Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Slyszalyscie ze 500zl bedzie wyplacane rodzicom ale w postaci

Polecane posty

Gość gość
TVN 24

Gość gość
Hahahaaa, a patole już chwilówki pobrały na poczet styczniowych wypłat "na dzieci" :D :D :D No i gdzie ta wasza kasa? W życiu jej nie zobaczycie!

Gość gość
I dobrze! Przynajmniej patologia wykarmi,umyje i ubierze dzieci, a nie przechleje na libacji w melinie.

Gość gość
ZielonaTrawka dziś A ja uważam, że powinni te pieniądze przekazać do szkół , przedszkoli i żłobków, by każde dziecko (nieważne czy pierwsze, drugie czy dziesiąte) miało tam zapewnione śniadanie, obiad i podwieczorek. W naszym przedszkolu takie wyżywienie to koszt ok. 8 zł za dzień (21dni w miesiącu x 8zł =168zł). W tej kwocie nawet można by było opłacić kucharki i pomoc kuchenną. Ponadto z tej kwoty starczyłoby jeszcze na zatrudnienie dodatkowych logopedów, psychologów i nauczycieli języka obcego do przedszkoli. Podczas wakacyjnej przerwy można te pieniądze przeznaczyć na książki i przybory (kolejne odciążenie dla budżetu domowego) lub półkolonie z wyżywieniem. Dzieci i tak większość dnia spędzają w szkołach, a w domach (zwłaszcza tych biedniejszych) nie zawsze mają co jeść. Mając dzieci stać mnie na wakacje dla nich, ubrania i atrakcje oraz jedzenie. Jednak takie wyżywienie (można wprowadzić zdrową żywność i problem sklepików z niezdrowymi przekąskami się rozwiązuje) i pomoc specjalistów bardziej się przyda dzieciakom niż talony lub pieniądze, których i tak w większości przypadków nie zobaczą. xxxx KOBIETO jak ja się z tobą zgadzam!

Gość gość
Cieszycie sie głupio i złośliwie a mnie by wcale nie przeszkadzały te bony. Cieszyłabym sie

Gość gość
A ni jest bez różnicy czy bony czy kasa

Gość gość
Jak chcecie wiedzieć jak będzie naprawdę to oglądajcie dziennik w telewizji Republika albo Trwam, a nie na Polsacie. W Wyborczej też nie wyczytacie prawdziwych informacji, tylko może w Gazecie Polskiej i Naszym Dzienniku. Niestety takie czasy.

Gość Laura2777777
To byłby bardzo dobry pomysł bo przynajmniej byłaby gwaracja, ze ta kasa pojdzie rzeczywiscie na potrzeby dzieci Ale tak nie będzie, wiec powiem wam, ze mam nadzieję, ze żadnej kasy jednak nie będzie i PiS nie spełni obietnic

Gość Laura2777777
Poza tym "kazdy sobie rzepke skrobie" na tym polega kapitalizm, wiec nie wiem co to za wyróżnianie rodzin z dziecmi :O Jak wiadomo glownie patologia ma po kilkoro dzieci wiec oni by to wydali predziej na wódkę itd niż na dziecko... Dlatego jest to glupi pomysł , oby tylko nie wszedł w życie

Gość gość
Będą odsprzedawać bony za niższa cenę i będą mieli na alkohol i papierosy. Znam takich co kupują jedzenie, które opieka daje ich biedniejszym sąsiadom czy znajomym.

Gość gość
Nie pisz głupot, że głównie patologia ma po kilkoro dzieci bo mi się rzygać chce od tych głupich medialnych sloganów. Jest wiele NORMALNYCH ZDROWYCH rodzin z 3, czasami 4 dzieci i daleko im do jakiejkolwiek patologii.

Gość gość
A patologia z tego co mi wiadomo na nie dostawać żadnych pieniędzy, tylko NORMALNE rodziny, więc o co wy się tu tak produkujecie..

Gość gość
Ziobro chce specjalnych kart-kont (bonów) uprawniających do zakupu TYLKO artykułów dla dzieci x Wypłaty mają być na dzieci do 18 lat, nasuwa się pytanie, jakie to miałyby być bony i na co? Na pieluchy, zasypki i mleko modyfikowane dla 16-latka?

Gość gość
gość dziś Nie pisz głupot, że głównie patologia ma po kilkoro dzieci bo mi się rzygać chce od tych głupich medialnych sloganów. Jest wiele NORMALNYCH ZDROWYCH rodzin z 3, czasami 4 dzieci i daleko im do jakiejkolwiek patologii. x Dokładnie, rodzina z trójką dzieci nie jest patologią.

Gość gość
Wcale by mnie ten pomysł nie zdziwił. Aby wybrać sklepy, które będą realizowały te bony, zrobią przetarg. A wiadomo jak to jest z przetargami - dużo pieniędzy może trafić do rąk organizatorów. :D Skoro całkowity koszt ma wynieść 20 mln, to sklepom opłaca się "wyłożyć" nawet mln zł, aby zapewnić sobie część takich przychodów. najgorzej na tym wyjdą małe sklepy internetowe i sprzedawcy na allegro, bo nikt nie będzie od nich kupował ubrań dla dzieci. Już mogą zwijać interes.

Gość gość
Ziobro chce specjalnych kart-kont (bonów) uprawniających do zakupu TYLKO artykułów dla dzieci x Wypłaty mają być na dzieci do 18 lat, nasuwa się pytanie, jakie to miałyby być bony i na co? Na pieluchy, zasypki i mleko modyfikowane dla 16-latka? x Z małymi dziećmi też bywa różnie. Sąsiadka nie przyjęła pomocy w postaci mleka w proszku, ponieważ dziecko nie tolerowało zwykłego mm, bardziej przydałaby jej się gotówka na specjalistyczne mleko, które i tak musi kupić.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie, jak to ma działać. Jeżeli ktoś zrobi wielkie zakupy w markecie, wśród nich piwo i papierosy, a potem będzie chciał zapłacić specjalna kartą, to kasjerka będzie zobowiązana do anulowania zakupu piwa i papierosów? Ciekawe po której awanturze lud******olejkach machnie na to ręką.

Gość gość
Wypłaty mają być na dzieci do 18 lat, nasuwa się pytanie, jakie to miałyby być bony i na co? Na pieluchy, zasypki i mleko modyfikowane dla 16-latka? - na ubrania, książki, kursy językowe, korepetycje, sprzęt sportowy, żywność, buty, wyjazdy wakacyjne, itp., itd. jak dla mnie pomysł bardzo dobry, pod warunkiem, że te bony będzie można realizować w każdym sklepie, lub prawie każdym, który takie towary / usługi proponuje. mogłoby być np. tak, że każdy sklep mógłby podpisać umowę z państwem i realizować bony. jak dla mnie to mogliby je nawet rozliczać na podstawie dostarczonych faktur, żaden problem. na takich zasadach rozliczane jest np. tzw stypendium szkolne i części osób nawet się nie chce składać dokumentów, bo "na co oni wydadzą tyle pieniędzy..."

Gość gość
brawo ! To mi się podoba, nie będzie przepijania przez patologie

Gość gość
I teraz szybko sie żenią, głupota. moja sąsiadka jest z chlopakiem 1 miesiac a juz sie zareczyli ha! i w kwietniu ślub, idiotyzm, :D

Gość gość
No i będa nowe stołki dla kolesiów, aby mozna kontrolować, na co poszły pieniądze. :D

Gość gość
nie rozumiecie, że oni te bony będą sprzedawać i będą mieli na Ajvony, piwko, fajeczki, doładwoania telefonu? Jaki problem stanąć pod kasą w markecie i zaproponować komuś obcemu że wymieni się stowka za talon na 100zł? albo pogadać ze znajomymi co zakupy robią? Jedyne co możecie zrobić to nie dawać się tym darmozjadom naciągać jak będziecie w sklepie

Gość gość
No to powinno byc tak: kupujesz np buty sportowe dla dziecka bo gra w kosza i bierzesz ze sklepu fakture za ktora dostajesz zwrot kasy. Placisz normalnie kasa a nie bonami.

Gość gość
A co z zakupami dla nastolatków, mój mąż i 16-letni syn mają taki sam rozmiar buta i kto udowodni mamusi, że nowe szpileczki kupiła sobie a nie córce. Pani w sklepie obuwniczym sprzeciwi się wydania butów za bon, bo to nie dla dziecka?

Gość gość
Czytam i nie mogę sie nadziwić tak dziś cos wspomnieli o tych bonach na tvn24 i moje zdanie takie ja jestem na tak. Wiecie uwag mam nie skomentuje jesli ja dostanę bon na 1000 bądź 500 zł będę sie cieszyć zrobie zakupy na dziecko za ta kase a na studia jak tu któraś napisała będę oszczędzać z tego co mi zostanie bo nie będę musiała wydać np na kurtkę zimowa z wypłaty. Ale oczywiście naród Polski jest tak roszczeniowy ze juz awantura bo bony moja rada taka nie chcesz to nie bierz i tyle

Gość gość
Uwaga, uwaga, wiadomość z ostatniej chwili!!! Prezydent zdecydował, że zamiast 500 zł w gotówce będą wypłacać ekwiwalent w goovnie!!! Sprawdzone info!

Gość gość
Patologia sprzeda bon za 400 stowki i na flaszke bedzie :)

Gość gość
"Podobne rozwiązania są już szeroko stosowane w prywatnym sektorze usług, gdzie posiadacz karty (klient) może kupić jedynie wybrane produkty i w określonym z góry miejscu przez pomiot wydający kartę" x faktycznie POMIOT :P