Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Idę do zakonu

Polecane posty

Gość gość

Mam 22 lata,i średnie wykształcenie ale bez matury. Zrobię ja i idę :) Jak myślicie czy nie zwariuje w takim zamknięciu? Nie jestem typowym materiałem na zakonnice ale mam swoje powody by tam pójść

Gość gość
Jaki masz powód pójścia do zakonu? Jeżeli możesz podaj.

Gość gość
A powołanie masz?Czy tylko powód?

Gość gość
Żeby służyć w zakonie, trzeba miec powołanie, masz?

Gość gość
Z ciebie będzie taka zakonnica jak ze mnie baletnica :classic_cool:

Gość gość
Jak byłam dzieckiem to byłam bardzo dobra osoba,też wierzaca, gdy podroslam zaczęłam sie interesowac wiara bardziej szczegółowo, wiadomo jak to wyglada w wiekszosci katolickich rodzin i szkolach. Zlozylam sluby czystosci itd. W liceum straciłam wiarę, wiele się wydarzyło. Dodatkowo bylam pod presja znajomyvh ktorzy potepiali i wysmiewali wiare. Moja rodzina podobnie. Taka niedzielna wiara byla u nich.Zaczęłam się interesować astrologia i w tym momencie można powiedzieć że nie wykluczam wiary w Boga , podobno mam szlachetny charakter, w ludziach nie odnajduje szczęścia i pomyślałam że może tam się to uda... Z drugiej strony ja nie jestem do konca spokojna i taka stonowana. Jestem trochę postrzelona , prowadź cygański życie i nie lubię ograniczeń

Gość gość
tam jest system zakazów i nakazów który jest przykry w odbiorze , oprócz tego siostry dzielą się na dyrektorki i służebniczki. Ale radzę tobie zapoznać się z żeńskim zakonem kapucynek lub franciszkanek które to zakony ponoć nienawidzą hierarchii i wywyższania się , panuje tam prawdziwy duch apostolski.

Gość gość
ale moze chociaz ksiedza zobaczysz? :(

Gość gość
mozna być bardzo wierzącym a mimo to nie być w zakonie. Tak jest lepiej,Bóg nie wymaga od nas aż takich wyrzeczeń! to naturalne mieć rodzinę,swoje życie,swobodę działania..