Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OK, kto jest za wyjściem z Unii i dlaczego a kto przeciw i dlaczego

Polecane posty

Gość gość

bo ja już powoli nie wiem co myśleć pracuję w międzynarodowej firmie, prqacuję z Angolami. Połowa, jeśli nie większość z tych ludzi do Abdullahy, Mohammedy itd. Nie umeiją gadać, pięć razy im trzeba powtarzać, nawet jak gadasz z mniej rozgarniętym rodowitym angolem, to masz zupełnie inne wrażenia, że jest on jednak cywilizowany, okazuje emocje, jest KIMŚ konkretnym. Przysięgam. Jak usłyszałam, że w Szwecji imigranci otrzymują ulotkę z intruckją zachowania, na której z obrazkami mają wyjaśnione, że tu nawet żony nie gwałcimy, to się przeraziłam. jak komuś takie rzeczy trzeba rysowac, to jes to nie do pogodzenia kulturowo. Tylko co z Putinem?

Gość gość
jak Polska wyjdzie z Unii to Putin se wezmie Polsze :D:D nikt nie pozwoli na to by Polska se byla ot tak, niezaleznym krajem jak Szwajcaria, taka prawda :D 🖐️

Gość Mario Candarelli
za czasów KOMUNY nie było aż tak wiele zakazów , - że nie wolno tego lub tamtego a teraz co chwilę są zakazy unijne i nowe oraz coraz głupsze się pojawiają , że banan ma być 'prosty' i długości 20 cm a marchewka to owoc idiotyzmów ta UNIA naprodukowała tony , tylko pójść się wysrać na tory , tego NIE , tamto złe i nie wolno , zakaz jest unijny ! a gdy byłem chłopakiem-gówniarzem to brałem udział , na polach w nocy był szum traktorów i moi rówieśnicy orali pola po nocach , było sadzenie ziemniaków, buraków, sianie zboża, każdy był zadowolony, że pracuje i z pola będzie produkcja oraz kontraktacje i zarobione pieniądze , do huty szkła i porcelany w Zawierciu jechali nad ranem do pracy autobusami fabrycznymi aby od godz. 6 rano już zacząć dniówkę i w Dąbrowie Górniczej , w Blachowni , w Sosnowcu . itd. , wszędzie był przemysł oraz produkcja , Polska kwitła w oczach i róże w ogródkach domowych , ludzie byli zadowoleni i uśmiechnięci a teraz TRZY miliony Polaków ma sprawy komornicze i bieda totalna , życie z renty dziadka albo z emerytury matki , nie ma pracy w mieście, nie ma pracy na wsi , na wsi zawsze sobie jakoś tam radzili , więc jest krowa, jest kilka kur na podwórku , dwa prosiaki w oborze , jest jajko na śniadanie i ten cały dobrobyt dzięki Unii Europejskiej , mąkę trzeba trzeć za pomocą dwóch kamieni , ponieważ szkoda prądu a woda na całe szczęście jest w studni , tylko w wiadrach trzeba przynosić , jednym słowem XV wiek i wrócił folklor !

Gość gość
Niestety wyjście z Unii nie jest już możliwe. Możemy zmieniać Unię, ale nie da rady się z niej wypisać. Za biedni na to jesteśmy. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest osłabienie pozycji Niemiec i Francji w UE, wywalenie ich wpływów w Polsce i mozolne budowanie marki polskiej od nowa ! Wtedy będziemy coś znaczyć i będziemy dyktować warunki. W przeciwnym wypadku nas zlinczują i zostaniemy 3 światem w europie. Tylko mozolna budowa gospodarki od podstaw. Ale do tego to trzeba oczyścić władzę, bo nie rozumiem jak można kapować na swój kraj. Jakim prawem taki petru albo schetyna z tukami i innymi to robią. kto ich do tego upoważnił, bo wyborcy na pewno nie !.

Gość gość
Zdecydowanie przeciwko! Cofniemy sie znowu o 10lat w rozwoju jako kraj, ale z taka wladza, jaka jest obecnie to nic wiecej nas nie czeka, oby kadencja skonczyla sie jak najszybciej i nie zdazyli wielu bzdur narobic

Gość gość
wstrzymuję się od głosu - pochopna decyzja.

Gość gość
Jestem za wyjsciem z Unii, bo jestem przeciwko neokolonializmowi.

Gość gość
wychodzic nie musimy lada moment sama sie rozpadnie

Gość gość
Unia się nie rozpadnie. Raczej obierze 2 kierunki. Tych którzy są lewakami i tych którzy są prawicowymi socjalistami. Będziemy mieli prawą i lewą europę. Problem w tym że aktualnie rządzi lewactwo. Ciężko się ich od koryta odcina, ale myśle że korzenne społeczeństwo w każdym kraju ma już dość emigrantów i uchodźców i lada moment pogoni tą całą merkel i innych jej podobnych