Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawna Ula z Olsztyna

Jestem w szoku

Polecane posty

Gość dawna Ula z Olsztyna

Wyjechałam z Polski w 2005, w tym roku po raz pierwszy od czasu wyjazdu odwiedziłam swoją ojczyznę i zatkało mnie... Mieszkałam w Polsce u babci na peryferiach dużego, ale powiatowego miasta, dookoła były same ugory, chaszcze, ciemno, strach było po zmroku na ulice wyjść. Teraz w tym miejscu jest okazała dzielnica willowa. Domy jednorodzinne? - bardziej okazałe wille to są. Przed każdą willą co najmniej 2 samochody dobrej marki, piękne, wygodne chodniki. Spotkałam się z kilkoma koleżankami, wszystkie po studiach, zadbane, markowe ubrania, na zakupach nie liczą każdej złotówki, wczasy za granicą. Ja też biedna nie jestem, wyjechałam z Polski 2 lata po śmierci babci, byłam jej jedyną spadkobierczynią. Spadek [niewielki, bo i babcia była bogata, waląca się chałupa i 800 m2 działki] pomógł mi w pierwszym etapie życia,[kurs językowy, studia, wynajem mieszkania], czułam się pewniejsza, nie stresowałam się brakiem funduszy. Ukończyłam studia, znalazłam dobrą i nieźle płatną pracę, wyszłam za mąż, dwójka dzieci i też nie mam więcej niż niż moje polskie koleżanki. Dom[160m2] z dużym ogrodem, 2 średniej klasy bryki, wczasy zagraniczne, trochę oszczędności, ale bez rewelacji, w marketach też nie przypatruję się zbyt mocno wydawanym euro. Zadbana też jestem i pracuję 20 godzin tygodniowo. Praktycznie pod wzg. finansowym niczym się nie różnię od polskich koleżanek.

Gość gość
inteligencja też pewnie na podobnym poziomie?

Gość gość
jezeli twoje rpzyjaciolki zyja na takim samym poziomie,t o wiedz, ze one+ich mezowie zarabiaja (oczywiscie w zlotowkach) srednio 4x tyle co ty.