Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kafeteriANIE mam pytANIE

Polecane posty

Gość gość

Wiecie gdzie jest OLESNO?

Nie wiem, ale jak będę się tam wybierać to wejdę w google i poszukam mapę i cel podróży. Pozdrawiam, Danuta Drabik.

Gość gość
Przecież jak jedziesz w kierunku miasta namysłów od Częstochowy to przecież przez miasteczko Olesno przejeżdżasz podam ci po kolei od czewy częstochowa blachownia kłobuck Lubliniec potem wjeżdżasz do woj. Opolskiego jest Olesno potem stare Olesno następne miasto to Kluczbork potem wołczyn od wołczyna są wsie między innymi Ligota wołczyńska ...domaszowice greboszów kamienna i miasto namysłów weź w necie sprawdź gdzie te miejscowości po drodze do namysa są

Gość gość
Ozimek nie jest po drodze przez Ozimek sie nie przejeżdża Ozimek jest niedaleko Opola i krasiejowa

Gość gość
To miejscowość odległa o 60 km od Namysłowa.

Gość gość
Więc ozimka nie zapomniałem wymienić wiem bo często tam jeżdżę tzn do czewy wiesz że w miejscowości Krasiejów jest jurapark zobacz w necie polecam mnóstwo atrakcji możesz tam pojechać

Gość gość
No Olesno od Namysłowa jest około 60 km polecam jurapark Krasiejów

A co masz do zaoferowania w tym Olesno? Co roku jeżdżę pod namioty na Nysę na zlot Volkswagenów i jest tam jezioro Nyskie :) fajne okolice..

Gość gość
Tak sie z ciekawości pytam wiesz że niedaleko nysy są góry opawskie wygugluj sobie w powiecie nyskim właśnie a w powiecie nyskim w gminie Głuchołazy w górach opawskich leżą piękne wsie jarnołtówek pokrzywna moszczanka przepiękne górskie wsie co roku tam jeżdżę do ośrodka złota dolina poczytaj też o tym osrodku wpisz sobie złota dolina w pokrzywnej obejrzyj też zdjęcia oraz zobacz Krasiejów

Gość gość
Mysia z namysa do nysy jest około 100 km też byłem kilka razy nad jeziorem nyskim oraz otmuchowskim opolszczyzna jest piękna też na Opolszczyźnie w powiecie namysłowskim jest stobrawski park krajobrazowy w powiecie strzeleckim i krapkowickim jest góra świętej Anny też na Opolszczyźnie jest zamek w mosznej wyszukaj sobie oraz jest też zamek w brzegu

Ok poczytam. Byłeś w Czechach? Przez Nysę przejeżdżamy jak jedziemy do Czech, potem głuchołazy i do Jesennika :) Piękne są Czechy i widoki. Polska też jest piękna, ale w Czechach to jakby się świat zatrzymał :)

Gość gość
Te miejsca są warte odwiedzenia polecam

Gość prawictwo pospolite 152
nie mam pojecia gdzie jest olesno .. To pewnie jakies male miasto ?

Gość gość
Tak byłem w Czechach koło Głuchołaz w mieście Zlate hory tam przepłukuje sie złoto oraz w mieście jasenik a przy granicy z polską koło Głuchołaz do sklepu jeździliśmy a w złotej dolinie jest dobre czeskie piwo Holba

Gość gość
Zlate hory są około 20 km od miasta jasenik

gość dziś Holba dobre piwo :) A Złote Góry tylko przejeżdżałam, ale ponoć pięknie tam jest. Polecam Ci Prachovské skály piękne widoki!

Gość gość
Chętnie pojadę a wieś pokrzywna jest 9 km od Głuchołaz zobacz zdjęcia tych pięknych wsi

Już zerkam :) Lubisz przyrodę? Piękne widoki? Góry, zieleń, chatki,lasy? To normalnie nie da się opisać słowami :)

Gość gość
Pokrzywna moszczanka jarnołtówek Głuchołazy jasenik zlate hory są w górach opawskich bo te góry nazywają się góry opawskie najwyższy szczytem na Opolszczyźnie w polskiej części gór opawskich jest biskupia kopa

Gość gość
Kocham góry opawskie dlatego że mam do nich tylko 120 km jest tam przecudnie w Zakopanem też byłem 4 razy ale tam za dużo turystów tak samo jak w złotym stoku czy w górach wałbrzyskich w pokrzywnej jest kameralnie wybierz sie do pokrzywnej