Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomek38

"szykowanie" się do rozwodu

Polecane posty

Gość Dinek
A jaki jest sens w tym trwać w takim razie? Skoro nic między wami nie ma, a czy ona o Twoich planach wie? Jeśli tak jak na to reaguje? Bo od tego duzo zależy, myślę, że jeśli masz dowód na zdradę sam rozwód to formalność, ale i tak wsparcie przy rozwodzie prawnika nie zaszkodzi, wpisz sobie mecenas Budrewicz jeśli jesteś z Warszawy, dyskretny i bardzo kompetentny prawnik. Dodatkowo jeśli naprawdę chcesz tego rozwodu i masz dzieci w tym wieku to zaczął bym je przygotowywać, bo uwierz to będzie dla nich trauma.

Gość Asiasiasia554
Powiem tak, nie baw się w separacje, skoro nie współżyjecie od 2 lat to już jest sygnał dla sądu o braku więzi. Nie jedz z nią posiłków, prowadź swoje "gospodarstwo" . O to tez sąd zapyta. To wystarczy żeby stwierdzić że nie macie także więzi gospodarskich. Zawsze możesz powiedzieć że nie wyprowadziłeś się ze względu na dobro dziecka. Porozmawiaj z nią wcześniej i zaproponuj rozwód bez orzekania o winie, to najszybsza forma, a i później łatwiej sie dogadywać w różnych sprawach... macie przecież dziecko które rośnie i widzi. Zapamięta też kiedy i jak wyprowadziłeś sie w domu. Ja na twoim miejscu gromadziłabym maksymalną ilość informacji, kto gdzie i kiedy. Jeżeli wyskoczy z orzekaniem o winie z Twojego powodu będziesz przygotowany. I nie daj sie złapać. Przygotuj sie też finansowo, bo może to wszystko szybko sie potoczyć. Mój rozwód to 20 min i jedna rozprawa. Z 2 dzieci. Poszło łatwo. Trzeba zachować zimną krew i być bardzo konkretnym i precyzyjnym.

Gość baron pancerny
Rozwod to tragedia dla dzieci