Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co gdy niemowle swedzi pupa? Przyczyny?!!?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma rok. od kilku dni co jakiś czas kręci się na pupie Wygląda to tak jakby saneczkowa. widać że swędzi ją pupa bo jak zacznę ją drapać to przestaje co to może być myślicie że to owsiki tylko od czego mogła zarazić się owsikami

Gość gość
To mogą być owsiki. Złapać je mogła wszędzie. Ich jaja mogą być nawet w kurzu. Żeby się upewnić zrób badania, ale nie kału tylko takie na szkiełko z taśmą. Takie szkiełko dostaniesz w laboratorium. Rano naklejasz taśmę dziecku przed umyciem w okolice o***tu i z powrotem na szkiełko. To badanie ujawnia jaja owsików.

Gość gość
dokladnie to samo pomyslalam-owsiki. mozna je zaoobserwowac w kupie, ale niekoniecznie sa widoczne. trzeba isc do lekarza, cala rodzina dostaje tabletki, jednorazowo, a dziecko 3 dawki w odstepach czasu. Nalezy wyprac w wysokich temperaturach posiciel, zabawki, ubrania, wszystko dokladnie wymyc i w miare mozliwosci powyparzac. im szybciej sie to zwalczy, tym lepiej

Gość gość
masz dziecko, jesteś matką ,a nawet nie wiesz tak podtawowej sprawy ,ze roczne dziecko to już ZADNE NIEMOWLĘ?? Kobieto nie ośmieszaj się i doucz się w końcu

Gość gość
To wez se poczytaj do kiedy dziecko jest niemowlakiem. Bo jezeli chodzi o kalendarz rozwoju to mowi sie ze niemowle to dziecko od urodzenia do konca 12 miesiaca zycia. Tak wiec tluku do ksiazek!!!

Gość gość
to jeśli ma rok to ma już 12 + , wiec żaden niemowlak tlukuu

Gość gość
Tak to mogą być owsiki, moja córka miała niedawno , idź do pediatry, przepisze ci lek dla dziecka i dla domowników, wygotuj pościel i ręczniki, dokładnie scieraj kurze oraz dobrze wymyj wanne jeżeli macie i córka korzysta pozdrawiam

Gość gość
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Jutro z samego rana umawiam sie do lekarza. Pozdrawiam!!! A do tej Pani co mi napisala ze mam sie douczyc corka ma 11 miesiecy i kilka dni wiec jeszcze sie lapie na niemowlaka bo tak jak ktos Ci napisal do 12m.ż. ale ze nie chcialo mi sie bawic w takie uogolnianie to napisalam rok. I znow plucie jadem....