Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

PAŹDZIERNIKÓWKI 2016

Polecane posty

Laura ja idę na początku 10 i raczej powinno być widać już rączki nóżki

Gość Ja_32
Dziewczyny....ja jestem trochę przeziębiona....ale już powoli wracam do zdrowia. Dziewczyny to moja 1 ciąża czuję się naprawdę dobrze, czy Wy też tak macie, że nie odczuwacie żadnych dolegliwości: tzn. nie boli mnie brzuch.....jest i trochę niedobrze ale poza tym czuje się bardzo dobrze, wizytę u lekarza mam 1 marca, pozdrawiam Was

Gość sepik
Ja niestety nie moge napisac ze nic mi nie dolega...mdli mnie bardzo. Czasami brzuch pobolewa choc teraz juz raczej nie. A jak juz zaboli to jest to jakis inny bol niz na początku. Piersi tez mnie bola i sa wieksze. I staaaale spiaca:)

Gość laura_1988
to moja trzecia ciąża i w sumie najgorzej ją znoszę, 2 wcześniejsze praktycznie bezobjawowo, śmieję się, że gdyby któraś z dwóch wcześniejszych tak by przebiegała to bym bardziej się zastanawiała nad trzecią. Za tydzień wizyta :)

Gość Mammamiiaa
LAURA_88 u mnie to samo. Dwie wcześniejsze bez objawów ;)

Gość laura_1988
JA_32 i jak tam po wizycie? właśnie sobie uświadomiłam, że za tydzień będę miała drugie i zarazem ostatnie USG robione "dogłębnie" ;D jak ja tego nie cierpię hehe

Laura ja nie pamiętam jakie długo w poprzedniej ciazy miałam to "dogłębne "usg. To chyba zależy od lekarza czy coś widzi i jaki ma sprzęt ? Czy są jakieś ustalenia w tej kwesti ?

Gość laura_1988
mmira do 11-12 tygodnia, potem USG przez powłoki brzuszne

Gość laura_1988
A jak w ogóle liczycie tydzień ciąży? od ostatniej miesiączki czy od zapłodnienia? bo bądź co bądź to różnica aż 2 tygodni :)

Laura ja wiem kiedy miałam owulacje i od ostatniej miesiączki liczę odejmuje 4 dni i tak samo wyszło na usg. Teraz mam 8+0 czyli już leci 9 tydzień.

Co do usg to mnie pewnie jeszcze dwa takie czekają bo idę w 10 tyg a potem w 12-13 na prenatalne.

Gość laura_1988
a czemu aż tak często?

Gość sepik
Dziewczyny a jak z tymi badaniami prenatalnymi? Chodzi mi o te płatne. Czy je robicie? Niby dobrowolne ale. ...

Gość sepik
A jeszcze pytanie takie. Co stosujecie i polecacie na zapobieganie rozstepom?

Gość laura_1988
moja trzecia ciąża a pierwszy raz słysze o płatnych badaniach... ja nic nie stosuję, 2 ciaże za mną - wtedy o to nie zadbałam więc teraz nawet nie doliczę się które rozstępy są nowe ;)

Sepik ja robie na NFZ w (10+2)11 tyg ale tam nie będę miała płyty i ogólnie nie ma takiego klimatu mało mówiła tylko lzdjecie i opis Jak to na NFZ . A 12-13 chce iść prywatnie właśnie z tymi rozszerzonym juz badaniami zrobić.Myślę tylko czy syna juz wtedy nie zabrać na usg, bo jeśli dopochwowo to nie wiadomo.

Gość sepik
No mi lekarz kazal nawet podpisac w mojej karcie, ze mnie poinformowal o takich badaniach. Kosztują ok 400 zl. Fundowane sa tylko przez państwo przyszlym matkom po 35 roku życia. I w sumie nie wiedziałam czy robia je wszystkie kobiety pomimo kosztow czy raczej niewiele z nas :)

Gość sepik
A co do rozstepow to chcialabym ich uniknac, ale wiadomo, ze nie jest latwo Mam 27 lat i w sumie nigdzie mi sie noe pojawily wiec moze nie bedzie tak zle. Nie chce kiedys narzekac ze moglam bardziej dbac o swoje ciało podczas ciazy. Jak sie widzi i slyszy nieraz kobiety z tym problemem to one sa zalamane:(

Gość laura_1988
ja to musze pomyśleć co zrobić żeby za wiele nie przytyć, przed pierwszą ciążą ważyłam 60 kg, po dwóch ważę 80+... kolejne kilogramy ze słonia przerobią mnie na wieloryba ;)

Gość Ja_32
Dziewczyny byłam u lekarza, dostałam skierowanie na badania: morfologia, mocz. Mam też za ok. 2 tygodnie zrobić prywatnie USG, nie mam jeszcze założonej karty ciąży....mam mieć dopiero na kolejnej wizycie 22 marca.....na skierowanie mam napisane, że to 7 tydz. czuję się bardzo dobrze......powiedzcie, że USG nie jest za późno, chciałabym już wiedzieć, czy wszystko jest ok. Pozdrawiam Was serdecznie

Gość laura_1988
a dlaczego USG prywatnie? u mnie USG jest robione na każdej wizycie

Gość gość
czesc, bardzo prosze o pomoc bo nie wiem co jest grane. nie pamietam kiedy dokladnie byla ostatnia miesiaczka ale z moich przypuszczen wynika ze napewno ponad 4 tyg temu, a wiec powinna juz byc kolejna.. 13 lutego uprawialam peeting z chlopakiem, przy czym nie bylo raczej bezposredniego kontaktu narzadow plciowych. 10tego dnia po robilam beta hcg z krwi gdyz sie wkrecalam ze moze jednak jakims cudem... ale wynik wyszedl ujemny, badanie powtorzylam 16 dnia po oraz w 19dniu po zdarzeniu, wszystkie ujemne. Czy sa one wairygodne?? Gdyz okresu nadal brak... bylo jedynie dziwne plamienie krwia a raczej krew jak w pierwszy czy ostatni dzien miesiaczki u mnie... ale wystarczala mi jedynie wkladka gdyz wiekszosc byla podczas oddawania moczu.. krew byla dosc gesta.. teraz natomiast mam brazowy sluz, czy to objaw infekcji?? Pomozcie prosze czy beta napewno jest wiarygodna?? Zamierzam ja jeszcze powtorzyc w tym tygodniu a wiec jakies 25 dni po.. Czy wtedy bede mogla na 100% wykluczyc ciaze?? Dodam ze nigdy nie wspolzylam z penetracja... oraz ze mam zaburzenia hormonalne - podwyzszona prolaktyna oraz androgeny.. ostatni okres tez byl bardzo slaby i krotki

Gość laura_1988
twoje zaburzenia hormonalne+ nakręcanie się :) psychika potrafi nieźle namieszać w cyklu

Gość sepik
Jak sie czujecie Dziewczyny? :)

Gość mmira
Ja się jakoś trzymam lecz czuje się jak balon Brzuch mam ogromy i nie mogę się juz chować z nim. Nie wiem czy to normalne,może to przez wzdecia.Sporo jem( mam wiecznie zachcianki) ale nie przytyłam jeszcze.

Gość JustikaLATO
Hejka mamuśki październikowe! :) jestem tu nowa... to moja pierwsza ciążą, udało się nam w pierwszym miesiącu starania, mam 27 lat i termin na 16.10.2016r. :):):) Miałam już 1 wizytę u ginekologa, było to w 6 tyg ciąży (obecnie jestem w 9) i od razu miałam założoną kartę ciąży i zrobione USG gdzie juz widać mojego robaczka!! 9.03 idę na kolejną wizytę z wykonanymi badaniami a było ich sporo a mianowicie miałam skierowanie na : mocz, glukoza,grupa krwi,HCV przeciwciała, kiła, HIV, wirus różyczki, wirus zapalenia wątroby typu B. Pozdrawiam!!!

Gość JustikaLATO
a i oczywiście jeszcze morfologia krwi, toxoplazma gondolii , TSH

Gość JustikaLATO
Do mmmira - ja też mam jakiś taki większy brzuch jakbym była conajmniej w 5 miesiącu a tu dopiero zaczął się 3 miesiąc.. aż boję się co to będzie później.

Gość laura_1988
9 tygodni i 1 dzień, termin na 17 października