Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szukam porady:(

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam pewien nietypowy problem. Jestem w 16 tygodniu ciąży. Od paru dni czuję duży ucisk na narządy rodne, nie potrafię tego fachowo wyjaśni, ale czy chodzę czy leżę czuje taki nacisk. Czy któraś z Was miała podobnie? Byłam u lekarza i wszystko jest w porządku. Wyjaśniono mi, że po prostu rośniemy z maluchem. Tylko dla mnie to ogromny dyskomfort czy można temu jakoś zaradzić:(?

Miałam podobnie, tylko w bardziej zaawansowanej ciąży. Pod koniec to już ciężko było wytrzymać. Faktycznie lekarz ma rację, że rośniecie i dziecko w miarę upływu czasu będzie jeszcze bardziej uciskać na różne narządy. Musisz znaleźć pozycję, w której jest Ci najwygodniej i dyskomfort jest najmniejszy i niestety się przemęczyć. Takie są uroki ciąży. Polecam mojego bloga o ciąży, macierzyństwie i nie tylko:www.szczesliwamama.pl

Gość gość
Moja mama też mi powiedziała, że miała coś takiego pod koniec ciąży, bo wtedy wiadomo, że dziecko już jest spore i naciska. A ja jestem na początku, nawet jeszcze nie w połowie i martwię się tym czy nie będzie gorzej, ale z drugiej strony kamień z serca, że mój synek jest zdrowy, przecierpię wszystko. Cóż pierwsza ciąża to naprawdę duży szok, ale dziękuję za podpowiedź:)