Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród naturalny Bliźniąt ! Zdecydowałybyście sie ?

Polecane posty

Gość gość

Otóż jestem w ciąży blizniaczej :) Obie córeczki ułożone główkowo. Pierwszy poród książkowy - SN. Z moim lekarzem uznaliśmy, że bede probowac rodzic naturalnie. Co o tym myslicie, zdecydowalybyscie sie ? A może macie taki porod za soba ?

Gość gość
Raczej nie. Ja miałam pierwszą ciążę książkową, poród książkowy i co? I przy pełnym rozwarciu trzeba było na cito mnie ciachać, żeby dziecko szybko wyjąć. Nawet nie chcę wiedzieć, co by było, gdybym np. wpadła na pomysł porodu domowego. Przy bliźniakach ja bym nie zaryzykowała.

Gość gość
Ciachać w znaczeniu cesarskie cięcie.

Gość gość
nie-nigdy w zyciu za duze ryzyko ze to drugie bedzie niedotlenione

Gość MamaDwójkiDzieci
Jeżeli to drugi poród to zdecydowałabym się bez obaw. Kolejne akcje porodowe są szybsze, Ty już wiesz co i jak. Pierwsze dziecko toruje drogę, a drugie już szybko wychodzi, bo już jest wszystko porozszerzane, nietrzeba się przepychać. CC niesie ze sobą zbyt wiele zagrożeń i jak też tu po takiej operacji brać dzieci na ręce. Przy bliżbiakach trzeba się przecież więcej nagimnastykować :) Spokojnie zdecydowałabym się.

Gość gość
Pytasz się na forum, na którym 90 % trzęsie gaciami przed porodem jednego dziecka i opłaca cc :-) Ja bym się zdecydowała.

Gość gość
Moja kolezanka urodzila naturalnie blizniaki,wczesniej dwoje dzieci tez naturalnie.Ostatni porod stwierdzila ze byl najmniej bolesny i najszybszy mimo ze dwoje.Porod odbyl si w 35 tyg ciazy.Dzieciaczki zdrowe

Gość gość
Nie. Miałam pierwszy poród naturalny i cierpię do dzisiaj przez zle nacięcie krocza. Uwierz mi ze te co kupują cc wcale takie głupie nie są. Gdybym wiedziała ze mój poród uniemożliwi mi normalne funkcjonowanie tez bym to zrobiła.