Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SZEWC

LUSTRZANKA jaką wybrać

Polecane posty

Hej chciałabym kupić na domowe potrzeby lustrzankę... czyli coś taniego, dobrego :) bardziej na hobby niż fascynacje fotografią ;) Czy coś doradzicie?

Gość gaajowy
najważniejsze by miała wymienny teleobiektyw.

Gość gość
nie ma czegos co jest dobre i tanie :)

Gość gaajowy
jest. Ja zaczynałem od zwykłego FIEDa i fotki dobre wychodziły. Tu zależy od rodzaju kliszy, papieru i całego osprzętu do wywoływania. Ogólnie fajna sprawa

Przepraszam niepotrzebnie uzyłam słowa tanie... chodziło mi o przystepne dla zwykłego siemiertelnika ;) dzięki za wpisy...

Ja mam nikona d3200. Sprawdza się w codziennym użytkowaniu. W sam raz dla "śmiertelników fotografii" :D . Jeśli interesuje Cię fotografia w większym zakresie i chcesz się poduczyć to polecam zapoznać się z kursem online - https://www.szerokikadr.pl/. W razie czego zapraszam na priv. :)

Gość gość
Pentax 645z :-)

Gość gość
a po co ci lustrzanka na domowe hobby?? zeby sie pochwalic rodzinie i znajomym, ze cie stac, jak juz kredyt za to splacisz? :O zwykla cyfrowka, typowy manual za 300zl zrobi ci swietne fotki, w kazdej sytuacji i kazdym swietle bez zadnego problemu z ustawianiem. po prostu bierzesz i cykasz, na manualu w lustrze nie zawsze jest to takie samo, i zdjecia wychodza gorsze moim zdaniem.