Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adam912

Nerwica

Polecane posty

Od jakiś 2 lat mam nerwice… i chciałbym o tym z kimś pogadać, bo moja dziewczyna mnie nie rozumie. :(

Gość gość
ja mam od 5.. :) pisz

Gość gość
mam dziesiatki objawow. najwiecej od zoladka - mdlosci, bole, zawroty glowy, nerwobole w rekach, derealizacje... oj duzo by pisac. jest mi slabo nieraz, uczucie leku mnie rzadko opuszcza. chodzilam na terapie, obecnie nie moge - brak czasu. staam sie zyc normalnie, ignorowac objawy. swietna jest ksiazka claire weekes - kompletna samopomoc dla twoich nerwow. a Ty jakie masz objawy?

Gość gość
czasem sie ratuje uspokajaczem;[]

Nieprzyjemne uczucie w gardle… jakby ucisk i nasłuchiwanie bicia serca masakra wydaje mi się, że zawał dostaje. :D Byłem raz u psychologa i parę razy na hipnoterapii… pomogło na chwile. :( Jak mowie mojej dziewczynie o problemie to ona na to, że nie widać, żeby mi coś było. ;/

Gość gość
no sercowe tez. mowia ze nerwica moze udawac kazda chorobe, niejeden nerwicowiec ladowal na pogotowiu, pewny, ze jest ciezko chory albo umiera :) no coz. przede wszystkim czy znasz przyczyne nerwicy, bo to zawsze jest jakas przyczyna w zyciu - nierozwiazane problemy, niewyrazone emocje. Dziewczyna.. no coz syty glodnego nie zrozumie. Mojej rodzinie tez ciezko zrozumiec moja przypadlosc, ale staraja sie, a ja staram sie im to wytlumaczyc. Dzis np od rana bolal mnie brzuch i pod zebrami, czulam sie poddenerwoaana. Ale staralam sie olac i jakos minelo poki co. Ale bywalo, ze potrafilo mniei miesiac trzymac. To straszna przypadlosc

„Czasem się ratuje uspokajaczem;[]” O jakim uspokajaczu mówisz? :) A możesz pić alkohol? Bo ja nie :/ jak wypije to moje objawy się nasilają…

Gość gość
Hydroksyzyna:) pomaga, gdy juz nie wyrabiam. Czasem pije alkohol. Gdy mam spokoj z nerwica-jst super. Gdy mam nasilenie, bywa, ze tez nasila objawy. Ale bywa tez, ze pozwala sie wyluzowac. Nigdy nie utrafie, czy wypic czy nie ;)

Gość gość
Dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Wielka różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Ciało subtelne, to coś co otacza każdego człowieka. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/