Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niższy gość

Pytanie do wysokich dziewczyn

Polecane posty

Gość niższy gość

Jak to na prawdę jest, faktycznie nie przeszkadza wam, jak facet jest niższy ? Jestem z dziewczyną teoretycznie o 1 cm wyższą (ja 181, ona 182), piszę teoretycznie bo wiadomo, fryzura, obcasy, optycznie wygląda na dużo więcej. Jest mi z nią dobrze, jeszcze nigdy czegoś takiego nie przeżywałem ale ciągle gdzieś tam w podświadomości męczy mnie obawa, że jak pojawi się ktoś wyższy, to wiedziona prawami natury mnie opuści. Ona wciąż mnie zapewnia, że nie zamieniłaby mnie na nikogo innego ale ja jakoś nie mogę się pozbyć tego lęku. Bezpodstawne kompleksy ?

Gość gość
Jesteś akurat wysoki, to nie wiem. Ja jestem średniego wzrostu, więc nie chciałabym niższego.

Gość niższy gość
Czyli prawo natury jednak działa ?

Gość gość
Nie zawsze. Ale dla mnie facet 1,60 to format kieszonkowy. Myślę, że wyższy jest ok, nawet, gdy trochę niższy od dziewczyny. 1 cm to niewiele.

Gość niższy gość
Czyli nie tyle co wyższy/ niższy, tylko te 180 musi mieć ?

Gość gość
Przy moim wzroście wystarczy 176.

Gość niższy gość
A gdybyś miała 182 to ile by Ci wystarczyło ?

Gość gość
Nie wiem, to już żyrafa ;) ale 1 cm nie robiłby różnicy.

Gość gość
Debilu 185 to średni 200 to teraz normalnie wysoki z bardzo wysoki to jest dopiero od 220. 170 to karły

Gość gość
chyba z akromegalią :P

Gość gość
1 cm? masz chyba kompleksy, wiec problem tkwi w tobie a nie w tym co wola kobiety, bo 1cm zadnej kobiecie nie przeszkadza, a tobie tak bo inaczej nie byloby tego tematu

Gość niższy gość
Nie pytałem co średni a co wysoki, tylko jak to dziewczyny widzą gdy facet jest niższy.

Gość gość
Mnie nie przeszkadza 1 cm.

Gość gość
180 u kobiety to wzrost żyrafy. Mężczyzn 190 nie ma wcale az tak dużo, żeby sobie przebierać i wybierać. Prawda też jest taka, że wysocy mężczyźni lubią kobiety o bardzo niskim wzroście, poniżej 160. Więc te bardzo wysokie kobiety mają z tego tytułu jeszcze mniejszy wybór. Więc jak cie twoja pani o 1cm niższa zostawi, to na pewno nie z powodu wzrostu.

Gość gość
Wyższa miało być.

Gość niższy gość
Czyli jednak kompleksy. Może się z tego wyleczę. Prawda jest też taka, że mało kto mi w tym pomaga. Widziałem przerażenie w oczach mamy gdy ją pierwszy raz zobaczyła, potem zapytała “Tobie to nie przeszkadza ?”. Dziewczyna kumpla była jeszcze bardziej nietaktowna, powiedziała jej wprost “Ale ty jesteś wysoka !!” Potem pytała się kumpla, czy wg niego do siebie pasujemy bo jej zdaniem to raczej nie. Od tej pory spotykamy się sami, bez dziewczyn.

Gość gość
To rzeczywiście nietaktowna, omijaj ją.

Gość gość
Chłopie, nieważne co myślą inni, rodzina/znajomi, ważne co myślicie WY. Skoro Twojej dziewczynie, to nie przeszkadza, to w czym problem? W Twojej głowie. Zrób coś z tym, bo przez takie 'głupie' kompleksy możesz zepsuć świetny związek i zostawi Cię, ale nie z powodu wzrostu, tylko Twoich kompleksów, po prostu dłużej tego nie wytrzyma. A dziewczyna kumpla, fakt, nietakt ogromny.

Gość niższy gość
Staram się jak mogę, znamy się dopiero od października, w Sylwestra wyznaliśmy sobie nasze uczucia, wiem, to faza zauroczenia, fascynacji, nie chcę tego popsuć. Tylko co będzie, jak motylki odfruną ?

Gość gość
Nie odfruną tak szybko, nie martw się :)

Gość gość
Moge Ci tylko pozazdroscic. Moja pierwsza miala 180, zaluje do dzisiaj ze ja olalem, teraz jestem z taka co ma 167, ale to juz nie to, gdyby pierwsza chciala wrocic, czolgalbym sie do niej na kolanach.

Gość gość
Tez takie uwielbiam, tylko zakompleksione kurduple ziemnoblotne nie potrafia docenic ich uroku.

Gość gość
To nie o to chodzi ,że kurd**el nie doceni tylko ona go nie chce i w sumie się jej nie dziwie facet z 170 cm to porażka.

Gość gość
170 to porazka ? Ja mam ponad 2 i co ? Jeszcze wieksza porazka. 27 lat i zadnej dziewczyny do tej pory.

Gość gość
Mam 180 cm i owszem spotykałam się z facetami, którzy byli może nie niżsi ale podobnego wzrostu i nie było mowy o obcasach. Tzn mi to nie przeszkadzało, oni(dokładnie dwóch ) czuli się źle . Prawda jest taka, że na żadnego z nich nie patrzyłam jak na faceta do końca życia, bardziej kochałam szpilki. Nie wiem czyja to wina, pewnie moja. Na męża wybrałam faceta powyżej 190 ;) Ale znam dwie pary małżeństw, gdzie różnica wzrostu nie wynosi kilka centymetrów a dosłownie "głowę". Jedni są 25 lat po ślubie- ciągle szczęśliwi i śmieją się ze swojej różnicy wzrostu ,a drudzy 3 lata po ślubie- wzrost to u nich temat tabu ;)

Gość gość
Ja jestem niski mam 170 i Lubie swój wzrost mam dobre proporcje nigdy nie uwazalem tego za wade wole to niz 200 cm jak kolega wyżej. Mam znajomego 199 i wygląda jak chodzacy patyk.

Gość gość
Skad sie to w ogole wzielo, ze facet musi byc wyzszy ? Moze mi to ktos wytlumaczyc ? Przyznam, ze sam tak mam, automatycznie eliminuje dziewczyny w moim albo wyzszym wzroscie (180+). Dlaczego ? Zakodowane w genach ? Zachowania kulturowe ? Instynkt ? Chociarz moge sobie wyobrazic, ze jakby zaiskrzylo, to byloby mi obojetne, czy 160 czy 200.

Gość gość
Generalnie ludzie są coraz wyżsi. Zmiana sposobu odżywiania, profilaktyka, szczepienia, lepsze warunki sanitarne wszystko to wpływa na rozwój człowieka. 170cm u dziewczyny w gimnazjum to normalny wzrost. Potwierdzają to badania: “National Geographic” informował, że przeciętny Polak ma 177,5 cm wzrostu. Tak więc 180cm u mężczyzny to średniak.

Gość gość
Nie pytalem ile cm to sredniak tylko skad sie to wzielo, ze facet musi byc wyzszy. Z tego co widze, to i kobiety i faceci tak maja. Dlaczego ?

Gość gość
W calek faunie samce zawsze sa wieksze od samic. Takie zycie.