Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KWanka

staraczki o 2kreseczki, jestescie tu?zapraszam

Polecane posty

Witam czy jest tu ktos starajacy sie o dziecko ?? Wraz z mezem staramy sie 7my cykl, pomyslalam ze fajnie byloby zalozyc tu watek i dzielic sie doswiadczeniami i nowinkami , zapraszam :)

Gość gość
Witam ! Staram się o trzecią ciąże. Mam syna, a druga poroniłam. Za kilka dni mam termin @ i juz sie troszkę stresuje.

Gość goscjulka
hej..ja czekam na @..albo moze i nie czekam :P @ ma przyjsc ok sob-niedzieli... moze sie udalo. zobaczymy.pozdrawiam

Gość starajaca1
ja staram sie 2 lata brak owulacji,cały czas próbujemy wywołać udało się na około 6 cykli tylko 2 w tym raz zaszłam w ciążę biochemiczną.Obecnie mam 3dc i musze zapisać się na wizytę, ponieważ 2 miesiące temu zrobił mi się torbiel prawdopodobnie po stymulacji:(czekam aż się wchłonie.Aha mam cykle około 40 dniowe.Obecnie jestem na etapie załamania.Nie wiem czy chcecie takiego ponuraka tutaj.

Gość goścjulka
ale chyba nie powinnam sie za bardzo nastawiac na ten cykl...juz zaczyna pobolewac mnie brzuch. :O

Gość gość
Witam, my tez sie staramy lecz na ta chwile bez efektow. Mialam poronienie niedawno i od tamtej pory nie bylo miesiaczki, tylko jakies plamienie od czasu do czasu. Tak bym chciala juz byc w ciazy :(

Gość goścjulka
niestety- te, ktore chca, nie zachodza w ciaze, a te, ktore nie chca maja pelno dzieci..

Dziewczyny a ile macie lat? Zastanawiam sie czy pojsc do ginekologa jednak znajac troszke swojego moglby mnie zbyc ze jeszcze norma czyli ten okreslony rok staran nie minal i nie potraktuje mnie powaznie jesli chodzi o dlugosc starania, bo reszta to spoko. Ja chyba za duzo naczytalam sie w internecie na ten temat i jestem w stresie caly czas czy qszystko ze mną ok. Zastanawiam sie czy zrobic sobie jakies okreslone badania z krwi, zeby nie isc do niego z pustymi rekoma, mysle ze z takimi wynikami juz cos wiecej mi powie na wizycie, tylko jakie badania ? jakie wy dostalyscie skierowania na badania kiedy poraz pierwszy zglosilyscie sie do ginekologa z problemem starania sie o dziecko ? Jaka glupia bylam kiedys gdy myslalam ze zajscie w ciaze jest takie proste ... Milo mi ze sie odezwalyscie , dawajcie znac jakby co :)

Gość gość
takie tematy juz sa,po co zakladac kolejny??

Dodatkowo w mojej rodzinie pojawily sie czy to noworodki czy ciaze - w najblizszym czasie ma sie pojawic chlopczyk bo juz w poniedzialek 22.01- dziala to na mnie tragicznie, wiem ze to zle nastawienie psychiczne ale ten kto ma ten problem powinien troszke mnie zrozumiec, czuje taka zazzdrosc ze to nie do pojecia ...

00;01 tak wiem ze są ale sadzac po tym ile one trwaja srednio juz 40-50stron dialogu powatpiewam ze udaloby sie wepchac we wszystkie te dziewczyny i nadążyć za nimi wiec postanowilam otworzyc swoj wlasny.

Ja z mezem staralam sie ponad rok... i wczoraj dowiedzialam sie ze bede mama blizniakow ! a tez plakalam co miesiac w lazience gdy dostawalam okres... chodzilam prywatnie do gin ktora mi mowila nie stresowac sie nie myslec wyjechac.... i odpusialam sobie ja poszlam u siebie na dzielnice do przychodzi lekarz odrazu skierowal na badanie prolaktyny i wyszlo nasze nie powodzenie ..4 msc na hormonach i sie udalo i to podwujnie hehe :)

najwazniejsze to zrobic badania odrazu , sama zaluje ze nie zrobilam tego na samym poczatku staran . zycze was powodzenia!

w takim razie podwojne gratulacje! :) jesli chodzi o badanie prolaktyny - w ktorym dniu cyklu mialas wykonac to badanie, na czczo czy normalnie, a testosteron badalas tez wtedy czy jak ?

Aha i czy te badanie, ale takze inne hormony plciowe kobiet sprawdze u lekarza rodzinnego na nfz czy trzeba wykonac je prywatnie w laboratorium ?

Gość gośćjulka
Dziewczyny Cos mnie tknelo i zrobilam test,pozytywny!

Gość gośćjulka
Zanetka gratulacje... :-) Chyba zu emocji zapomnialam dopisac wir poprzednim poscie.

ja mialam badania ogolne u mojego lekarza ogolnego , mocz,krew,tarczyce i wszystko bylo w normie potem moj maz zbadal nasienie tez wszystko ok, i w koncu zbadalam ta prolaktyne w polowie cyklu jakos bo to bylo odrazu na drugi dzien wizyty , badanie mialam za darmo na drugi dzien mialam wyniki i odrazu poszlam z nimi do gin i przepisal mi diostinex .

dla Ciebie gośćjulka tez gratulacje! :) u mnie 2 dni po okresie byla druga bardzo slaba kreska ale byla , kilka dni pozniej dwie juz grube krechy ;p

tak prolaktyna na czczo , masz raz pobrana a pozniej(ok 1.5H) drugi raz po zazyciu tabletki.

Gość Poznanianka90
Witam dziewczyny, my się staramy dopiero drugi cykl, czyli prawie tyle co nic :) Cieszymy się życiem bez zabezpieczeń. Mam nieregularne miesiączki więc lekarz polecił mi testy owulacyjne, oraz zażywać kwas foliowy. Równo we walentynki będę robić test bo wtedy minie termin ostatecznej miesiączki :)

gośćjulka kolejna szczesciara i kolejny raz gratuluję i zycze powodzenia:) Zanetka07 to jednak Zanim udam sie do ginekologa beda musiala sie postarac zrobic te wyniki zeby uniknac w razie potrzeby zbywania, od razu bede wiedziala na czym stoje .... Myslicie ze skierowanie na te badania hormonalne dostane normalnie od swojej rodzinnej Pani doktor czy musi byc od gina bo czytalam rozne opinie... Ja tez biore kwas foliowy odkilku miesiecy, mialam tez kupiony mikroskop owulacyjny ale nie polecam tego badziewia bo nie dziala a te sporadycznie napisane pozytywne opinie o nim to sobie chyba producenc***iszą .... A co do testow owulacyjnych tez stosowalam ale zrezygnowalam z nich, wszedzie pisze ze owulacja nastapi tam do ilus godzin gdy na pasku wyjda 2 rownomierne barwnie paski lub linia testowa bedzie mocniejsza, u mnie te linie byly praktycznie zawsze , kontrolna zawsze mocna a testowa razblada raz bardziej widoczna, nawet gdy robilam je caly miesiac pod rzad na kazdym tescie wychodzila mi ta kreseczka testowa, zrobil mi sie metlik w glowie i zrezygnowalam. To trzymam kciuki mialabys wspanialy prezent na walentynki , twoj tez :)

Gość gośćjulka
dzieki dziewczyny :) trzymam za was kciuki :)

Dzis od rana wyczekiwanie na informacje o nowym dziecku, w koncu przyszedl telefon ze w rodzinie (bardzo bliskiej) pojawil sie syn, nigdy nie chodzilam tak zmieta po domu jak dzisiaj ...

Gość gość Mania
Gościulka gratulacje...kiedy robiłaś test,tzn.przed datą miesiączki czy jak już się spoźniał? Poznanianka90 ja też już z 5 cykl korzystam z testów owulacyjnych i w tym miesiącu(cyklu) miałam piękna owulacje

Gość gość Mania
Dodam że już 3 lata się staramy a od roku wiem o swojej chorobie...Hashimoto niedoczynność tarczycy a jakby tego mało jeden jajnik policystyczny...od miesiąca mam dopiero dobre wyniki i znowu próbujemy...jak przetrwać czas oczekiwania? Proszę o pomoc...bo jeszcze tydzień do okresu

Gość gość Mania
KWanka ja mam to samo

Gość gość Mania
To samo z tymi testami i z tymi dziećmi w rodzinie...niedługo rodzi i boje się tego dnia a ona paw dumna i mnie unika jakby sytuacja była odwrotna,jej mąż jeszcze nie chciał dziecka a nam przykro bo on głośno o tym przy nas wsponiał jakby się tłumaczył

Gość gość Mania
Testy owulacyjne mogą wyjść mylnie pozytywne bo ta druga krecha musi być mocno wyraźna jak ta kontrolna i róbcie je koło 22-giej tak mi profesor gin zalecił,wtedy jest najbardziej wiarygodny,podobnie jak z ciążowym najlepiej rano a tu odwrotnie...

Gość gość Mania
Badania róbcie po 3 miesiącach najlepiej niech gin kieruje i decyduje bo ja 2 lata piłowałam i miałam nawet hsg czyli sprawdzaną drożność jajowodów i mąż nasienie...i dopiero rok temu dowiedziała m się o Hashimoto,mam niedoczynność...to powoduje niezagnieżdzanie zarodka bo organizm odrzuca ciąże.Od ponad miesiąca mam dobre wyniki dlatego BADAJCIE SIĘ!ja mam 32 lata i czas ucieka