Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tez widzicie ,że ci co studiują lub skonczyli prawo są szanowani przez ludzi??

Polecane posty

Gość gość

zawsze jak slysze ,że ktos kogos pyta co studiuje i ten ktos mowi ,że prawo to ta druga strona mówi wtedy:"wow wspaniale..gratuluje takiego kierunku", prawo zawsze bedzie prestiżem i matka moja ciągle mi truje ,żebym po maturze poszla na prawo.bo sąsiedzi będa zazdroscic i ludzie beda mnie poważać..

Gość gość
Haha. Nie. Dostać się na prawo to nic trudnego. Skończyć studia i dostać na aplikacje to jest cos. Ale i tak prawnicy jakoś nie robią na mnie wrażenia

Gość gość
Teraz dostać się na prawo to nic trudnego, wystarcza dobre wyniki w szkole średniej, ale 15-20 lat do tyłu były egzaminy wstępne. Większość ze zdających to same kujony ze świadectwami z lampasem czy olimpijczycy z historii.

Gość gość
ja kiedy słyszę,że ktoś jest prawnikiem i jest radca prawnym po aplikacji to z podziwem patrze na takie osoby..wiem ,że są mega inteligentne i czytaja madre ksiązki oraz chodza do teatru ...

Gość gość
Mowa tylko o studiach dziennych na uniwersytecie a nie zaocznych czy w jakiś prywatnych szkołach. Tu nie ma porównania.

Gość gość
Hahahaha chyba te dziadki sa jeszcze dostojni i z prestiżem. Znam kilku młodych prawnikow i to prywatnie wieksze prymitywy niz menel spod sklepu.

Gość gość
Twoi starzy mają myślenie jak za komuny. Ludzie, któryz poszli na prawo z mojej klasy to sami kujoni, co lubią ryć na blachę, ale brak analityc, nego myślenia czyni z nich lemingi życiowe. Sorry, ale kierunek studiów nic ci nie da, kiedy jest się lemingiem i tyle. Są ludzie, którzy są po prawie i ledwo potrafią się utrzymać, innym znowu wiedzie się dobrze. Bez pleców będziesz wykorzystywana przez sitwy i zarabiała niewiele więcej niż MC, a spróbuj jeszcze przewalić jakąś sprawę to cię ludzie zjedzą. Wiem jak jest. Plebs zawsze myśli, że jak skończy X to będzie żył jak król. Nie każdy nadaje się do tego zawodu.

Gość gość
Ja znam pelno osob z prawa na UJOCIE I uwazam ,że nie są to ludzie na poziomie ani z klasą.zwykle kujony bezmyslne.

Gość Laura2777777
Jeśli na prestiżowej uczelni to robi to wrażenie na ludziach... A kto pisze, ze nie to zazdrości. Przy kierunkach typu marketing, sreting itd to jednak są to prestiżowe studia

Gość gość
tak czy inaczej żeby prawnikiem zostać trzeba mieć pewien defekt mózgu

Gość Laura2777777
Poza tym piszecie, ze jest dużo pamięciówki, na medycynie jest jeszcze więcej rycia na blachę, w ogóle większość medycyny to teoria do wykucia i zapomnienia... Na prawie też jest tego sporo, więcej niż na przeciętnym kierunku studiów typu właśnie marketing czy zarządzanie jakich teraz pełno..

Gość gość
Skończyłam prawo , jestem atrakcyjna - chce poznać policjanta ale tylko do seksualnej bo ponoć żony biją - gdzie takiego poznać ?

Gość Laura2777777
21:45- a na czym polega ten defekt Twoim zdaniem? Lepiej chyba kuć na prawie żeby więcej zarabiać niż wkuwać coś na mało przydatnym kierunku...Po prawie są jednak większe możliwości, można zrobić aplikację, to prawda, że teraz po niej jest wieksza konkurencja, ale jednak jest to szansa na większe zarobki, nie mówiac o tym, ze dla pracodawcy prawo brzmi lepiej niż takie zarządzanie

Gość gość
To bardzo stereotypowe myślenie. Ludzie zazwyczaj nie mają pojęcia jak wygląda praca prawnika od kuchni i z jakimi wyrzeczeniami się wiąże (szczególnie dla młodych osób odbywających aplikację). Każdego kto uznaje studia prawnicze za przepustkę do życiowej roli rodem z Magdy M. itp. polecam sprowadzić na ziemię :P Z moich osobistych obserwacji wynika, iż wielu młodych prawników już na starcie kariery zawodowej gubi pęd za mamoną, a może najpierw warto byłoby popracować nad jakością świadczonych usług...

Gość Laura2777777
Zreszta taka jest prawda, ze na prawie jest poprostu o wiele wiecej nauki niz na jakimś przecietnym kierunku, kierunki techniczne to juz calkiem inna bajka bo dla jednych są łatwe ( dla tych co maja do nich zdolnosci i je rozumieja), a dla tych co nie są to w ogóle się na te studia nie nadają Medycyna za to jest najtrudniejsza, najwięcej kucia

Gość gość
Jak jakość świadczonych usług jest lipna, to możesz mieć pewność, że zbyt wielu klientów mieć nie będą. Jak ktoś się raz zrazi to pójdzie do konkurencji.

Gość Laura2777777
21:59- jak w każdej branży...

Gość gość
Medycyna bardziej prestizowa obecnie

Gość gość
Pewnym utrudnieniem są nieustannie zmieniające się przepisy, dlatego prawnicy muszą cały czas mieć się nie baczności, dokształcać się. Poza tym należy pamiętać, iż teoria a praktyka to czasem też bardzo rozbieżne kwestie. Wykuć suche przepisy to nie szczyt sukcesu.

Gość Laura2777777
Np pewnie, ja nie zaprzeczam, medycyna w ogóle jest najtrudniejsza i najbardziej prestiżowa, prawo mniej, ale i tak wyprzedza większość kierunków, a napewno wszystkie humanistyczne, społeczne itd

Gość Laura2777777
* no pewnie

Gość gość
Prawo to jako studia to żaden prestiż. Dopiero ukończenie aplikacji daje jakąś gwarancję i stabilizację finansową i społeczną.

Gość gość
Pewnym utrudnieniem są nieustannie zmieniające się przepisy, dlatego prawnicy muszą cały czas mieć się nie baczności, dokształcać się. Poza tym należy pamiętać, iż teoria a praktyka to czasem też bardzo rozbieżne kwestie. Wykuć suche przepisy to nie szczyt sukcesu xxxxxxxxxxxxxxxx Nie zgadzam się, zmieniające się przepisy lub ich niejasność są właśnie z pożytkiem dla prawników. Gdyby nie to mieliby wiele mniej pracy i mniejszy zarobek