Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Gość karola8912
Gosc30 to moja druga ciaza ale ja nie wiem do konca jak to jest z tym czopem. Pamiętam ze wtedy w pt albo sobote miałam sorry za wyrażenie takiego zielonego gluta na wkladce a w srode urodzilam. Teraz przez dwa razy mialam juz xos takiego ale za kazdym razem pi tym bylam badana przez lekarza i niby wszystko pozamykane takze to chyba nie to. A niby ten czop moze odwjsc nawet na 3 tyg przed porodem wiec myślę że jak nic sie nie dzieje to chyba nie masz powodu do niepokoju. K25i trzymam kciuki zeby wszystko poszło szybko i sprawnie.

Gość Aga z rzeszowa
cześć ja nowa tu termin mam na 6 - 10. jest któraś z Was z podobnym terminem ? jak u Was wyglądają skurcze przepowiadające ?

Gość Ty_nka
K25i jak ja tobie zazdroszczę :) też chciałabym już być po wszystkim. Trzymaj się dasz radę i informuj nas na bierzaco!! Daj znaczka jak było i czy Maleńka jest juz z Toba :) U mnie trochę nerwów bo wczoraj wyszła mi w moczu glukoza 0,07g % hmm.. nigdy nie miałam problemu z cukrem i badając dzisiaj cukier rano na czczo glukometrem miałam 77mg/dl :/ trochę się martwię co to może być i dlaczego mi tak wyszło. Nie był tobporanny mocz co prawda i ostatnio pije dużo miodu i różnych syropkow na przeziębienie może to z tego? Byłam pobrać krew na czczo i oddać jeszcze raz mocz wynik będę miała wieczorem to zobaczymy jak będzie :/

Gość gość
Dziewczyny a te skurcze przewidujace to właśnie jak brzuch twardnieje?

Gość eliza8004
Ten czop to nawet dwa tyg wcześniej może odpaść

Gość karola8912
Hej Aga. Ja mam tp na 10.10 a z usg na 6.10 wydaje mi sie ze nie mam skurczy bh. Te skurcze przechodza jak np chodzisz zmieniasz pozycję itd.

Gość Aga z rzeszowa
karola ja te skurcze tak mam od 3 dni tak łapie mnie wieczorami, przeważnie jak więcej pochodzę albo coś więcej porobię ... i takie bóle jak na okres..... czasem nawet pare pod rząd i np po godzinie przechodzi ..... ja mam termin 10 - 10, z usg 6-10 :) brzuch mi się wydaje coraz niżej .........

Gość karola8912
To identycznie jak ja ;-) może powinnas więcej odpoczywac. A napina Ci się caly brzuch

Gość laura_1988
to moja trzecia ciaza a czopu sluzowego nie widzialam na oczy- u mnie to na ostatnia chwile razem z wodami plodowymi.

Gość k25i
Ja dzis 03.09. 2016 w urodziny swojej mamy o 9.35 urodzilam Marcelinke:) 57cm 3230g 10pkt:)

Gość k25i
Polecam porod rodzinny, sama bym nie urodzila:) i nawet nie spodziewalam sie takiego luksusu i takiego persenolu w naszym kraju. Moja siostra dwa lata temu miala rodzinny w tym samym szpitalu i sie dziwi co ja jej w ogole opowiadam, ze ona tak nie miala.

Gość sepik
Gratulacje k25i!:) super, ze mala zdrowa:)i nie takie malenstwo :) waga ekstra:) i jaka długość :)

Gość karola8912
K25i gratulacje ;-) to ciuszki na 50 maz juz zabral :-D ciesze sie. Jak opiwiadalam bratowej o swoim porodzie to mowila ze jak ba wczasach takze wierze ;-)

Gość Ty_nka
K25i bardzo się cieszę i gratuluję!!! Oby Mała zdrowo rosła :) Z tymi moimi wynikami cos jest nie tak bo dzisiaj specjalnie rano pojechałam oddać krew i mocz do badania i wszystko w normie. Sama nie wiem .... :/ martwi mnie to wszystko. Jeszcze tak mnie mąż wnerwia ostatnio ciagle ma do mnie jakieś pretensje nie wiem o co .. :( smutno mi przez to. Jakbym nie miała wystarczająco dużo swoich zmartwień to jeszcze on mi dokłada. Jak go trzasne w łeb to się nauczy może :P

Gość k25i
Narazie nie wiem jak sie czuje bo jestem w euforii ze mam Malutka, ze dalam rade:) musze ochlonac:)

Gość Aga z
karola brzuch mi się czasem napina ale to najbardziej jak Mały bardzo fika i wtedy jakby ktoś mi brzuch od góry naciskał ....... takie mam odczucie .....

Gość ola684
k25i - gratulacje, teraz to i nam blizej niz dalej. a ja wczoraj niestety odktylam pol brzucha rozstepow :( synek siedzi tylko po jednej stronie brzucha i stalo sie. nawet pod palcami czuje takie rowy wielkie. i tak mi smutno bylo, ze nie dopilnowalam zeby tak sie nie stalo ..

Gość k25i
Ola rozstepy to genetyka. W ciazy te kismetyki to pic na wode sklad wystarczy przeczytac to mozna by wiecej zaszkodzic ja mam jedna boge wlasnie z rowami i piersi od spodu te z boczkow jakos sie tak nie zrobily.

Gość karola8912
Ola te rozstępy to taki troszkę los na loterii. Ja mam. Jako nastolatce mi sie zrobily na lydkach i po wewnętrznej stronie ud. I bylam przekonana ze w ciazy caly brzuch bd miała poorany a tu nic. I teraz na razie tez nic. A uzywalam tylko oliwki wtedy bambino a teraz nivea. K25i jak noc?

Gość karola8912
Aga ni wiem. W pierwszej ciazy mialam cos takiego ze brzuch robil mi sie jak kamien od gory i było to bolesne. Teraz na razie nic. Mialam moze kilka takich ze nie wiedziałam czy to maly sie wypial czt to skurcz ale na ktg nic nie wychodzilo.

Gość karola8912
Aga ni wiem. W pierwszej ciazy mialam cos takiego ze brzuch robil mi sie jak kamien od gory i było to bolesne. Teraz na razie nic. Mialam moze kilka takich ze nie wiedziałam czy to maly sie wypial czt to skurcz ale na ktg nic nie wychodzilo.

Ty_nka może ten mocz źle wyszedł bo nie był pobrany rano. Ja raz miałam coś z krwią. Za bardzo rozrzedzona była. Lekarz powiedział mi wtedy, że może tak być gdy dużo się pije. Tak więc myśl pozytywnie, że ta glukoza w moczu to tylko dlatego, że nie z rana. Najważniejsze że drugi wynik wyszedł dobrze. K25i jak noc minęła z Malutką?

Gość Aga z
aha :) ja ktg nie miałam ani razu

Gość ola684
niby wiadomo o rozstepach to i owo, ale jak sie nigdy nie mialo, to jakaos dziwinie ze wylazly teraz, a to jeszcze miesiac przedemna :( i jeszcze swedzi mnie bardzo co mi przypomina co rusz. Ty_nka - jak w normie to nie martw sie, chociaz latwo powiedziec nie martw sie ... mnie maz tez wkurza, glowka zaboli i juz on ani reka ani noga. powiedzialam tylko ze powinien sie teraz wstydzic przy mnie narzekac ... zreszta caly dzien leje, i nawet nie mam jak na sekunde wyjsc z domu. a corcia ma tyle energii ze juz nie wiem gdzie sie chowac.

Gość k25i
Noc dobrze spalam 40. Dzis jak juz emocje puscily to przyszlo duzo bolu. I tez pani doktor dzidziusiowa na obchodzie porannym mnie wkurzyla az plakalam. Moj maz to nic tylko chcialby ją miec na rekach i mowi co chwile ,,ale ona piekna" bo kazdy go straszyl ze dzidzius po porodzie brzydki przez pierwsze kilka dni. Moglabym powiedziec ze mit o tym ze zgaga w ciazy symbolizuje rosnace wlosy u mnie okazal sie prawdą:) Malenstwo ma tyle wlosow ze kazdy sie zachwyca lekarze czy polozne to mowia ale ma platynowa czupryne bo ma taki sliczny blad i mega duzo:) laleczka naprawde:)

Gość k25i
Troche nam karmieni piersią nie idzie, mala lize zassa sie jak maszyna na 3ruchy a potem lize jak kotek. I znow trzeba pomagac jej sie zassac. Pierwsze dwa karmienia po porodzie to byly tak lapczywe ze chocho a teraz sie bawiny przy cycku najwazniejsze byc cierpliwym. Nigdy dzidziusia nie przewijalam to polozna pokazala a potem ją wolalam czy dobrze robie i nabieram wprawy. Dzis dopiero sama ją ubieralam tez mialam stres to polozna powiedziala ze tak jak lalke sie ubiera i zeby sie nie bac jakos poszlo. okazalo sie ze w szpitalu nie trzeba miec swoich ciuszkow ale jak ktos chce to moze to ubieram w swoje:) zmeczona jestem niesamowicie jak to po naturalnym ale ale szczescie jest wieksze!

Gość gość
K25i gratulacje i dużo zdrówka dla Was. A długo rodziłaś?

Gość k25i
Po 22.10 bylam na porodowce 9.35 wyszedl dzidzius:) polozyli mi ją byla taka cieolyka i ciezka a uczucie wyjscia rety nie wyobrazalne:) Tatus przecial pepowine i jak ją oporzadzili to mu dali trzymac a ja sie mordowalam z lozyskoem albo bardziej lekarze sie mordowali:)

K25i ja pamiętam że poród Kacpra to był pikuś w porównaniu do rodzenia łożyska. Też położna naciskała Ci z całej siły na brzuch aby wszystko wyleciało?