Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co powiecie na to że dopiero od pół roku

Polecane posty

Gość gość
Hha skladki 2.80o k..a :D Czyli cos jak w polandii umowa smieciowa?czy gorzej? Ciekawe dlaczego ja place taxu co tydzien 100f i 70 ubezpieczenia. .. skoro moglbym 2.80 :D

Gość gość
Ciekawe dlaczego ja place taxu co tydzien 100f i 70 ubezpieczenia. .. skoro moglbym 2.80 smiech xxx no właśnie! pomyśl dlaczego? może dlatego, że nie dałbyś rady prowadzić swojej własnej działalności i musisz pracować na kogoś kto podstawia ci robotę prosto pod twarz?

Gość gość
ja jestem freelancerem (ale nie autorką wątku) i np national insurance contribution na samym początku przyznali takie niskie, że szok. płaciłam jakoś 50-60 funtów co kwartał. czyli max 240 rocznie !! i nie, moje dochody nie były na poziomie 500 funtow miesięcznie , że placiłam tak malo. to nie Polska, gdzie trzeba dać ZUSowi 1200 zł co miesiąc (!) ,nawet jak wlasny biznes przynosi dochpdy poniżej tej kwoty... ich to nie obchodzi. wiem, bo kuzynka ma małą firmę i nieraz ledwo dają radę finansowo, jak ma gorszy miesiąc a jej mąż kokosów nie zarabia, bo jakieś 1900 netto ma a mają dziecko

Gość gość
komunistyczny cham na etacie nigdy tego nie zrozumie - dla niego ktoś, kto ma własną działalność to prywaciarz, złodziej i oszust, który powinien oddawać 90% swoich dochodów

Gość gość
nie myl taxu ze składką NIN idioto tam bylo napisane taxu x I ubezpieczenia x wiec kto tu jest idiota czytaj ze zrozumieniem tepa krowo ...zaraz mi idiotko napiszesz ze one nie musza placic podatkow w ogole tylko sam nin tak ? buhaha glupia kwoka :D juz widze jakie kokosy beda dostawac na emeryturze z tego zlotego worka ktory im fundujesz w postaci 9 funtow na godzine minus oplaty to pewnie dlatego ze sa tak swietnie oplacani ludzie na dzialanosci w anglii sa dla banku niewyplacalnymi zerami ktore moga sobie tylko pomarzyc o kredycie hipoteczny ale zapomnialem ze u ciebie trzepia takie kokosy ze kupia chate za gotowke :D buhaha a jakie maja private pension w twojej firmie lat me guess!!! :D :D :D bo widzisz tepa zakuta palo ze nawet w najgorszej robocie za minimum pracodawca im doplaca a ty dajesz im wielkiego wala kolejna idiotka zerujaca na polkach juz widze jak im zapewniasz 40godz tygodniowo nie wspominajac juz o urlopie wiesz co to jest platny urlop w ogole wielka pani bizneswoman ? np ja za swoj urlop dostaje 2 tysiace funtow do reki a u ciebie dziewczyny ile dostaja? aha ;) znowu 0 to ile w koncu zostaje z tej super mega wielkiej stawki 9 ... kolejna tepa szmata ktora ma na fb pewnie wpisane ze prowadzi wlasna firme fiu fiu

Gość gość
zamknij ryj chamie w trepie kołysany nie masz bladego pojęcia o pracy na self employed - nikt mnie nie zatrudnia ani ja nikogo nie zatrudniam każdy płaci za siebie nie podoba się stawka to nie pracujesz chcesz iść na urlop to idziesz, chcesz mieć wolne to masz nie podoba ci się ten system to idziesz na etat chcesz mieć wyższą emeryturę to sobie wpłacasz prywatnie - dlatego w self employed masz tak niską stawkę - żeby mieć kasę na doubezpieczenie a nie chcesz to nie wpłacasz napisałam "pracują dla mnie dziewczyny" a nie "zatrudniam dziewczyny" zanim zaczniesz szczekać - najpierw doczytaj dokładnie kundlu, a potem dowiedz się od kogoś mądrego na czym polega różnica między etatem a własną działalnością

Gość gość
.zaraz mi idiotko napiszesz ze one nie musza placic podatkow w ogole tylko sam nin tak ? buhaha glupia kwoka xxx oczywiście że nie muszą fiu/cie złamany wystarczy, że wystawią w ciągu roku podatkowego faktury do kwoty wolnej od podatku ( 10600f) a resztę wezmą gotówką i tak większość klientów płaci gotówką za sprzątania

Gość gość
ludzie na dzialanosci w anglii sa dla banku niewyplacalnymi zerami ktore moga sobie tylko pomarzyc o kredycie hipoteczny ale zapomnialem ze u ciebie trzepia takie kokosy ze kupia chate za gotowke xxx one nie muszą każda z nich ma takiego głupiego knura jak ty w domu który pracuje na etacie i do banku po kredyt lata pokazywać zaświadczenie od pracodawcy

Gość gość
haha uderz w stol a nozyce sie odezwa :D widzisz Tania zdziro przywloklas z polski ten brzydki nawyk placenia ludziom pod stolem I smiesz sie jeszcze chwalic wszystkim na forum ile to im niby dajesz I jakie maja finansowe Eldorado z toba buhaha zapominajac o tych wszystkich oplatach ktore te biedne dziewczyny musza zrobic zwyczajnie je wykorzystujac bo pewnie maja wyjscie pracowac u takiej pustej torby jak ty za 9 funtow z ktorych musza oplacic sobie przyszly urlop p.pension ubezpieczenie I rozliczyc sie kwartalnie zapewne z podatku znajac zycie kupic jeszcze cala chemie do sprzatania za swoje I odkurzacz bo w twoim mniemaniu ta 9teczka smieszna powinna im na wszystko starczyc lub siedziec w domu wiec sie nie dziw ze znajduja sie ludzie ktorzy nawet u ciebie beda robic za ochlapy ktore im dajesz wyzywasz mnie osobe ktora w swojej firmie ma placone wiecej niz anglicy na tym samym stanowisku zabiegali o mnie I podwyzszajac mi place zostalem w firmie ktora mnie docenia podatek w wysokosci 100f/tyg tez nie bierze sie z nikad a ty tluku mielony ktory myje kible I oszukuje ludzi myslisz ze jestes kreatywna ambitna ? myslisz ze malo jest takich falszywych osobek wykorzystujacych rodakow za granicami kraju? mylisz sie kotku

Gość gość
buhaha no to faktycznie dorobia sie uciebie skoro nawet na legalu nie moga wykazac ponad 10kafli brutto...zalosc po prostu zalosc tego gowna to nawet nie komentuje : "nie podoba się stawka to nie pracujesz"

Gość gość
te "biedne dziewczyny" nie muszą robić żadnych dodatkowych opłat, pracują bo chcą i nikt ich do tego nie zmusza stawka za sprzątanie wszędzie wynosi 7, 5 f - ja daję 9 - taka ze mnie świnia! i nie myśl, że Polacy przywieźli do UK zwyczaj płacenia gotówką poza fakturą - Anglicy robili tak zawsze - tu nawet jest w złym tonie płacić sprzątaczce przelewem - nie ja to wymyśliłam, wielu klientów tak uważa

Gość gość
z tymi knurami to chyba samo zycie co ? swinio jedna jak zrobisz dobry obiad to moze ten twoj pokryje dzisiaj ta tlusta leniwa dope z ktorej wyplywa cellulit :D

Gość gość
tego gowna to nawet nie komentuje : "nie podoba się stawka to nie pracujesz" xxx aż tak cię w tyłku drze że ktoś ma wybór?

Gość gość
gość dziś z tymi knurami to chyba samo zycie co ? swinio jedna jak zrobisz dobry obiad to moze ten twoj pokryje dzisiaj ta tlusta leniwa dope z ktorej wyplywa cellulit xxx skończyły się argumenty, więc teraz będziesz już tylko ubliżał, tak?

Gość gość
pewnie ze w zlym tonie jest placic przelewem skoro sa jeszcze gorsze cepy ktore placa 7.50 toz to nawet minimalna nie wyjdzie "nie musza robic zanych oplat" kolejne gowno do ktorego nie ma sensu sie odnosic twoj "stary" jak zasuwal na lopacie w polsce tez byl w taki wyjatkowy sposob traktowany ze wszystko co zarobil mogl zatrzymac tylko dla siebie nie placac z tego zadnego zusu ani innych oplat ? :D ja j***e ta lysa pipa naprawde wierzyw to ze ma racje I jest WIELKIM pracodawca buahha

Gość gość
zamiast tu pisac tyle wpadlabys lepiej umyc mi kibel potrzebuje fachowca ktory sie nim odpowiednio zajmie zaplace ci 10funtow/h chyba nie odmowisz w koncu to taka super kasa nawet funt wiecej nic dajesz swoim niewolnicom:)

Gość gość
mnie nawet to nie rusza ze ona im placi najzwyklejsze w swiecie siano z ta robote tylko sposob w jaki sie tym chelpi :/ "co powiecie na to ze dopiero od pol roku zatrudniajac dziewczyny za 9 funtow z czego one musza sobie wygospodarowac pieniadze za urlop itp itd " wyglada to tak jabys weszla tutaj zebrac oklaski tylko ze tych ohow I achow cos nie slychac ;) ja rozumiem ktos sprzata na magazynie ma ubezpieczenie zagwarantowane 40godz mozliwosc zaplanowania sobie zycia dzieki stalej stabilnej pracy to osobe ktora zatrudnia kogos takiego mozna docenic a te chelpienie sie w twoim przypadku z tych smiesznych 9 funciaczkow jest po prostu zabawne przeciez te sprzatanie automatycznie wiaze sie z posiadaniem samochodu przeciez to nie sa prace po 8 godz tylko tu 3 tam 3 jutro nie przychodz w niedziele przyjdz na 3 godziny ale stawka dalej 9 funtow pracujac na magazynie skladasz sie na wache I jezdzisz caly tydzien za 5taka a tutaj za 9 funtow masz oplacic ubezpieczenie podatek pension samochod ubezpieczenie za auto amortyzacja siana idzie ze hej jakos sobie nie wyobrazam ze te dziewczyny biegaja po miescie z buta do klientow ale oczywiscie w twoim mniemaniu trafily w totolotka I powinny byc teraz jaszczesliwsze na swiecie :D

Gość gość
Co tak na nia jedziecie? Przecież faktycznie niekt nikog do takiej rovoty nie zmusza A spzratanie to nie jest robota docelowa tylko tymczasowa W miedzyczasie robi sie kursy i szuka innej roboty

Gość gość
no i uciekla pisda a tak jej jeszcze chcialem dopiertolic

Gość gość
haha dobre usmialam sie :)

Gość gość
Tak czytam ten watek i stwierdzam jedno gowno wiecie o samozatrudnieniu, przeciez nie tylko sprzataczki tak pracuja prawie w kazdym zawodzie mozna byc swoim pracodawca, te przynajmniej maja te 9 a co powiecie o pomocnikach bud ktorzy zapieprzaja za 6.50, tak

Gość gość
A co powiecie o szwaczkach pracujacych za 4funty na godzine ? u ciapatch

Gość gość
4 na godzinę to w porządku! ale 9 to tylko złodziejka i wredna świnia biednym dziewczynom daje!

Gość gość
Niektórym wiele do szczęścia nie potrzeba i widocznie to tym dziewczynom pasuje wiec spoko. Mnie jednak zastanawia agresja tej sprzataczki bizneswoman. Czyżby jej knur (tak nazywa sie teraz parterow w kafeteryjnym jezyku tak?)jej wystarczajaco nie pokrywał czy tez biznes nie idzie tak jak tu go przedstawiasz?

Gość gość
Banda nieudacznikow jedzie po dziewczynie Przyjechala pewnie z wiochy zarabia fajna kase sprzatajac latryny to wiadomo ze sie cieszy a innych najwidocznie roznosi zazdrosc

Gość gość
Self Employed przeciez to najwieksza patologia tym systemem pracuje. Pracuja na czarno za kase pod stolem, kupuja Inovoices jak im brakuje do rozliczenia na koniec roku podatkowego. Odliczaja wszystko jak leci. A innym wciskaja kity jakie to "derektory" z nich, buahaha. Znam takich ludzi sporo tutaj w UK, do krecenia walkow to pierwsi.

Gość gość
gość dziś [15:12} nie wiem, może i są tacy i ty akurat takich znasz. Ja mam co miesiąc na invoice mniej więcej 1800-2000 więc nie muszę niczego kupować pod stołem na czarno

Gość gość
aha jestem gościem z wczoraj 18:19

Gość gość
A jedyne co zamierzam odliczyć od podatku w tym roku to nowy RAM i procesor