Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego tak gnoicie kobiety w ciąży przebywające na zwolnieniu?

Polecane posty

Gość gość

skad wiecie jak sie czują i czy nie jest tak że im słąbo albo niedobrze i mdli non stop. bylybyscie w takim stanie w stanie pracowac? wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, tłumoki

Gość gość
skad wiecie jak sie czują i czy nie jest tak że im słąbo albo niedobrze i mdli non stop x większość to głupie pipy, które coś zamdli i juz lecą na zwolnenie :O przewrażliwione mimozy, nie dość że nic w domu nie potrafią zrobić to są hipochondryczkami... sory, ale taka jest prawda, wspolczesna młoda kobieta to leń i roszczeniowa debilka

Gość gość
Nie liczy się czy ktoś głupio mówi lecz wsparcie partnera. Mój jest zawsze przy każdym badaniu ginekologocznym cipki i wspierał porody nie jestem tępa i zacofana jak niektóre wstydzące się męża przy porodzie i badaniu a całkiem obcego faceta ginekologa nie ciemno gród! Mąż wie jak się czuję słyszy opinię ginekologa widząc całe badanie.

Gość gość
Bo zazdroszcza?Same musza pracowac wiec wszystkie inne kobiety tez musza.A co tam!Ja akurat mialam prace fizyczna,rok wczesniej poronilam.Mialam w d***e za przeproszeniem,co inni pomysla.I dobrze zrobilam,bo mialam ciaze zagrozona,przez pol roku lezec,dwa razy w szpitalu,porod przedwczesny,dziecko 8pkt,hipotrofia.Ale co je to obchodzi,wazne zeby swoje zale wyrzucic i zalac nas jadem.

Gość gość
23:50 piszesz to pod każdym tematem, jesteś chora psychicznie???

Gość gość
dziś skąd masz takie informacje? przeprowadzałaś wywiady środowiskowe, badałaś te kobiety, siedziałaś w ich brzuchach? skąd wiesz ile procent udaje? słucham proszę o badania, nazwe instytutu ktory je przeprowadził

Gość hgg
Polki to chyba najgorzej znoszą ciążę ze wszystkich europejek. Znam wiele kobiet, które oficjalnie mowią że są na L4 "bo mi się należy". Nie gnoję ich, ale uważam że okradają nas wszystkich i wystawiają złą opinię przed pracodawcą każdej kobiecie, więc nie powinno być to akceptowane społecznie

Gość gość
Kogo niby te kobiety okradają, skoro przez lata pracy państwo odbiera im na różne cele znaczną część pensji. Odbierają ze swoich składek, nie wyciągają z niczyjego portfela.

Gość gość
Gnoją z zazdrości, bo same miałyby ochotę poo******lać się w domu, tylko najlepiej bez mdłości, humorów, stanów zapalnych, ociężałości, opuchlizny i wszelakich bólów.

Gość gość
A ja poszlam na L4 od razu jak sie dowiedzialam o ciazy i w d***e mialam co ktos pomysli. W 5 tyg dostalam i tak l4 bo skrzep mialam i musialam lezec po czym do pracy juz nie wrocilam. Dobrze mi bylo w domu. Wyspalam sie odpoczelam poodwiedzalam kolezanki. Niech sobie kazdy robi co chce co was to obchodzi

okradają, bo składki dają nam szanse płatnego zwolnienia jeśli sa wskazania. A widzimisię to okradanie państwa czyli nas wszystkich.

Gość gość
Mam wrażenie, że ciężarne są najbardziej gnojone przez niepłodne, stare torby albo przez stare panny, których nikt nie chce nawet kijem trącić... a nie sorki teraz się mówi na takie "singielki z wyboru" ;)

Gość gość
hgg czy juz podstawiać ci nocnik na kupsko czy jeszcze nie popuszczasz?

ale z Ciebie wulgarna i niewychowana osoba :)

Gość gość
00:08-masz racje i jeszcze takie,ktore pracuja w korporacjach i boja sie o swoj tylek,sorry stolek,ze nie beda mialy do czego wracac.

Gość gość
To w Polsce jest wysyp ciąż zagrożonych. Nigdzie nie ma czegoś takiego. Może zgłoście to do WHO? Że Polki mają wadliwe geny bo nie są w stanie znosić ciąży a cały świat prawie jest w stanie? Bo to fenomen na skale światową x Mnie takie laski wkurzają bo jako młoda kobieta, nie planująca dzieci mam mniejsze szanse na rynku pracy przez to - każdy się boi, że jak tylko wskocze na etat zaciąże i po nasikaniu na test polecę po l4.

Gość gość
dziś dokładnie :D 00:47 nasikaj sobie na mózg, może odparzy bakterie z wierzchu i coś zatrybi głupie ścierwo, nieźle wypowiada się o czymś co dla niórych jest marzeniem czyli o dziecku

Gość gość
No cóż, poziom matek na kafe jest znany dość szeroko. Moje znajome się zaśmiewają z tego. Same wyzwiska i plugastwo, jad, wyżywanie się na innych. I potem taka patola rodzi osobniki które tak samo postepują w życiu. Niedaleko pada ścierwo od ścierwa ;)

Gość gość
A co sie dziwisz,czytałaś topik typu moje najgorsze wspomnienie z dziecinstwa albo inny w tym stylu,wiekszosc tu kobiet nie zaznała miłości od rodziców w dziecinstwie,gardzi również rodzenstwem to niby jak ma się komunikowac na anonimowym forum,za to mają mase obsesji związanych z domem jak np sprzątanie,ciepłe obiadki próbują stworzyc dom którego nie miały,ogólnie patologia

Gość gość
Ja poszlam pod koniec 5mca. Mialam krwiaka ale szybko sie wchlonal na szczescie. Pracuje w szkole, kilka razy wpadl na mnie popchniety uczen, do tego wkrotce zaczely sie koszmarne problemy ze snem- cala noc wlasciwie nie spalam. Odpoczelam itp super bylo tym bardziej ze brzuch dostalam dopierp w 6mcu.Kto kiedy idzie nic mi do tego. Argumenty ze ktos okrada panstwo gdzie jestesmy okradani na kazdym kroku jest smieszny. Rodzimy temu zlodziejskiemu panstwu kolejnego podatnika niewolnika. Poza tym placilam przez kilka lat te skladki i kupe lat bede placix dalej. I nic z tego bie bede miala. I prosze mi tez nie pisac o syt za granica gdzie nie ma mowt o zwolnieniu - w wielu krajach sa zasilki na dziecko, darmowe leki, placowki przedszkolne itp. Sa przywileje i pomoc. U nas beda durne zasilki bo coraz wiecej rodzin 2 plus jeden i predko siw okaze ze wiekszosc jest za bogata by je dostac

Gość gość
Bo żal im d**e sciska, ze inne mogą pozwolić sobie na odpoczynek w domu za który ktoś zapłaci ;)

Gość gość
A ja poszlam tylko dlatego ze mialam depresje... w 7 tyg bylam mama blizniakow.. niestety pozniej w 12 tyg jednemu maluszkowi serduszko przestało bic. Moj organizm ( cialo) sobie poradzilo.. oczyscilam sie... ale tak, wzięłam l4 tylko po to by sie bawic w domu i odpoczywac...

Gość gość
Prwada jest taka że jakby pensja była 80% platna z tytułu zwolnienia to nie jedna by ozdrowiala;-)

Gość gość
hgg- też miałam takie podejście jak Ty w pierwszej ciąży. Rano źle się czułam ale poszłam do roboty bo koleżanka była na urlopie i przecież świat by się zawalił jakby na moim dziale nie było nikogo... po 8 h pracy przyjechał mąż czekał na mnie bo musiałam zostać bo klient przyjechał z Poznania, potem pojechaliśmy do szpitala. Niestety straciłam ciąże . i teraz jest styczeń i ja myślę że moje dziecko kończyłoby 10 lat w styczniu.... i myślę o nim do dziś, teraz już rzadko ale myślę. 2 kolejne ciąże byłam od początku na l4- nikogo nie okradłam, pracuje i płacę składki. czep się tych co nie pracują i korzystają z opieki medycznej przez 5 czy 6 ciąż z MOICH SKŁADEK bo ja chodzę prywatnie!!!!

Gość gość
Ja w ciąży nie miałam sily nawet za bardzo się ruszyć. Ale może po prostu mam tak slaby organizm ze nie nadaje się matkę. Takie komentarze tez słyszałam od mojej matki. I mowila "wszystkie dziewczyny chodzą to pracy" albo "jak sobie poradzisz z dzieckiem jak juz teraz nie dajesz rady" a to nie bylo tak ze ja się leniłam tylko miałam wrażenie że się przewrócę ciągle.

Gość gość
Gosc z 8.08 na szczescie nie jest

Gość gość
Jestem na zwolnieniu lekarskim i będę do końca ciąży.powod to przewlekła choroba i lek na podtrzymanie ciąży,będę na zwolnieniu do końca ciąży .Gdyby nie to i tak byłabym na zwolnieniu mam ciężką fizyczna pracę codziennie przerzucanie wielu kg.pracodawca nie zapewni mi innego stanowiska bo go nie ma.nie da mi również płatnego urlopu,ja nie jestem idiotką i kosztem pracy dziecka nie mam zamiaru stracić.

Gość gość
,,zaśmiewają" a co to jest za słowo? i kto tu jest z patologii......

Gość gość
http://sjp.pwn.pl/slowniki/za%C5%9Bmiewa%C4%87-si%C4%99.html O, takie słowo patologiczna, ograniczona kobieto, uderz w stół a patologia sie odezwie ;)