie ma znaczenia co będzie. Ważne ze zdrowe i ze wszystko ok. Macie rację ze ten rok coś obrodził w chłopaków bo na razie gdzie bym nie słyszała to same chłopaki. Po prostu się nastawiłam na Natalkę ale trudno będzie chyba Staś choć nie jestem jakoś na 100% przekonana. Ale mój narzeczony zachwycony. Wczoraj cały dzień mnie całował po brzuszku. A w sumie chłopakom łatwiej w życiu :) może z drugim się uda :) byłam dzisiaj w smyku na zakupach bo z okazji dnia dziecka były jakieś %%% i mam pierwsze ciuszki!!! :)

Gość sepik
Ja mam 2 siostry a i tak zawsze marzyłam o bracie :)

Gość k25i
W smyku zawsze sa przeceny dobre, warto tam kupowac. a prawdziwe perelki to polecam h&m i c&a:) jakosc fajna. Ja teraz poszukuje torby na rzeczy dzieciaczka:) narazie przegladam tylko w necie.

Gość Day and night
K25i stawia się i to dość często nie ważne czy leżę czy chodzę. Niestety z dzieckiem nie mam jak odpocząć. Pewnie ze najważniejsze by było zdrowe,ale wiecie jak to jest no nie dogodzisz :-P A ja będę chora juz mnie kręci w nosie,kicham gardło lekko boli,Zaraziła mnie córka eh jak ja tego nie lubię.

Gość Milka2710
Oj dziewczyny to chyba ze mną jest coś nie tak bo ta z kolei chciałam bardzo chłopaka ..:) a będę miała dziewczynke. I nie przejmuj się swoim poczuciem ´rozczarowania´ bo też je miałam jak się dowiedziałam o plci ..:) a bałam się mieć dziewczynkę że będzie miała po mnie charakterek heh. Także jak się Wda w mamusie to tatuś ma przechlapane już się z tego śmiejemy ..:) imię mamy wybrane będzie Lenka ..:)

Gość sepik
Jak w koncu zobaczymy te malenkie stopki, raczki i sliczne oczka to jestem pewna, ze wszystkie rozczarowania plcia pojda w zapomnienie :) haha moze to bedzie nas motywowac do powiekszania rodziny :D

Gość gośćgosc ANECZKA
:( :( myszka moja w brzuszku to dziewczynka ale ma coś nie tak z nerka :( zalecana częsta kontrola tej części ciałka. Jestem załamana ; ( poza tym calusia zdrowa.

Gość Ty_nka
Aneczka nie denerwuj się wszystko będzie dobrze. Dodatkowe kontrole nie zaszkodzą a może okaże się, że jednak wszystko ok.

Gość Ty_nka
Mam takie pytanie w związku z tym badaniem 3d/4d. W którym tygodniu miałyście robione badanie i czy jesteście zadowolone? Niedługo wybieramy się na badania i tak się zastanawiam jak to ugryźć. Na co się zdecydować? No i jak wygląda to badanie?

Gość sepik
Ja mialam badanie 4d w 21 tygodniu. Z tego co pamietam najlepiej 21 22 ewentualnie jeszcze 23 tydzien. Chodzi o to zeby nie bylo zbyt wczesnie bo nie bedzie co badac ani zbyt pozno kiedy juz zaczyna sie uwapnianie kosci i zaslanialyby wszystkie narzady. Ja jestem zadowolona jesli chodzi o lekarza. Robilam to badanie w prywatnej przychodni. Ladnie mega nowoczesnie, lekarz o wysokiej kulturze, wital sie i zegnal podajac dlon i mi i mezowi. Szkoda, ze we wszystkich szpitalach tak nie jest. Jakosc obrazu swietna. Badanie trwalo jakies 40 minut, tak wiec naogladalismy sie z mezem wystarczajaco. Jedyne co to dzidzius buzi nie pokazal a szkoda. Za to mamy super zdjecie z profilu calego cialka no i zblizenie siusiaczka dla dziadkow, smial sie lekarz. Ja sama nie wiedzialam o co pytac, ale lekarz trajkotal non stop. Wszystko opowiadal, co ile powinno miec cm a ile ma, o kazdym narzadzie staral sie powiedziec wszystko. Nam sie podobalo. Polecam. Tylko jak wiadomo zalezy na kogo sie trafi.

Gość Aniala
Aneczka na pewno będzie dobrze, co lekarz dokładnie mówił? gratuluję Córeczki:) mojego brata mąż w ogóle nie ma jednej nerki chyba taki się urodził Tynka ja miałam równo w 21+0 ale w szpitalu tez wcześniej miałam opisywane usg typu: żołądek obraz prawidłowy, twarzoczaszka obraz prawidłowy, 4 jamy serca obraz prawidłowy itp. a prywatnie lekarz puszczał bicie serca i też sprawdzał czy wszystko ok no i powiedział mi zdrowy chłopak a ja ciągle nie wierzę:P a ja mam zmartwienie bo w poniedziałek na nodze córki zauważyłam zaczerwienienie, nie schodzi dawałam wapno smarowałam fenistilem dziś pokazałam pediatrze i powiedziała, że jej to wygląda na jakąś zmianę wirusowa i kazała smarować hascovirem a ja już sama nie wiem co myśleć najbardziej się boję, że kleszcz ją użarł a ja go nie zauważyłam, moze widziałyście juz coś takiego i macie jakiś pomysł co to moze być... https://zapodaj.net/24d50fc4d878e.jpg.html https://zapodaj.net/65d1abe9620c8.jpg.html zmiana ma około 2 cm

Gość Ty_nka
Mój lekarz jest bardzo stanowczy i w rozmowie z nim na temat tego badania 3/4d powiedział mi, że to jest tylko zabawa dla rodziców, że to badanie niczego w diagnostyce nie wnosi a jest tylko dodatkowym kosztem dla rodziców. Owszem jeżeli dziecko ładnie się ułoży i wszystko będzie widać to jak najbardziej przełączy na 3d ale, że to wszystko zależy od wielu czynników czy wszystko ładnie będzie widać. Trochę jestem tym zasmucona bo widocznie podchodzi do tego bardzo zawodowo i tak prosto a nie jakoś tak żeby zrobić przyjemność rodzicom... dlatego dziwie się, że aż 40 min miałyście badanie. Fajnie... zobaczymy co mi powie może uda się zobaczyć ciałko, buzię i czy na pewno chłopak bardzo bym chciała. Bo 300 zł wydać za 15min wizyty to trochę mi naprawdę będzie szkoda :/

Gość k25i
U mnie tez to badanie trwalo dlugo dlatego ze byla kiepsko ulozona do badania - poprzecznie.

Gość Ty_nka
No zobaczymy jak będzie :) zawsze nastawiłam się jakoś tak negatywnie a później jest ok :)

Gość k25i
Aniala czy mi sie zdaje czy na jednych z tych zdjec widac dwie czerwone kropeczki obok siebie? Czy to jest podpuchniete? Mnie zawsze mowiono ze musial dziabnąć pająk, chociaz noektorzy mowią ze nie gryzą, nawet taki kurzowy cos gdzies w koncie w domu moze byc. Ze mogl w nocy ugryzc i są dwie kropeczki, obwódka i lekko spuchniete lub cieple to miejsce. Tak mi sie skojarzylo po otwarciu tych zdjec

Gość Ty_nka
A dziewczyny proszę powiedzcie jaki wybrać wózek? Nie mam zielonego pojęcia tyle tego jest a ceny też zwalają z nóg. Nie chciałabym jakiegoś bardzo drogiego ale potrzebuje tez takiego żebym mogła spakować do samochodu. Macie jakieś swoje typy? Kupiły się już coś? Jak zn tymi cenami?

Gość ola684
gośćgosc ANECZKA - trzymaj sie i nie martw na zapas. dobrze ze beda kontrole wszystko wyjasni sie pozytywnie !

Gość k25i
Jam mam typ dwuczesciwy ale taki do ktorego wiekszisc nosidelek samochodowych mozesz doczepic. I do tego jest torba na rzeczy za ok 1900zl a bardzo podobny byl za 1600bez torby to wychodzi jakby 300zeta za torbe niby? To przegiecie. W szpitalu jedna dziewczyna miala sluczna torbe na rzeczy bobaska z baby ono sie na nią napalilam wiec jak kupie juz torbe to wozek bez torby. Raczej kupie go dopiero po porodzie. Chce na wiekszych kolach wozek. Kazdy mi truje ze rodze na zine bo teoretycznie 4 wrzesien, ja czuje ze urodze w sierpniu no ale kazdy mowi ze lepiej jakbym nie kupowala teraz wozka tylko dopiero na wiosne spacerowke bo z gondoli dziecko szybko wyrasta i to tylko wyrzucenie kasy:( chcialabym ciemny zeby np gdyby gdzies deszcz zlapal to zeby nie pobrudzil sie ale nie czarny, najlepiej granatowy albo szary. A dodatkami go rozjasnie. Napiszcie wiecej o rzeczach dla dzieci co juz zakupilyscie co planujecie w najblizszym czasie. Bo ja to mysle ze w lipcu to juz musze miec torbe spakowaną a nie mam do tego glowy. Jak juz wroce do swojego mieszkania to sie wezme za pranie ciuszkow tzn wtdam takie polecenie. A jeszcze mam pytanko dotyczace wyprawki dzieciecej czy ktoras z was ma konto online w banku ing?

Gość ola684
Ty_nka - ja mam wozek po corci, jestem i zalamana i zmeczona prowadzeniem tego czolgu. kupuje nowy i mam kilka kryteriowdla nowego cudka - 1. skretne kola, 2. wszytskie czesci odpinane ze stelarza (kupuje znow 3 w1), 3. lekki, 4. porzadnie skladany, 5. ladny :D dzis bylam na malych zakupach, myslalam ze dopiero w sierpniu zaczne zakupy ale chyba sie nie powstrzymam, teraz wiec czego mi brakuje mam liste mniej wiecej zrobiona. Kupilam na zime kombinezon mis - super promocja 70 % taniej az zal bylo nie wziac. I smoczek znalazlam sliczny, nawet jak nie uzyje to pamiatka pierwszego smoczka musi byc. I kilka innych rzeczy :D

Gość k25i
Tam jest ta opcja bankujesz zyskujesz ze cos jest tansze i doplaca sie punktami ktore zbieramy za wydawanie pieniazkow :) w sumie wiele rzeczy sie nie oplaca ale zestaw 4butelki philips avent wychodzą o polowe taniej jak patrzylam jeszcze kiedys po sklepach a teraz w necie i do tego jest smoczek i szczotka do mycia. Zastanawiam sie czy by tego nie zamowic. Jest tez torba na rzeczy dla bobaska z przewijakiem, z tym hmm nie wiem jak to sie nazywa etu na butelke, granatowa z kubusiem puchatkiem taka kuszaca z wygladu ale cenowo juz normalnie jak w sklepie. Ale te butelki kusza:)

Gość Aniala
k25i no właśnie są takie kropeczki nawet wiecej też pomyślałam o pająku bo teraz spi w krótkich spodenkach i odkrywa się i do tego zazwyczaj mocno reaguje na jakieś ugryzienia