Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do restauracji z dziećmi

Polecane posty

Gość gość

Nie jestem jakąś złośliwą osobą, ale jak się ma małe dzieci to się czeka aż podrosną i dopiero wówczas idzie się z nimi do restauracji. Ale nie mają ludzie dzieci 2-letnie i nie mogą sobie darować, że przez jakiś czas muszą posiedzieć z dziećmi w domu tylko pchają się z nimi do knajpy. Wczoraj poszliśmy z narzeczonym do restauracji na obiad i po prostu zmarźliśmy, bo przyszła rodzina z dwojgiem dzieci ok. 2 lat i te dzieci cały czas biegały do drzwi i otwierały je, a mroźne powietrze wpadało do środka. Ojciec co prawda biegał za nimi, ale jakoś w zdecydowany sposób nie położył kresu tej bieganinie. Wyszliśmy zmarźnięci i wściekli, że wydaliśmy sporo kasy żeby sobie posiedzieć w restauracji, a przez czyjeś dzieci było to niemożliwe. Ciekawa jestem Waszych opinii, oczywiście obiektywnych.

Gość gość
Do restauracji z dziećmi można przyjść, ale tylko takiej która jest przychylna dzieciom. Takie gdzie nie ma np przewijaka są po to aby przyjść samemu, zjeść coś w miłym towarzystwie bez wrzasków i krzyków, dla rodziców posiadających dzieci jest to tez odskocznia. Mam nadzieję, że ludzie się wreszcie opamiętają i zaczną myśleć, a nie wymagać od każdego właściciela restauracji dostosowanego miejsca dla dzieci, nie ma takiego miejsca, bo to nie dla dzieci, proste. To powiedziałam ja, matka dwójki dzieci 2 i 4 lata... Dla mnie to żadna frajda, kiedy idę z mężem na kolację i muszę wysłuchiwać wycia dzieci... naprawdę, idę tam po to aby się zrelaksować. Jezeli natomiast chcemy pójść wszyscy razem (co i tak często jest męczarnią) to ZAWSZE wybieramy miejsca gdzie dzieci są mile widziane. Nie wyobrażam sobie psuć komuś wieczór, bo przyjdę z dzieckiem... Ludzie pomyślcie też o innych!

Gość gość
takim przypadkiem powinien sie zajac pracownik odpowiedzialny za sale, ewntualnie menager. Zachowanie, ktore przeszkadza innym goscią jest niedopuszczalne... i mam gdzies, ze "to tylko dzieci". Moim zdaniem cześć restauracji powinna miec tabliczki ze zakaz wejscia z dziecmi ponizej 4 roku zycia, tK jak czesc lokali ma tabliczki z zakazem wejscia z psem, choc wiekszosc czworonogow zachowuje sie lepiej niz dwuletni dziecior

Gość gość
Płace wymagam a moje dziecko może robić co chce a jak jakimś podludziom nie pasi to w********ac

Gość gość
Nie. Są miejsca gdzie się dzieci nie zabiera. Nie każdy musi tolerować i znosić wrzaski Twojego dzidziusia (biorąc pod uwagę ton Twojej wypowiedzi, śmiem twierdzić) rozpuszczonego dzidziusia. Ja też mam dzieci i nie wlokę ich wszczędzie, a zwłaszcza tam, gdzie nie ma dla nich miejsca, takie miejsce (jak napisała wyżej matka 2 i 4 latka) widocznie nie są dla nich. Kropka. A Twoje płacenie to wiesz... to samo może powiedzieć ktoś bezdzietny, z tym, że w takim wypadku to on będzie miał rację, zakładając, że jestes w miejscu niedostosowanym do dzieci. Płacę wymagam ciszy i spokoju a nie darcia pai.

Gość gość
Chamów nie brakuje... pąłcę wymagam i moje dziecko może robić co chce??? phiii żałosny typek, lub typkowa!!! Takich rzeczy uczysz dzieci?? Gwarantuje Ci że z takim wychowaniem za kilka lat kiedy podrośnie napluje Ci w twarz i okradnie a na końcu, kiedy będziesz niedołężny odda do domy starców i zapomni o Tobie. Tego uczysz swojego dziecka, prezentując mu takie mądrości, żallllll!!!!!

Gość gość
Ależ ja chce być oddany do domu starców a nie dzieciakowi marnować życie aby się jakimś prykiem zajmować i na marginesie swojemu dziecku pozwalam na wszystko i buduje w nim manie wyższości hehe

Gość gość878
Moim zdaniem owe dzieci były trochę źle wychowane. Najzwyczajniej nie znały dyscypliny. Dzieci jak dzieci wiadomo że mają duże energii i muszą ją rozładować. Lecz będąc w lokalu wśród ludzi powinny słuchać rodziców. Sam też nie jednokrotnie byłem w Restauracji gdy były dzieci i większość zachowywała się posłusznie.