Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pieczarka9

Wymagania społeczne

Polecane posty

Gość Pieczarka9

Naszła mnie taka refleksja że na kobiety w ciąży jest najwieksza presja społeczna jaka może być. No bo tak kobieta w ciąży nie może się zapuścić, nie może przytyć za mocno musi być po ślubie Nie może rezygnować z pracy Musi sie zdrowo odżywiać Nie może palić Nie może pic alkoholu Musi Chodzić do szkoły rodzenia Musi Badać sie reguralnie Ma Mieć dobry humor Ma Ćwiczyć Ma Nie narzekać Ma moiec idealny porządek w mieszkaniu w końcu zaraz będzie nowy lokator! Zapomniałam o czymś? Napewno. Według mnie społeczeństwo trochę przesadza ja w tym stanie czułam sie słabo a otoczenie wymagało żebym robiła znacznie więcej niż przed ciąża i to z uśmiechem na ustach, Tez to zauważyliście?

Gość gość
powinna adoptowac dziecko, tyle dzieci samotnych a nie nogi rozkłada bo ona ''chce miec własne'' ciężarne to pier/dol/one egoistki !!!

Gość gość
A te adoptowane to bocian przynosi i nikt w ciąży nie był by sie urodziły, taaa

Gość Pieczarka9
Właściwie racja ciężarna musi tez zapomnieć o sobie i żyć tylko jako inkubator nie rezygnując oczywiście z rozwoju kariery

Gość gość kesjanka
Cóż mi się tak szczerze to wydaje, że kobiety - zwłaszcza Polki - same sobie troszeczkę na taką postawę zapracowały. Oczywiście uważam, że to godne podziwu ile kobiet sobie radzi na tylu polach życiowych na raz. Ale tak na prawdę same sobie na to pozwoliłyśmy. I inni się do tego przyzwyczaili. I co się dziwić, że teraz społeczeństwo tego oczekuje od kobiet. Nie jako jesteśmy już do tego przymuszane. Takie czasy. Ale myślę, że tym bardziej trzeba za to kobiety chwalić - takie które poświęcają się, by tak postępować bez narzekania na to. O to ciekawy artykuł na ten temat. Myślę, że można być szczęśliwą nawet z tyloma obowiązkami, jeśli ma się odpowiednie nastawienie. http://www.whystory.pl/pl/inspiracje/niezwykli-ludzie/sukcesy-i-zmagania-gabrieli-pudlo-chojnackiej-kobiety-charyzmatycznej.html Pozdrawiam!

Gość gość
Można też olać wymagania społeczne jak i "życzliwe" porady i żyć po swojemu.