Gość gość Napisano Styczeń 18, 2016 Witam od 2014 r. Jestem po rozwodzie, mój były mąż ma ograniczone prawa do naszego syna tzn. może decydować o sposobie leczenia i kształcenia syna, oraz zasadzone alimenty. Od kwietnia 2014 nie widuje syna, dzwoni raz na dwa, trzy miesiące. Teraz zostało wszczęte postępowanie w sprawie uporczywego uchylenia się od obowiązku alimentacyjnego. Syn nasz jest dzieckiem chorym, ma wadę serca w związku z czym ma wszczepiony stymulator serca,który wymaga stałej kontroli kardiologa, do tego doszło jeszcze upośledzenie umysłowe w stopniu lekkim i nadpobudliwości psychowo -ruchową. Były mąż naduzywa alkoholu, nie ma stałej pracy ani zameldowania. Za jazdę pod wpływem alkoholu zostało mu zabrane prawo jazdy. Nie interesuje się sprawami dotyczącymi dziecka. Teraz jestem w związku z nowym partnerem, który zastępuje ojca. Ale nie może decydować w razie leczenia operacyjnego dziecka. Czy w tej sytuacji dbając o dobro syna jest jakaś możliwość odebrania praw ojcu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach