Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12zapytam

Zasiłek rodzinny, czemu wymagają takich dokumentów?

Polecane posty

Gość 12zapytam

Witam! Chciałabym ubiegać się o zasiłek rodzinny, ponieważ od niedawna moja rodzina się do niego kwalifikuje. W urzędzie dowiedziałam się, że muszę złożyć m.in. Pit oraz umowy z 2014 roku. Do czego może to być potrzebne? Jeśli wezmą pod uwagę nasze dochody z tamtego roku, to wiadomo, że zasiłek nie będzie nam przysługiwał....

Gość gość
w Polsce to w ogóle do wszystkiego tony dokumentów trzeba, urodziłam dziecko w Holandii, tu każdemu przysługuje dodatek na dziecko, wystarczy wejść na odpowiednią stronę, dopisać dziecko w formularzu i wszystko idzie z automatu i tak powinno być u nas

Gość 12zapytam
Zgadzam się, że powinno... Ale nie ma co porównywać Holandii do Polski :(

Gość gość
Do obliczenia czy nalezy ci sie zasilek.Zawsze biora dochody za wczesniejszy rok.

Gość gość
bo to jest Polska, kraj dla wytrwałych

Gość gość
Dochod z ub.r. Uznaja jako DOCHOD UTRACONY.raczej nie ma przeszkod,zebys dostala zasilek marny.

Gość gość
dokładnie - zorientuj się, przedstaw w mopsie swoją sytuację. Czy opowiedziałas o niej? jeżeli w zeszlym roku mialas większy dochód niż teraz to jest takie coś jak "dochód utracony" i branie pod uwagę dochodu z tego roku.... A po co te dokumenty? Żeby wiedzieć kogo do zasiłku zakwalifikować?