Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dostanę po urodzeniu dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Cześć mam takie pytanie. Jestem ubezpieczona w ZUS i Hestii zarabiam 2200 zł a mój mąż 3000, (Mam trochę ciężko bo po przejściach on nie chce się dokładać do dziecka domu itp) Wiem że istnieje coś takiego jak becikowe i jakiś jednorazowy zasiłek. Dodam że będę miała macierzyński. Więc nie wiem jak to jest dostanę tylko jednorazową "wypłatę" z Hestii i macierzyński czy jakaś jeszcze inna kasa wpadnie? Młoda mama

Gość gość
podpowie ktos ?

Gość gość
Po co ci mąż? To jest najważniejsze pytanie. Dostaniesz macieżyński, becikowe i jednorazowo z hestii. Nie jestes samotną matka, roliczacie sie pewnie razem, nie macie złej sytuacji finansowej, nic wiecej nie przysługuje.

Gość gość
becikowe - dostaniesz macierzyński - dostaniesz hestia - zależy od twojej polisy - proponuje zerknąć do dokumentów

Gość gość
a co oznacza becikowe? raz sie je dostajeczy co miesiac ?

Gość gość
Becikowe czyli jak urodzisz dziecko to jednorazowo 1000 zł dostaniesz, bo 1000 zł ci miesiąc należy się studentom rolnikom bezrobotnym i na umowach smieciowych

Gość gość
A jeżeli dodatkowo studiuję zaocznie cos to zmienia?

Gość gość
Albo macierzyński albo 1000zł co miesiąc dla bezrobotnych, studentek, rolniczek itp.

Gość gośćNnnnn
Becikowe należy się jeśli dochód za poprzedni rok podatkowy nie przekracza 1922 zł na osobę w rodzinie,wliczając nowo narodzona dziecko. Z ubezpieczenia typu PZU lub Hestia dostaniesz tyle ile jest określone w warunkach Twojego ubezpieczenia.

Gość gośćNnnnn
Jeśli studiujesz zaocznie to możesz przyłożyć się do nauki i zdobyć stypendium naukowe. Na socjalne nie Masz szans