Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kp co ile h? Tylko szczerze?

Polecane posty

Gość gość

jw. Prosze powiedzcie prawde jak wygladalo/wyglada karmienie Waszysz 5 miesiecznych niemowlakow? Co ile jadly? I jak wygladaly nocki?

Gość gość
Moje dziecko kończy czwarty miesiąc i karmię go piersią w dzień co około 2,5 godz, a w nocy tak często, jak się budzi, czyli co jakieś 2 godz. Szansy na poprawę czyli dłuższe spanie mojego dziecka jakoś nie widzę. ;)

Gość gość
Moja w nocy budziła sie 1-3 razy max. Przeważnie kończyło sie na drugim karmieniu. W ciągu dnia bywało różnie. Moja sie wycwanila i dojadala co godzinę lub 1.5 zamiast najeść się do syta raz a porządnie

Gość gość
to mozemy sobie podac rece bo mam tak samo. Autorka :)

Gość gość
Normalka. Mój starszy syn też z rodzaju "podpijaczy", nocki zarwane dopóki karmiłam. Myślałam, że z córką będzie inaczej , ale gdzież by tam... W dzień nie jest źle, ale to dopiero teraz gdy ma siedem miesięcy i rozszerzoną dietę, więc mam może z 2-3 karmienia. Z tym że ja się zaparłam i zaczęłam karmić w stałym rytmie - uznałam, że jest na tyle duża, by mieć mniej więcej stałe pory posiłków i przynajmniej zje więcej naraz. Staram sie nie pozwalać na podpijanie na każde zawołanie.Natomiast noce są ostatnio szczególnie ciężkie -mnóstwo pobudek na kilka łyków, a były już tylko dwie. Ale u nas chyba to zęby.

Gość gość
To ja gość z 19.24 moja tak jadla ale tylko do jakiegoś czasu. Pierwsze moze 4 miesiące. Moja później ograniczała sie do jednego długiego karmienia ale mi to nie przeszkadzało bo karmilam na lezaco. W ciągu dnia przywyklam do tego ze byłam chodzaca studnia mleka :) karmiłam tylko 8 miesięcy bo mała sama odstwila pierś

Gość gość
Wlasnie karmie :/ zacznę od g. 13 następne około 14.30 kolejne 16.30 , 18.00, 20 z minutami, 23, a w nocy to nie ogarniam bo śpimy razem i jak co to cycka ile chce ale od 5.30 do 8.30 to chyba non stop :/ o godz. 10 juz jest Sahara w cyckach i dostaje butle mm. I od 13 lecimy od nowa. Ma 3.5 m-ca. I tez mam wrażenie, ze sobie cycka dla zabawy a nie dla jedzenia :O

Gość gość
Co 2,5- 3 godz. Jak się urodził, miał żółtaczkę, był senny i to ja mu regulowałam posiłki, bo sam się nie dopominał. I tak już zostało. Mogłam z zegarkiem w ręce wychodzić z domu i wiedziałam na ile wystarczy zostawiona porcja odciągniętego mleka. W wieku 5 mcy przesypiał całe noce, fakt że późno zasypiał, ale spał od 23:00 do 9:00. Bajka, żebym tak z każdym następnym miała... ale pomijając ząbkowanie i okres noworodkowy, nie wiem co to nieprzespane noce.

Gość gość
Mój mały też miał żółtaczkę i przez pierwszy tydzień nie mogłam go dobudzić na karmienie. Po jakimś czasie dopiero zaczął się dopominać o jedzenie. Najgorzej chyba było gdy miał ok. 3 miesięcy, bo potrafił wołać o cyca nawet co pół godziny. Teraz będzie miał niedługo 5 i je różnie. Czasem woła po 1 godzinie, a czasem po 3 czy nawet więcej. Zwykle tak pośrodku. Dodatkowo lubi zasypiać na drzemkę czy na noc też przy piersi. Wtedy raczej jest najedzony i bardziej ssie dla uspokojenia. Karmię go na noc po kąpieli, którą ma ok.20-21 (bliżej 21) i ok. 22 już śpi. Ok. 2-3 daję mu cyca na śpiocha, bo o tej porze sama idę spać. Maluch budzi się na jedzenie ok. 8-9 rano, więc spokojnie się przy nim wysypiam, bo 6h mi wystarczy. Czasem jeszcze sobie trochę pośpimy do 10 (uroki macierzyńskiego :) ). Właściwie noce zaczął dość ładnie przesypiać od drugiego tygodnia życia. W nocy miał 2 pobudki (albo i na śpiocha) na karmienie. Po każdym karmieniu w nocy od początku spał po kilka godzin a ja karmiłam wyłącznie piersią, więc nie wieżę, że po mm dzieci lepiej śpią :)