Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamuśki tak narzekacie

Polecane posty

Gość gość

na swój kraj, że zaścianek, że ciemnogród, wyśmiewacie Polaków że buty każą zdejmować w przedpokoju itd to teraz macie swoją nowoczesną otwartą Europę, gdzie rdzenni Niemcy i Francuzi boją się we własnych miastach chodzić po ulicy. I teraz zastanówcie się, czy dzieci niemieckie mające wszystko (wg was oczywiście) czyli najlepsze wózki, zabawki, domy itd mają lepiej od biednych Polaków.. wszędzie ciapactwo i polityczna poprawność, strach wyjść na ulicę..

Gość gość
nie mieszkam w Polsce i nie narzekam na nią w taki sposób, w jaki to opisałaś, więc nie generalizuj

Gość gość
piszę to do tych, które narzekają.

Gość gość
Mieszkam w Polsce i nie narzekam. Każdy jest kowalem własnego losu.

Gość gość
no bo moze nie każdemu odpowiada wybór między biednym zad***em, wyzyskiem państwa, a ciapactwem. Tak moja droga niektórzy ludzie są tu dojeni jak się da i lediwe strarcza im na życie, bo dużą część wypłaty im się zabiera żeby dać tym którzy sobie nie radzą,bo ten który ma to zły, podły i złodziej, a płaczący nierób to anioł na piedestale. Ja wiem, ze w Niemczech też jest mega socjal ale zobacz sobie ile tam masz kasy jak idziesz do byle jakiej pracy? Tam nikt tak nie okrada ludzi uczciwie pracujących przez podatki i zusy! Owszem nie chce ciapactwa niemieckiego ale polskie rozdawnictwo tez mi sie nie podoba.

Gość gość
polskie rozdawnictwo? do niemieckiego jeszcze nam bardzo daleko, zreszta wole zeby moje podatki szly na polskie rodziny wielodzietne (tak, tak) niz na socjal dla ciapatych.

Gość gość
Wszystkie tak narzekają na zus i podatki, ale na L-4 w ciąży każda leci. A czy to nie jest rozdawnictwo? Wszyscy muszą się składać na mamuśki "chore na ciążę"

Gość gość
Nie! Mamuśki "chore na ciaze" same sobie zapracowały na te świadczenia z ktorych korzystają. Ty sie nie dokładasz do tych uczciwych wiec nie psiocz

Gość gość
A ja mimo że pracowałam całą ciążę nie mam nic do tych, które idą na L4. Sama pracowałam, bo bardzo dobrze się czułam i mam fajną pracę ale gdybym miała inną, ciężką albo źle się w ciąży czuła bez wahania poszłabym na L4 bo po to płacę składki by w razie czego móc posiedzieć w domu.

Gość gość
10:05 -> a ty dzieci miec nie mozesz czy pracy nie ma dla ludzi z twoim wyksztalceniem... jad odciagnij do butelki :) pozdrawiam gorąco i zycze milego dnia