Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Hej Brzuchatki :). Milka u mnie 101cm przy pępku. Łażę już jak taka wielka dmuchana kaczka. K25i wchodzę codziennie i myślę, że już Maleństwo masz przy sobie a tu nic. Dobrze Dzidzi w brzuszku :). A może jest tak że im bardziej chcesz aby było po wszystkim to akurat natura działa w drugą stronę? Ja do szpitala biorę jedną torbę. Dla maluszka wszystko dają w szpitalu. A jakby co to mam 15 min pieszo więc zawsze ktoś przyniesie. U mnie dzisiaj humor do bani. Wszystko wyprowadza mnie z równowagi. Nawet mojemu kochanemu synusiowi się oberwało :(. I teraz wyrzuty sumienia mam.

Gość sepik
Musimy sie nastawiac na krótkie pobyty w szpitalu ;) Wczoraj koleżanka napisała, że też jest w ciąży :) normalnie jakiś wysyp dzieciaczkow wsrod znajomych :)

Gość sepik
Dziewczyny czy któras z Was kupowala cos z Musteli? Polozna poleciła mi krem do buzki z tego.

Gość sepik
Ehhhy nie chcą mi się znow wyświetlać nowe posty ..

Gość sepik
Jakoś nie bardzo się dzisiaj czuje :/ katar mi się zaczyna....a przestalam brac witaminy i to pewnie przez to :(

Gość gość
tu ola - sepik - ja tez nie bralam witamin przez jakais czas jakaos sie przestraszylam zeza duzo czy cos. ale ostatnie dwa dni znow wzielam i mam wiecej energii i glowa mniej boli. nie wiem czy to z tym zwiazane. ja tez codzeiennie patrze czy Ki ma juz dzidziusia na rekach. ja nie mam nic z mustelli ale skoro polozna poleca to ja ufam ze dobrze radzi.

Gość karola8912
Mustela myli w szpitalu. Na pewno ma ładny delikatny zapach :-D

Gość k25i
Nie mam jeszcze dzidziusia ale dzis jest cos grzeczna bardzo tylko po jedzeniu sie wypina. Wczoraj podloge mylam a wieczorem do pasazu na zakupy ale nic nie kupilismy bo mnie uda bolaly i krocze ciagnelo zrobilam siku i odwrot na parking i do domu:)

Gość k25i
Sepik u mnie trzy kolezanki zaciazyly a zanim ja zaszlam tez bylo juz kilka tylko u mnie to pierwsze dziecko a u wiekszosci juz kolejne:) zarazliwa ta ciaza:)

Gość k25i
Karola a Ty jak po zapisie KTG bo chyba dzis mialas isc z tego co pamietam

Gość Aniala
ja mam też jakieś humorki:( ciągle płacze bez powodu

Gość k25i
Ja humorki mam wieczorami jak trzeba isc spac:( albo jak sie przebudze w nocy to jest masakra:(

Hi hi u mnie też wysyp dzieciaczków. Jedna koleżanka już we wrześniu rodzi. Druga ma termin 2 dni po mnie. Trzecia chyba na grudnia a ostatnia w kwietniu rodzi. I wszystkie razem pracujemy ;).

Gość sepik
Jadzia to u Ciebie dopiero jest wysyp :D jeszcze wszystkie z jednej pracy :D pracodawca pewnie ucieszony :D

Sepik u nas zazwyczaj tak jest ;). Ludzi do pracy jest sporo więc chyba nawet nie odczuwa tego pracodawca ;). Jedne wracają a inne idą :).

Gość Ty_nka
Witajcie dziewczyny :) ja wczoraj po wizycie badania zlecone, pobralam krew i czekam na wyniki. Chora jestem albo raczej mam bardzo kaszel i od tego bardzo boli mnie brzuch az tak ciągnie. Pije herbatkę z lipy i jakieś syropki ale wieczorami ból jest nie do zniesienia. Dzisiaj mam też wizyte u kardiologa. Cieszę się bo już na prawdę ciężko mi się oddycha i te tachykardie są nie do zniesienia. Zobaczymy co powie czy sn czy cc. Sepik ja miałam krem do smarowania brzuszka z Mustelli mąż mi kupił. Nie mogłam się nim smarować bo miał intensywny zapach bardzo i mnie to mdlilo. Ale ogólnie jest polecany więc może dla dzisiusia będzie ok. :)

Gość Karola8912
Hej. Coś ,mnie przeziębienie jakieś bierze chyba. Ale mała zakatarzona, mąż też wiec w sumie nie ma się co dziwić że i mnie bierze. Zamówiłam dziś przewijak i inne d**erelki na allegro.Może po niedzieli będzie to pomyślę jeszcze co brakuje i w przyszłym tyg dokupię i z głowy już będzie.

Gość milka2710
Tynka Mi po tygodniowym kaszlu skróciła się szyjka...Zeby u Ciebie nie miało to wpływu ;) Ja się juz nie mogę doczekać poniedzialku wizyta kontrolna po 2 tygodniach siedzenia / lezenia w domu . Powiem Wam, ze staram sie nie wychodzic ale raz w tygodniu ide na zakupy i kurde nie spodziewałam się ze to taki wyczyn bedzie dla mnie masakra... Juz przy koncówce to chba wszystkie bedziemy poirytowane heh Jednak prawda ze te ostatnie tygodnie sie ciagną w nieskonczoność a na koncu wielka niewiadoma..:D Lato szybko zleciało dałysmy radę to i pozniej damy heh

Gość Ty_nka
Powiem wam dziewczyny ze walcze z tym kaszlem jak moge... Pije syropy, herbatkę z lipy, jakieś kisielki nawet kompot ugotowałam bo pomoc pomaga, wczoraj ginekolog mówiła mi ze z szyjka wszystko ok. Mam nadzieję, ze nic złego się nie wydarzy. Jedynie bardzo wieczorami boli mnie brzuch od tego kaszlu mam tski jakby oberwany... Po wizycie kardiologicznej dzisiaj dostałam wskazania do CC :/ nie wiem czy to dobrze czy źle. Boję się trochę. Kardiolog powiedział zeby lepiej nie ryzykować bo w razie co szybko wyciagna dziecko i będą się mną zajmować juz na spokojnie. Sama nie wiem. Muszę poradzić się jeszcze swojego ginekologa.

Gość Ty_nka
Jeszcze dziewczyny u mnie taka historia może nie powinnam o tym myśleć ani mówić ale cały czas i tym myślę i teraz dodatkowo się tym martwię ... koleżanka miała planowane cc w zeszły piątek, w czwartek była u ginekologa i wszystko ok cala cisza tez bez problemu a cięcie ze względu na oczy bo jakaś tam duża wada. W piatek rano na izbie robili jej ktg i okazalo się ze ta dziewczynka nie ma już tętna, citowe cc ale jej nie odratowali. Okazało się ze w nocy zmarlo to dzieciątko ;( csly czas mi to w głowie siedzi i martwię się. Jak tylko nic mi sie w brzuszku nie rusza to od razu mam nerwy ...

Gość sepik
To widze, ze dużo z nas łapie teraz jakies przeziębienia :( ja czuje jakbym taka ciepla głowę miała, ale w środku. Na zewnatrz zimna. I ten katar mnie meczy...ale mimo to Wzielam się za takie porządki, że aż sama się sobie dziwie. ..:D

Gość sepik
Milka ja też mam wizyte w poniedziałek :) mam nadzieje, ze wszystko dobrze i mały rośnie :) juz nie mogę się doczekać kiedy ten brzuch opadnie troszke...zeby lepiej się oddychalo. Moj maly ciągle wierzga :) wygina się we wszystkie strony. Może juz mu się znudzilo to siedzenie w brzuszku:) K25i jak u Ciebie? Widzisz jak Twoj organizm sobie świetnie poradził i dotrwalas do końca :) czyli dzidzia jednak będzie wrzesniowa :)

Gość Aniala
Tynka strasznie przykre to co piszesz o koleżance:( bardzo jej współczuję:( moja taka dalsza znajoma też straciła dziecko w 8 miesiącu - przestała czuć ruchy, coś nagle się zrobiło z przepływami. Ale na niektóre rzeczy nie mamy po prostu wpływu:( Ja też strasznie martwię się jak dłużej nie czuję ruchów. A dodatkowo znów wyszła mi podwyższona bilirubina - czyli rośnie ryzyko cholestazy, która jest coraz bardziej niebezpieczna wraz z zaawansowaniem ciąży:( Tynka masz wskazania do cc to nawet się nie zastanawiaj.

Gość laura_1988
Ja dzis jak połamaniec- nie dosc ze mnie cala miednica juz boli od tego ciezaru to jeszcze caly dzien chyba noga mi ze stawu biodrowego wyskakiwala. A tu od dzis doszlo prowadzanie syna do przedszkola ok pol godz w jedna strone wiec dziennie 2 godz przymusowego spaceru. Kupilam juz herbatke na laktacje bo po dwojce moich dzieci juz wiem ze poczatki u mnie beda skromne jesli chodzi o karmienie piersia. I znowu czeka mnie po porodzie dieta bezmleczna gdyz obydwa moje dzieciaczki mialy przez pierwszy rok alergie na mleko i kazdy lekarz mi mowi bym nawet nie liczyla na cud bo to niemal pewne ze kolejne dziecko rowniez bedzie sie z tym meczyc. Masakra juz trzeci dzien mam sloniowe kostki na wieczor az sie w buty nie mieszcza.

Gość ola684
laura_1988 - herbatke bedziesz pila odrazu po porodzie, czy jakaos inaczej zeby karmienie zaskoczylo. ja pewnie nie bede miala znow mleka, wiec chcialabym sie jakaos przygotowac i jeszcze raz sprobowac. tylko nie wiem jak.bo przed to chyba nie mozna.

Gość ola684
sepik - mi brzuch opadl jakaies dwa tygodnie temu, juz duzo osob mi to mowilo. oddycha sie lepiej, ale na toalete to trzeba biegac co chwila, i miednica strasznie boli.

Gość Ty_nka
Milka daj znać jak tam u Ciebie po wizycie i lekarza. K25i tez coś słabo się udzielasz co u Ciebie? :)

Gość Ty_nka
Ola daj znać jaka ta herbatkę kupiłaś proszę. Zapiszę sobie gdzieś, bo do tej pory raz miałam incydent z wyplywaniem siary z piersi i szczerze mówiąc trochę się martwię że nie będę mieć pokarmu :/ cyce jak donice a może nic nie lecieć :P

Gość laura_1988
Ola planuje pierwsza wypic jak chwyca mnie skurcze porodowe w domu. A w razie jak nie zdaze to po porodzie. Wczesniej nie chce gdyz w razie natloku pokarmu i jego wycieku szkoda by mi bylo marnowac te pierwsza najwazniejsza siare.