Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowaaa123

Zaręczyny a środki finansowe

Polecane posty

Gość malinowaaa123

Czy w momencie zaręczyn byliście już całkowicie niezależni finansowo? :)

Gość gość
tak. jak inaczej zaczynać wspólne życie...?

Gość malinowaaa123
Chodziło mi tu głównie o osoby, które zaręczyły się w czasie studiów.. w momencie gdy postanowiły dalej się kształcić :)

Gość gość
no to zle zadałaś pytanie moja droga... napisz dokładnie o co Ci chodzi bo ja do tej pory nie wiem

Gość malinowaaa123
Zastanawiam się czy są tu takie osoby, które postanowiły się zaręczyć w czasie studiów gdy jeszcze nie byli całkowicie niezależni finansowo :) Czy jestem totalnym wyjątkiem i raczej każdy decyduje się na to gdy już ma pracę :)

Gość gość
Ja wyszłam za mąż w czasie studiów. To były czasy, gdzie studenci studiowali i nie pracowali. Miałam jedynie stypendium naukowe.

Gość malinowaaa123
Również posiadam wysokie stypendium, mój TŻ za niedługo broni inżyniera i będzie szukał pracy. Od tego momentu stajesz się moją motywacją, że zaręczyny i ślub na studiach to coś normalnego.. bo często spotykam się z komentarzami, że zaręczyny i ślub to jedynie jak ma się kasę.. i to przykre czegoś takiego słuchać.

Gość gość
Interesujący artykuł na ten temat widziałam kiedyś na www.gdziewesele.pl :) ślub na studiach to obecnie sprawa całkiem normalna - przecież może być skromniejszy lub ze wsparciem rodziców, prawda? :>