Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mariannn

niszcząca zazdrość

Polecane posty

witam! Mam przeogromny problem z zazdrością w związku, w którym jestem od roku. Chłopak jest naprawdę wspaniały, lepszego nie mogłam sobie wymarzyć. Jest wpatrzony we mnie jak w obrazek, bardzo mnie kocha i robi wszystko, żebym była szczęśliwa, ale mimo tego, nie mogę sobie dać rady z uczuciem zazdrości... I nie chodzi tutaj o jakieś jego koleżanki, bo zdaję sobie sprawę, że mnie nie zdradzi, ale o... piękne, nagie i półnagie kobiety np w internecie, filmach, nawet na ulicy. Mam ogromne kompleksy związane ze swoim ciałem (od pewnego czasu ćwiczę i staram się poprawić swój wygląd, chociaż np mikroskopijnego biustu nie naprawię), mimo, że na zainteresowanie ze strony mężczyzn nigdy nie mogłam narzekać, spotykałam się z wieloma osobami to jednak kompleksy jak miałam tak są. Pojawiły się już w poprzednim wieloletnim związku i tak pozostało. Wiem, że to chore i większość ludzi nie ma z tym problemu, jednakże od wielu lat nie potrafię sobie z tym poradzić. Probuję sobie tłumaczyć pewne rzeczy, uspokajać się, ale jak zobaczę np u niego na tablicy na facebooku jakąś półnagą dziewczynę (bo ktoś polubił) to od razu pojawia się szybsze bicie serca i wielka złość. Nawet filmów nie oglądamy, gdy wiem, że są tam nagie sceny. Nienawidzę jak widzi jakąś nagą kobietę (a wiadomo w filmach i w internecie prawie wszystkie są idealne). Ale całe życie nie mogę siebie i jego tak ograniczać. Chciałabym normalnego związku bez tego okropnego uczucia. Czy ma ktoś jakąś radę na ten problem? Czy może to z wiekiem mija? Jestem po dwudziestce, chłopak tak samo. Za wszelkie porady bardzo dziękuję

Gość gość
jA TEZ TAK MAM

Gość gość
JAk możesz być zazdrosna o aktorki? Zdajesz sobie sprawę, ze to sprawa grafików komputerowych? Te wszytskie kobiety w gazetach, nawet nie wyglądają jak one same, bo photoshop rządzi.

Zdaję sobie sprawę, że ich zawodem jest idealny wygląd, a laski w necie są poprawiane, ale wiedza to jedno, a uczucia to inna sprawa. Zdaję sobie ze wszystkiego sprawę i wiem jak to może głupio wyglądać i brzmieć, ale naprawdę ciężko sobie z tym poradzić...