Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odchudzanie po pięćdziesiątce

Polecane posty

Gość gość

Barbarus gdzie Twój temat? hmm

Gość gość
mozna sie dolaczyc ?

Gość gość
Jasne! Dołączaj:) ja tylko czasami tutaj zaglądałam nie ważyłam się miesiąc i jestem trochę w szoku, 7 kg na plusie

Gość gość    monika
ja tez mam jakies 5-7 kg dzieki :) nie wiem jaka dieta , bylaby dobra ' mam 52 lata, musze kupic nowa baterie do wagi , bo siadła i sie zwaze dopiero dokladnie

Gość gość
Zbilansowana, ok 1600 kcal Barbarus pisała jadłospisy, czasami coś podpatrzyłam. Może tu zajrzy.

Gość gość monika
okey , nie mam pomyslu na menu zeby bylo dobrze zbilansowane

Gość gość monika
dziekuje, zapisalam w zakladkach jak schudne troche to zrobie te stabilazujaca :) dzieki jeszcze raz

Gość gość
Ja dopiero po setce nabieram chęci na odchodzanie, po pięćdziesiątce nie za bardzo, za mała fantazja.

Gość elle5
może ktoś dołączy i będzie nowy temat dla spóźnialskich :D

Gość gość
jak czegoś nie zrobię, to dobiję do setki z moich zapisków Przykładowy jadłospis na 7 dni dla diety ok 1300 kcal DZIEŃ 1. Śniadanie: omlet z jednego jajka z plastrem szynki, kromka chleba II śniadanie: pomarańcz Obiad: zupa pomidorowa, sałatka ze szklanki makaronu, papryki, ogórka i sosu winegret Podwieczorek: pieczone jabłko Kolacja: warzywa (w sumie 40 dag) gotowane na parze DZIEŃ 2. Śniadanie: kanapki – 2 kromki razowca, 2 plastry polędwicy, łyżeczka masła, sałata albo kiełki II śniadanie: 15 dag galaretki owocowej Obiad: 20 dag pieczonego dorsza, 2 pieczone ziemniaki, sałatka z pomidora Podwieczorek: filiżanka bulionu z warzywami Kolacja: grahamka z twarożkiem z rzodkiewkami DZIEŃ 3. Śniadanie: parówka drobiowa, 2 kromki razowca, musztarda II Śniadanie: jajko na miękko, sucharek, ogórek lub pomidor Obiad: szklanka gotowanego ryżu, mus z owoców (np. jabłek lub truskawek) Podwieczorek: salaterka sałatki z dowolnych cytrusów Kolacja: kromka grahama, tuńczyk w sosie własnym, pomidor DZIEŃ 4. Śniadanie: chudy twarożek (15 dag) ze szczypiorkiem i z ogórkiem, 1/2 grahamki II Śniadanie: szklanka soku z marchwi Obiad: zrazik z piersi kurczaka i brukselka Podwieczorek: grejpfrut Kolacja: 2 kromki pieczywa chrupkiego , 2 plastry półtłustego żółtego sera, sałata, rzodkiewki DZIEŃ 5. Śniadanie: 2 łyżki muesli, kubeczek jogurtu naturalnego II Śniadanie: kromka razowca z 1 łyżeczką masła, sałata Obiad: dzwonko grillowanego łososia, sałatka. z pomidora i cebuli Podwieczorek: kisiel wiśniowy Kolacja: mizeria (zamiast śmietany jogurt naturalny), 1/2 grahamki DZIEŃ 6. Śniadanie: 2 kromki razowca z twarogiem II śniadanie: 3 mandarynki Obiad: 20 dag pieczonego pstrąga, ziemniak, surówka z kiszonej kapusty Podwieczorek: 20 dag gotowanych na parze brokułów Kolacja: grahamka z pastą jajeczną, pomidor DZIEŃ 7. Śniadanie: zapiekanka z kromki razowca, plastra żółtego sera i pieczarek II śniadanie: szklanka soku pomarańczowego Obiad: niezabielana zupa jarzynowa, potrawka z kurczaka, szklanka kaszy gryczanej Podwieczorek: 15 orzechów lub migdałów Kolacja: talerz gotowanej na parze fasolki szparagowej

Fajną i naturalną dietą jest dieta śródziemnomorska (więcej o niej tutaj: http://www.dietetykmagda.pl/2015/12/08/dieta-srodziemnomorska/ ). Podstawę stanowią węglowodany , jest też dużo owoców i warzyw... i nie potrzeba żadnych diet cud. Po pięćdziesiątce należy też zwracać uwagę na problemy ze zdrowiem, zwłaszcza te które w dużej części zależne są od diety. Niektóre osoby muszą stosować dietę łatwostrawną. Warto zastanowić się nad wizytą u dietetyka.

Gość gość
Pani Magdo a jaka cena takiego jadłospisu na powiedzmy miesiąc?

Gość gość
w necie sa przyklady takich jadłospisow

Gość Evik48
Bardzo dużo schudła ta kobitka. Dieta od pani Magdy na 7 dni - 90 zł, na 14 dni - 150 zł.

Gość gość
dieta super ale bardzo powoli sie chudnie, chyba jest dobra jaako sposob na odzywianie do konca zycia, ale dopiero po schudnieciu

Gość gość
o której mówisz diecie??

Gość gość
o srodziemnomorskiej ;)

Cześć dziewczyny.Pisałam na dwóch tematach:Schudne przed 60 urodzinami. Grupa wsparcia i wzajemnej adoracji - i tu bardzo ogólnie o diecie a więcej tematów ogólnych tak o życiu.Temat :odchudzanie po pięćdziesiątce był dla mnie tylko o odchudzaniu.Pisałam sobie te jadłospisy.Ale z temat nagle zniknął.Teraz moje jadłospisy piszę na pierwszym temacie.Codziennie wieczorem.Nie ma sensu bym pisała dwa razy to samo.Jak dziewczyny mnie wygonią to wówczas ponownie założę osobny temat.Teraz próbuję wszystkich mobilizować do pisania jadłospisów i do odchudzania. Bo wiosna tuż tuż.Pozdrawiam.

Gość gośćBożena
Cześć Barbarus, jeszcze nie założyłam tematu, szukałam czegoś zbliżonego wiekowo. Od kiedy się odchudzasz? Czy te jadłospisy sama układasz? Widzę że bardzo dokładnie wszystko liczysz i składniki i kalorie. Jakie efekty? Ja potrzebuję schudnąć do wakacji 20 kg, już kiedyś schudłam tyle i przez pięć lat trzymałam wagę a ostatnio zajadałam problemy i długo nie stawałam na wagę. Ocknęłam się gdy zaczął mnie cisnąć biustonosz. Ograniczyłam jedzenie a od poniedziałku ruszam z konkretną dietą.

Gość gość
z jaka dieta?

Gość gośćBożena
Dieta odśluzowująca doktora Pokrywki.

Gość gośćBożena
Na tej diecie nie je się węglowodanów. Jemy zupy, bigos, rybę po grecku, tatara, galaretę mięsną, mięso z chrzanem, jaja, mięso z gotowanymi warzywami.. Mięsa nie za dużo, bo obciąża nerki. Ja panuję na codzien na obiady na kolacje pastę budwigową z naturalnym olejem lnianym a na obiad zupę z mięskiem. W weekendy trochę urozmaicę.

Gość gośćBożena
*Pastę budwigową na śniadania i kolacje!!

Gość KrzysztofekR
W takim wieku warto najpierw sprawdzić swój organizm pod względem metabolicznym oraz wytrzymałościowym przy wysiłku fizycznym (ćwiczeniach).Moja mama w celu takiej kontroli wykonała badanie genetyczne GeneticLab dzieki,któremu ma ustaloną spersonalizowaną dietę oraz treningi.Proszę sobie poczytać na stronie geneticlab.com odnośnie tych badań bo są obecnie najlepszą formą stanowiącą podkładkę dla trenerów personalnych oraz dietetyków.

Gość aldona49
Ile to kosztuje?

Gość gośćBożena
Wczoraj start z waga 90 kg, dzisiaj juz prawie kg mniej.

Gość KrzysztofekR
Do Aldona49: Pani Aldono szczerze mówiąc nie mam pojecia ile mama płaciła a nie chciałbym Pani wprowadzić w błąd.Najlepiej wejść na stronę geneticlab.com i zapytać poprzez formularz kontaktowy.