Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

domowy sposob na bol ucha u dziecka

Polecane posty

Gość gość
3 krople ciepłego oleju

Gość gość
byłas u lekarza? bo czesto potrzebny antybiotyk, ja dawałam nurofen

Gość gość
wiesz gdzie ten olej sobie wlej? do tego pustego łba :( jutro poniedziałek dziecko za rękę i do lekarza. zapalenie ucha może mieć tragiczne powikłania :O

Gość gość
Jutro pójdę do lekarza ale čořka też ma gorączkę nurofen dostala ok 17-. Co mogę jej jeszcze dać. Ma 7 lat

Gość gość
Kropla olejku kamforowego kapnieta na watke, wate do ucha i przykryc to opaska. Czasem nie czapka. Sprawdzone.

Gość gość
Najlepiej na noc, jesli da rade i sobie pozwoli to w dzien tez. Aczkolwiek jesli to poczatek to noc powinna starczyc. Jesli nie, tzn ze juz tylko antybiotyk.

Gość gość
Nic nie dawac!! Zadne kamfory watki olejki srejki! Moje dziexko mialo nawraxajace zap ucha lekarz przestrzegal przed domowymi sposobami! Plyn sie w uchu zbierze i drenowanie gwarantowane! Daj nurofen a rano do laryng ew pediatry!

Gość gość
Olejek owszem, czasem się stosuje, ale tylko jeżeli masz pewność że nie doszło do uszkodzena błony bębenkowej ani ucho nie jest zaropiałe. Czyli- ryzykowne, chociaż może pomóc we wskazanych przypadkach. Na dziś, dopóki chociaż pediatra nie oceni ucha, to tylko leki przeciwbólowe. I głowa do góry, mój też kiedyś się obudził z płaczem bo ucho boli, na drugi dzień wizyta u lekarza, okazało się że ucho widocznie od kataru boli bo infekcji nie było.

Gość gość
gość dziś Absolutnie nie! Nie wolno zakrywać uszu przy stanach zapalnych, nie wolno wpychać żadnej waty, bo w ten sposób dopiero tworzysz bakteriom raj (ciepło i wilgotno)!

Gość gość
Na zmianę paracetamol i nurofen wtedy masz pewność że nie przedawkujesz leku... No ale jak gorączkuje i boli to ja bym na nocną pomoc jechała

Gość gość
Przy zapaleniu ucha nie można nic do niego wkładać ani wlewać!

Gość gość
To jest ciekawe. Wlasnie lekarz zlecil corce przy zapaleniu ucha ww ol kamforowy do ucha a przedtem zakropic dicortinefem. Kamfora miala rozgrzac i wsponoc dzialanie kropli. Podzialalo. I u starszej i u mlodszej.

Gość gość
Co jest ciekawe? Nie czaisz, że dostałaś Rp na Dicortineff, żeby najpierw zakropić? A wiesz, co to jest i jakie ma działanie? W skrócie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Trochę różnica w porównaniu z domowymi sposobami. Olejku kamforowego nie powinno się lać do ucha. Można posmarować nim WOKÓŁ ucha, aby rozgrzać okolicę, ale nie do środka. Zakrywanie jakimiś watkami, czapkami, opaskami to już w ogóle poroniony pomysł. Ucho musi się wietrzyć, żeby bakterie się nie namnażały. Wiecie dlaczego psy z obwisłymi uszami mają często infekcje a psy o stojących uszach o wiele rzadziej? To pomyślcie babki klajstrujące dzieciom uszy "dla zdrowotności".

Gość gość
Okład z rozgrzanej soli w skarpetce.

Gość gość
Do Tej pani co taka ciekawa- lekarz ogladal wpierw ucho? Ogladal.. Widzial ze nie ma perdoracji blony? Widzial.. A kobieta zakladajaca topik zajrzy do ucha by ocenic? Nie zajrzy.. Wies co by bylo, gdyby dziecko autorki mialo perforacje a ta by czym sama zakropila? Nie wiesz.. Ti poczytaj o skutkach ..

Gość gość
Bezwzglednie LEKARZ

Gość gość
Zakladam,ze autorka byla. Ale jak ktos mize radzic, jakies kamfory czy cuda wianki jak nie wiadomi, ci sie w uchu dzieje. Pekniecie blonyblub ropa a ktos poleca kamfore bo jego dziecku pomiglo. Fakt, autorka pyta o domiwe sposoby lecz czasem nie wolni nic stosowac PisE to ku przestrorodze