Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moja córka je za mało?

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pyty pytanie. Mam 3 miesięczną córkę. Od miesiąca karmie ją mm. Przez ten czas zjadała tyle porcji i w takiej dawce jak jest na opakowaniu mleka. Jednak od kilku tak sobie przestawiła rytm dnia, że wypada jej jedna porcja bo przesypia karmienie. Powinna jeść 6 porcji a je 5. Teraz nie wiem czy może tak zostać czy powinnam np zwiększyć te 5 porcji ze 120 np do 140 żeby ostatecznie dostała tyle pokarmu ile jest na opakowaniu? Powinnam się sztywno trzymać tych wytycznych czy jeśli jej wystarcza tyle posiłków to tak może zostać? Je mniej więcej o takich godzinach: 4 rano, 9-10, 13-14,17-18, 20-21 i potem znowu do 4

Gość gość
dziecko się nie zagłodzi, jak płacze z głodu to je za mało, jak nie płacze i dobrze przybiera na wadze to jest ok. Dodam że mam blizniaki, córke i syna, córka je 90 ml co 1,5 -2 godz, syn je 140 ml co 2,5 godz. Cóz, taki urok dzieci, jedno je wiecej, drugie mniej, najwazniejsze ze dobrze przybieraja na wadze.

Gość gość
Z wagą jest ok bo byliśmy teraz na szczepieniu i była ważona więc może rzeczywiście jej tyle wystarcza ;/

Gość gość
ta tabele na opakowaniu traktuje sie orientacyjnie :) , maluch jiech jje ile cchce