Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z problemem ona

Mąż nie chce ochrzcić dziecka :(

Polecane posty

Gość z problemem ona

Nie rozmawialiśmy o tym wcześniej a to błąd. Dzieciątko się urodziło, on nie chce go chrzcić. Ja w sumie też, ale rodzice bardzo naciskają, a nie chcę stracić relacji z nimi. Ja bym się zgodziła, ale mąż jest twardy w tym względzie. Poza tym jest kochany, nie chcę się z nim kłócić, bardzo mi pomaga, tylko ta jedna rzecz bardzo mnie dręczy. Żadne ultimatum ani nic nie wchodzi w grę, za nic. Argumentów też nie mam bo jestem niewierząca. Chodzi tylko o moich rodziców, którzy jednak dużo pomagają, ale są niestety bardzo religijni :( Nie można tak olewać rodziców :(

Gość gość
Myślałam, że takiej patologii już w Polsce nie ma, a tu proszę, nadal są ludzie, którym przeszkadzają uniwersalne, tradycyjne Polskie wartości :)

Gość Andreasor
To bardzo niebezpieczne bo jeśli ktoś nie chrzci dziecka to jakby hołd oddany szatanowi ! Wejdź np. na Biblijni.pl i znajdziesz tam modlitwy i pomódl się o wsparcie poproś o to również rodzinę znajomych! Mąż zmieni w końcu zdanie a Ty przekonasz się że jest sens. Jedna krótka modlitwa zabłąkanej owieczki działa cuda !!! Tylko raz i będzie dobrze ! andreasor@tlen.pl ZB

Gość gość
no i mąż ma racje! chrzczenie dziecka jest niemoralne bo to niewinna nieświadoma istota a chrzest winien być świadomie podejmowany. Co to za dziecinada żeby dziecko chrzcic bo rodzice nalegają? A sama przecież jesteś niewierząca. to jest wasze dziecko nie twoich rodziców! i nie kościoła,który poluje na niewinne najmlodsze owieczki i juz od początku chce nimi zawładnąć.. moi rodzice by tu nie mieli nic do gadania bo ja nie pozwoliłabym dziecka skrzywdzić. Chrzest jest dla mnie krzywdą,ludzie nawet sobie sprawy nie zdają jak to może zaszkodzić..wypedzanie szatana dobre sobie..zadnego szatana nie ma w nowonarodzonej istocie,to chore zeby tak w ogóle myśleć i szok jak ludzie są zmanipulowani...jesli sie wypedza cos czego nie ma to to moze zadzialac odwrotnie,ze sie tego demona przywoła. Jakos dzieci reagują placzem na ten cudny "boski" chrzest. To okropna tradycja i wcale nie polska. Zaluje ze bylam chrzczona i mam zal do rodzicow o to,bo sama swiadomie bym nigdy na to nie przystala,przed bierzmowaniem sie obronilam na szczęście.

Gość gość
nie chcecie chrzcic dziecka wiec nie chrzcijcie. Rodzice muszą sie z tym pogodzić...oni wierzą,że dziecko pojdzie do piekla bez chrztu ale nie mają racji zresztą jak dziecko będzie chcialo chrzest to sobie go wezmie ale z wlasnej woli i swiadomie

Gość gość
chrzest niemowląt jest hołdem oddanym szatanowi i patologią. to barbarzynstwo nie ma czegos takiego jak grzech pierworodny który trzeba zmazać to bujda na resorach

Gość gość
Jezus był dorosły jak był chrzczony chrzest jako zmycie grzechów z dziecka ktore nie mialo nawet okazji zgrzeszyc to parodia chrzczenie dziecka przez ateistow parodia razy tysiąc

Gość gość
Wytocz działo argumentów i żądaj od niego tego samego. Polegnie bo go pokonasz gdyż faceci na ogół nie potrafią argumentować. I po sprawie Chrzest się odbędzie.

Gość gość
ale ona nie chce tego chrztu tylko rodzice jej chcą a to różnica poza tym jest dużo argumentów przeciw,nie rozumiem po co sie z tym chrztem tak spieszyć jakby nie można było zaczekać aż dziecko podrośnie i samo o sobie zdecyduje czy tego chce..czyżby kościół sie obawiał,ze duża część osób by nie chciała? a biedne dziecko nie odmówi..

Gość gość
'biedne dziecko'? Piszesz jakby miała się stać dziecku krzywda. Chrzest to błogosławieństwo i łaska a nie 'biedne dziecko', ot wymyslła.

Gość zona matka i kucharka
gość dziś 'biedne dziecko'? Piszesz jakby miała się stać dziecku krzywda. Chrzest to błogosławieństwo i łaska a nie 'biedne dziecko', ot wymyslła. X Może dla Ciebie tak. Dla mnie to coś paskudnego. Najbardziej intymna rzecz, jaką jest wiara albo jej brak, wtłoczenie dziecka w rytuały bez jego zgody. Co innego edukacja w szkole, co innego tak intymna rzecz. Dla mnie to ohyda.

Gość gość
Jak żyję nie słyszałam większych bzdur.

Gość gość
zona matka i kucharka dziś Może dla Ciebie tak. Dla mnie to coś paskudnego. Najbardziej intymna rzecz, jaką jest wiara albo jej brak, wtłoczenie dziecka w rytuały bez jego zgody. Co innego edukacja w szkole, co innego tak intymna rzecz. Dla mnie to ohyda. X X Częściowo się z Tobą zgodzę. Częściowo bo sakramenz chrztu nie jest taki intymny jakby się wydawało. Nie stawiam zbyt wysoko nauk w szkole, bo tam też piertolą brednie. Moja rodzina też naciskała bo przymusowo zostałam wychowana w durnej i straszliwej doktrynie kościoła. Nigdy w życiu nie zafundowałabym takiego prania mózgu swojemu dziecku. Najpierw rodzina się obraziła a potem po kryjomu zabierali dziecko do kościoła niby w ramach "pobycia z dziadkami". Ożesz k-wa! Zrobiłam bonanzę bo na spokojnie się nie dało. Po czasie dziadkowie przywykli że nie życzę sobie prania mózgu mojemu dziecku. Co ciekawe, kiedy im przytaczałam treści tekstu ze ST i NT to zupełnie nie mieli pojęcia o co chodzi?! No co za hipokryzja! Ja musiałam się naczytać i spędzić wiele lat, żeby się uwolnić od tej pierotolonej doktryny raz i na zawsze!

Gość gość
zona matka i kucharka dziś X X Częściowo się z Tobą zgodzę. Częściowo bo sakramenz chrztu nie jest taki intymny jakby się wydawało. Nie stawiam zbyt wysoko nauk w szkole, bo tam też piertolą brednie. Moja rodzina też naciskała bo przymusowo zostałam wychowana w durnej i straszliwej doktrynie kościoła. Nigdy w życiu nie zafundowałabym takiego prania mózgu swojemu dziecku. Najpierw rodzina się obraziła a potem po kryjomu zabierali dziecko do kościoła niby w ramach "pobycia z dziadkami". Ożesz k-wa! Zrobiłam bonanzę bo na spokojnie się nie dało. Po czasie dziadkowie przywykli że nie życzę sobie prania mózgu mojemu dziecku. Co ciekawe, kiedy im przytaczałam treści tekstu ze ST i NT to zupełnie nie mieli pojęcia o co chodzi?! No co za hipokryzja! Ja musiałam się naczytać i spędzić wiele lat, żeby się uwolnić od tej pierotolonej doktryny raz i na zawsze!

Gość gość
moja siostra miala to zzmoja mama... nie 8hrzcili, maly ma 4 lata. 2 lata mamie zajelo zanim sie pogodzila z tym ze nie bedzie miala decydujacego glosu w sprawie wychowania wnuka. Oczywiscie byly placze, blagania, fochy... badzcie twardzi. Wychowujcie zgodnie ze swoimi przekonaniami.

Gość gość
Jezus był dorosły jak był chrzczony chrzest jako zmycie grzechów z dziecka ktore nie mialo nawet okazji zgrzeszyc to parodia jezus przyjach chzest janowy a nie musiał potem sam stworzył iny chrzest a grzechem to dzieci dziedzicza grzech po rodzicach Księga Powtórzonego Prawa w rozdziale 28 wylicza wiele grzechów, które mogą być konsekwencjami grzechów dziedzicznych

Gość gość
a jest przymuszenie do chrztu!?

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
nie mogą być twardzi bo chodzi o kasę którą pompują w nich jej rodzice!!! sama napisała: "Chodzi tylko o moich rodziców, którzy jednak dużo pomagają, ale są niestety bardzo religijni " czyli - nie będzie chrztu to skończy się kasa!

Gość gość
Chrzest – w chrześcijaństwie obrzęd nawrócenia i oczyszczenia z grzechów, sprawowany na polecenie samego jego założyciela, Jezusa Chrystusa – z Mt 28,18-20

Gość gość
po co się silicie na cytowanie biblii i religijne argumenty przecież w przypadku autorki CHODZI TYLKO O KASĘ!!! która się utnie jak nie ochrzczą dziecka!!! tu nie chodzi o żadną wiarę ani religię!

Gość Heilige Geist
Jeżeli jesteście niewierzący, to nie ma sensu chrzcić dziecka. To wasze dziecko, a nie dziecko waszych rodziców.

Gość gość
jeszcze raz do głupków powyżej - tu nie chodzi o religię tylko o to, że jak nie będzie chrzcin to starzy zakręcą kurek z pieniędzmi pytanie jest więc proste - jak zmusić męża żeby się zgodził, bo jak się nie zgodzi to autorce skończy się kasa na ciuchy i kosmetyki!!!

Gość Heilige Geist
Ja ująłem sprawę w aspekcie filozoficzno - religijnym. Sprawa szantażu ekonomicznego to już sprawa polityczna.

Gość gość
dziś chrzest to jest nic innego jak napływ gotówki

Gość gość
martyna jest tylko Jezus bez chrystusa

Gość gość
Czy Jezus potrzebował oczyszczenia i nawrócenia, skoro nie był dotknięty skazą grzechu pierworodnego?

Gość gość
a ci dalej pieprzą o Jezusie! PRZECZYTAJCIE PIERWSZY POST! albo chrzcicie i dalej dajemy kasę - albo nie chrzcicie i za karę nie damy kasy

Gość Heilige Geist
Nie potrzebował. Zanurzywszy się w rzece, wziął na siebie grzechy wszystkich osób które się w niej zanurzały w celu oczyszczenia. Będąc bez grzechu, wziął na siebie grzechy bardzo wielu osób i umarł za nie na krzyżu. Temu właśnie służy sakrament chrztu - dziecko zostaje poświęcone za grzechy innych, aby za nie cierpiało. Pod tym względem, jest to rytuał satanistyczny. Skazuje się dziecko na cierpienie za grzechy, które nie są jego grzechami.

gość dziś no tak. Do tego trzeba to tutaj sprowadzić. Inna sprawa, że i tak połowa księży Wam tego dzieciaka i tak nie ochrzci.