Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goska781

Alimenty

Polecane posty

Gość goska781
Według prawa ja spełniam obowiązek alimentacyjny,poczytajcie Art 135 par 2 ,ale przecież to moje dzieci i ojciec nic nie musi ,a zresztą ,ja mu dam 3 tys ,opłaty niech za to zrobi ,wyzywi dzieci ,ubierze i jeszcze wkurzasz się kiedy chłopcy się wyzywaja ,biją ,kłócą ,bo on uważa że wychować samemu troje dzieci to jest miód

Gość alimenciara
Ty jestes matka,ja jestem matka:)Tak to juz jest,ze mamy wieksza odpowiedzialnosc

Gość gość
Skoro mieszkał cały czas w Niemczech i zawsze dawał grosze to jakim cudem zdecydowałaś sie mu urodzić aż troje dzieci?

Gość goska781
W takim małym miasteczku 15 tys mieszkańców,gdzie mam sprzątać po domach ? Jak wszyscy biedni ,pracy nie ma ,spróbowałam pracować w markecie ,ale rano świetlica od 7 ja na 6 do pracy ,nie miał kto prpwadzac córki ,musiałam wynająć opiekunkę a po południu dziecko 7 lat siedziało do 22 i czekało na mamę ,bo nie widziała cały dzień ,zaczęliśmy lekcje dorabia' ,o 22 ,chłopcy zajęci sobą ,a tata w najlepsze się bawi

Gość alimenciara
Widze ze powinnas zmienic nick na same niesczescia:Dkto moglby pomoc przy corce?np starszy syn taki wlasnie 18nastolatek odbiera swoja 7letnia corke ze szkoly i ją zaprowadza-sytuacja u mojej kolezanki w domu,syn jej pomaga bo ojca nie ma,nie ma tez blizszej rodziny w poblizu ten syn dorabia w weekendy zeby miec swoj grosz mieszkanie i tak wynajmujesz wiec moze warto przeprowadzic sie tam gdzie sa wieksze mozliwosci z praca

Gość alimenciara
oczywiscie 18nastolatek odbiera swoja 7letnia siostr ze szkoly

Gość gość
Dziewczyno, nie szukaj rad na forum, gdzie pisują frustraci i życiowi nieudacznicy, dla których 300 zł na utrzymanie dziecka to jakieś kosmiczne pieniądze. Na utrzymanie psa wydaje się więcej. Idź do sądu i walcz o kasę dla dzieci, i nie odpuszczaj. To nie średniowiecze, żeby dzieci musiały same zarabiać na swoje utrzymanie. Mam nadzieję, ze wystąpiłaś o co najmniej 2 tysiące, bo 500 zl na nastolatka to kieszonkowe, a nie wkład w jego utrzymanie.

Gość gość
Osobiste starania o wychowanie i opiekę nad dziećmi są też formą alimentacji - koniecznie podnieś to w sądzie. Ponieważ ojciec jest za granicą, to jego udział w opiece nad dziećmi jest zerowy. Masz prawo domagać się od niego nawet pokrycia 80% kosztów utrzymania dzieci, adekwatnie do czasu, jaki im poświęca. Pamiętaj, żeby to powiedzieć.

Gość goska781
Tak pisałam ,że ja sprawuje wyłączną opiekę nad dziećmi ,on nie pomaga w wychowaniu dziec****isałam o 1500 na każde dziecko ,mi nie jest łatwo starać się o kasę ,wychowywać dzieci ,byłam w pracy to ci chwilę dzwonili ,mama to ,mama ona nie chce się ubrać ,Mana on mnie bije i tak w kółko ,to nie jest życie ,szybciej można się powiesić

Gość goska781
Nie chcę za wiele ,4 tys na troje ,w tym on ma zasiłek 2500 ma dzieci ,to tylko dopłaci po 500 na dziecko ,czy to tak wiele ? Ale on tak bardzo dzieci kocha ,niby ,tak mówi ,

Gość goska781
Kiedyś razem staraliśmy się o te pieniądze dla dzieci ,ale odeszlam od niego ,a on dostał zasiłek ,wyrównanie ,nie małe ,bo ponoć za 2 lata wstecz mu wyrównali ,nie dał dzieciom nic ,ale wiem że jeździł na drogie wycieczki ,raz pół roku siedział w Szczecinie bo mu się pracować nie chciało ,siedział u d**y ,i ja obkupowal a dzieciom nic ,ani wakacji ani tabletu ,tylko ten zasiłek i 200 zł od siebie i tyle i ich nie odwiedzał

Gość gość
do pracy jak ci mało, nie wystarczy narodzić dzieci, bo to najmniejszy wysiłek, oprócz rodzenia należy na nie zapierdalać, on daje 800 zł a ty ileeeeeee, a że się nimi zajmujesz to nikomu nie robisz łaski, narodziłaś sobie to teraz zapierdalaj, chłop się dziećmi nie zajmował a ona rodziła jak głupia

Gość gość
Skoro w Niemczech tak mało się zarabia i jest tak biednie to dlaczego wszyscy na zachód uciekają? W Polsce dla facetów jest praca 5 tys można zarobić ,a nie za te same pieniądze w obcym kraju

Gość gość
W fabryce VV w Poznaniu zarobki od 4 tysięcy wzwyż ,potrzebują mężczyzn do pracy ,wszyscy jednak wyjeżdżają na zachód a w Polsce nie ma kto pracować ,a niby w Niemczech też zarabiają w przeliczeniu na polskie 4 tysiące ,po kiego wyjeżdżać ? Pracować w Polsce zajmować się dziećmi to i baba będzie mniej wołać kasy

Gość gość
co to za fabryka tyle daje i za ile godzin, bo porzucę ten p********y wschód (biedę) i wyjadę

Gość gość
Nie oglądaliście telewizji iż w fabryce volkswagena potrzebują do pracy ? Oferują dobre zarobki i nie mają pracowników

Gość gość
Jak chlopina tak mało zarabia i nie stać go na dzieci to po co rodzinę zakładał ,nie zwalajcie winy tylko na kobiety