Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uchodzcy

Polecane posty

Gość gość

Witam! Zawsze staralam sie byc tolerancyjna osoba ale tego juz za wiele. Muzuumanscy mezczyzni reprezentuja soba wszystko czego nienawidze. To co sie dzieje w Kolonii jest po prostu nie do pomyslenia!!! Po co oni ich przyjmuja? Ja bym tylko brala kobiety i dzieci plci zenskiej i na tym koniec. Jeszcze by byly wdzieczne jakby do nich dotarlo jak sie w cywilizowanym swiecie traktuje kobiety. Bardzo dobrze ze P i S i o r y powiedzialy uchodzcom NIE. Mamy zagrozenie ze strony Rosjii i jeszcze tego brakowalo zeby zaczeli podkladac bomby w Polsce. Polska zawsze miala przerabane z reszta... W kazdym razie ja mieszkam w Niemczech :-((((((((((((((((((((((((((((. Ale nie mam zamiaru tak siedziec i czekac. Moj maz sie nie nadaje do obrony kogokolwiek, taki juz jest. A ja? Zapisalam sie na wing-tsun oraz do gun club. Predzej umre niz dam komukolwiek skrzywdzic moje dzieci. Moze nie bedzie tak zle, ale przynajmniej wiatrowke warto w domu miec.

Gość gość
W ogole zaczelam sie interesowac survivalem. Wyszukalam w necie jak sie przygotowac do wojny. Najwazniejszym sprzetem must-have sa maski gazowe, bron oraz radio z nadajnikiem z mozliwoscia zasilania bez pradu. Ogolnie ludzie postrzegaja preppersow jako swirow. A juz kobiety ktore interesuja sie same z siebie tym tematem to ogromna rzadkosc. Wisi mi to. Po pierwsze temat jest interesujacy. Mozna go traktowac jako hobby. Po drugie moze stac sie uzyteczny. Wojna toczy sie juz nawet pod Polska granica wiec nie jest to az tak wyssane z palca. Zaczynam gromadzic sprzet od masek gazowych a z tym jest problem bo szukam takowych w wersji dla dzieci. Zdobylam dzis numer do producenta moze zrobi na zamowienie. Dzis niestety nie mialam czasu sie tym zajac. Ciekawe ile takie cos kosztuje? Jutro kontynuuje moj research.

Gość gość
wracaj do poolski tu ci Nic nie

Gość gość
Czasy niestety sa niepewne, nie sadzicie? Sorry za brak polskich znakow. Odrzucajac emocje na bok, bo przecierz uchodzcy to tez ludzie i niewazne, ze islam traktuje kobiety jak smieci, a ja jestem kobieta , wiec mnie to denerwuje. Nie mam w sobie agresji, ale czuje ze cos sie szykuje. Boje sie ze sie tu tyle ich narobi ze uzbrojone bojowki zaczna sie szwedac po ulicach i rozwalac cywilow. Policja niby jest ale w Kolonii na Sylwestra zabraklo. Ile w koncu tych uchodzcow jest tu w Niemczech? Po przekroczeniu pewnych liczb taki scenariusz moze stac sie realny. Zwlaszcza jesli na wschodzie Europy pojawi sie inne ognisko konfliktu. Na przyklad ze strony Rosji. Co Wy na to? Czy ktos z laski swojej moze mi napisac ze piertole glupoty? Jest tam kto??

Gość INTHEGARDEN
Jesteś z******ta i nie piertolisz głupot :)

Gość gość
Drogi Mireczku Fajfusie! Dzieki za odzew! To slodkie, ale w Polsce Ruscy moga pierdyknac w kazdej chwili. Nie sadzisz?

Gość gość
kochana doskonale Cie rozumiem, mieszkam w Berlinie i odczuwam podobnie. Wieczorami boje sie wracac sama do domu, bo jest ich tyle wszedzie. Sama chodzilam pomagac jako wolonariszka w obozie uchodzcow, ale coraz mniej zaczyna mi sie to podobac, zwlaszcza po tym co wydarzylo sie w Koloni. Ale pocieszam sie, ze od biedy zawsze mozemy wrocic do Polski. Narazie mozemy tylko moze obserwowac jak sie to potoczy. Ale wedlug mnie to co zrobila Merkel to jedno wielkie szalenstwo i samobojstwo. A Niemcy byly zawsze takim bezpiecznym krajem... Naprawde sie niezle narobilo. Nie wiem sama co o tym myslec... brrr

Polska na dzień dzisiejszy jest teoretycznie poligonem dla Rosji, Niemiec, czy Ameryki. Czy muzułmanie w takim razie czują respekt?

Hej oto ja, zalozycielka tematu. Dzieki za wypowiedzi! Moim skromnym zdaniem najbezpieczniej jest sie trzymac z dala od wielkich miast i przygotowac sie do roznych ewentualonosci. Ja dopiero zaczynam wing-tsun i nauke poslugiwania sie bronia. Gdybym nie miala dzieci to nie przyszloby mi to do glowy. Ale teraz... Sami rozumiecie.

xen ja mysle ze tu gdzie dwoch sie kloci tam trzeci korzysta. Jesli Rosja okaze agresje to muzuumanie beda mogli wyjsc na ulice bo wszedzie ich pelno i robic swoja wojne przy okazji. Ja tak to widze. Choc oczywiscie nie wiadomo czy w ogole, a nawet jesli, to nie wiadomo kiedy to nastapi. Itd, itp.

Gość gość
Rosjanie chyba nie chcą wojny, już by się postawili jakby chcieli, nie mają kasy na wojne. A co do Niemiec to początek końca, nie zdziwie się jak za kilka lat będziesz wracała do Polski:classic_cool:

Na pewno Twoj scenariusz moze sie sprawdzic wiec jestesmy przygotowani na taka ewentualnosc. Mam w Pl wlasne 25 metrow kwadratowych jak cos. Jestem ciekawa jak sytuacja wyglada w UK i Francji. Chyba podobnie co w Niemczech.

Co do mojej kochanej Polski, to czytam newsy i tak sie zastanawiam, czy fakt przynaleznosci naszego kraju do NATO moze nas uchronic przed agresja ze strony Rosji? Przeciez juz tak bylo w 1939 ze pakty nas nie uchronily. Odbudowywalismy sie po wszystkich zaborach i bum! Zostalismy zniszczeni. Mam wrazenie ze Polski nikt nie lubi. Moze rzady PiS u nie sa takie zle? Moze oni staraja sie ratowac nasz kraj i tym wzbudzaja jeszcze wieksza niechec. Co o tym sadzicie kochani? Niech ktos sie wypowie!