Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja siostra nie chce się leczyć

Polecane posty

Gość gość

Jest młodą piękna kobietą , wykryto u niej raka piersi(średniozaawansowany) Stwierdziła że nie da się okaleczyć i oszpecić. Stwierdziła tez że leczenie da jej może 2 procent na przeżycie 5 lat. Rodzice uszanowali jej decyzję. Co zrobić?

moja siostra miała stadium III, czyli ostatnie, żyje 10 lat teraz miała wznowę nie wiem, co Ci poradzić jeśli w człowieku nie ma woli walki, to nic nie zdzialasz siostrze dużo pomogła rozmowa z psychologiem w szpitalu onkologicznym, może to jest jakas szansa?

Gość gość
Rozmawiałam z nią , stwierdziła że to nie rak ją zabije tylko szpital i leczenie. Ona od dziecka nie cierpi szpitali. Pamiętam jak kiedyś odwiedzałyśmy dziadka to wymiotowała :(

cóż mogę powiedzieć... leczenie onkologiczne w warunkach polskich to gehenna nie dość. że męczy cie choroba, psychicznie i fizycznie, to jeszcze musisz o wszystko walczyć, prośbą, groźbą wszystko z łachy, z bólem, leczenie po najmniejszej linii oporu teraz siostra dostała leczenie takie, jakie było 20 lat temu, chemia zupełnie niecelowana, powoli serce jej wysiada do tego problemy finansowe, walka z ZUSem o jakikolwiek zasiłek, w ciągu roku czasu trzeci raz idzie na komisję zusowską, tak jakby coś sie zmieniło w temacie chorób onkologicznych i następowały cudowne uleczenia co chwilę trzeba miec na prawdę silną psychikę, żeby przez to przejść

Gość gość
No właśnie tego się siostra boi, że przegra nie z rakiem tylko z leczeniem. Tym tłumem w przychodniach i szpitalach. a psychiki nie ma silnej :( Może poszukać jej jakiś naturalnych metod leczenia w ludzkich warunkach.