Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak pewnosci siebie niska samoocena

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego aż tak trudno sobie z tym poradzić? Psychoterapia u mnie pomaga do pierwszej porażki. Fatalnie znoszę krytykę, nie potrafię być asertywna. Obiecuje sobie ze od jutra będzie inaczej a jak przychodzi co do czego to nie umiem nic zrobić. Nie radze sobie w ogóle ze sobą. W relacjach z ludźmi pozwalam się wykorzystywać i obrażać bo boje się ze nie będę miec żadnych znajomych. Jak ktos mnie obrazi to umiem się tylko rozpłakać. Mecze się sama ze sobą. Chciałabym być być pewna siebie i przebojowa (chociaż trochę) ale chyba to niemożliwe i do końca zycia będę głupia c**a ktora na wszystko innym pozwala.

Gość gość
No niestety , przedewszystkim nie przejmuj się ludźmi, bądź sobą .

Gość gość
bycie cipą ma swuj urok,lubie takie;-)

Gość gość
Ale ja nie chce być c**a. Uwierz mi tez byś nie chcial. Wiesz jak ludzie traktują takie osoby jak ja?

Gość gość
to znajdz se samca alfa i bedzie lal kazdego kto ci wetknie:-D :-P

Gość gość
Ale to tez nie o to chodź. Nie chce żeby ktos lal każdego. Chce sama sobie umieć ugotować radzić. Umieć odpowiedział wiedzieć kiedy jestem poniżana. Jak będę wszędzie chodzić z prywatnym ochroniarzem to będę się czuła tym bardziej zależna.

Gość gość
To ugotować jest tak przypadkowe. Nie miało tego być.

Gość gość
umnie wszystko minelo jak dostalem mieszkanie ,cza bylo samemu zarobic wszystko kupic ,nauczyc sie gotowac zeby nie zdechnac z glodu ,przeszly leki strachy nerwice ,zycie jest lekarstwem na takie choroby.

Gość gość
Nie trafiłeś. Mam swoje mieszkanie. Robię wszystko sama. Malo tego mam dziecko i męża i nikt mi z niczym nie pomaga. U mnie to tylko jest ostatnio coraz raz gorzej.

Gość gość
to pewnie jestes przemeczona ,albo chora psychicznie ,cos musi byc na rzeczy;-)

Gość gość
No tak w sumie sama mam wątpliwości czy nie mam nierówno pod sufitem. Ale podobno psychiczna nie jestem. Ludzie wyczuwają na kilometr moją niepewność siebie i nie szanują mnie ani nie traktują poważnie.

Gość gość
dziwne masz odczucia,ja widzac kogos niepewnego wystraszonego raczej bym mu pomogl albo ominol zeby niestresowac bardziej,masz jakies kompleksy z buta wyciagniete albo obracasz sie wśrod samych chamow;-)

Gość gość
No niestety. Może trafiam na chamów. Chociaż z drugiej strony nie chce wzbudzać litości żeby wszyscy mi pomagali.

Gość milenawojek
Czasem warto zamiast psychoterapii spróbować life coachingu - wygląda to trochę inaczej ale pomaga, a przynajmniej mi pomogło. Jeszcze rok temu, w wieku 26 lat mialam zero pewnosci siebie, nie mialam okreslonych celow, nie wiedzialam co chce robic w zyciu, ciagle towarzyszyla mi depresja a o jakimkolwiek zyciu towarzyskim. Wtedy poznałam Olę, Olę Łomzik - fantastyczny coach!! Dzięki Oli poznałam swoje mocne strony, zaczęłam postrzegać sytuacje poprzez rzeczywiste fakty a nie własne obawy i lęki oraz zmieniłam swoje nawyki. Tak właśnie poznałam mojego obecnego narzeczonego, z którym jestem szczęśliwa oraz awansowałam w firmie.. i z tego co mi wiadomo teraz sie szykuje kolejny awans. Jak nie umiecie sobie pomóc zgłoście się do specjalisty.. ja to zrobiłam i nie żałuje, bo Ola jest wspaniałą osobą i bardzo mi pomogła za co jestem jej wdzięczna.