Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do ksiegowych

Polecane posty

Gość gość

witam, pytanie do osob znajacych sie na ksiegowosci. 1. zakladam dzialalnosc gospodarcza, np. sprzedaz swieczek 2. mam sporo zakupionego towaru przed zalozeniem dzialalnosci. zaplacone z prywatnego konta. 3. czy moge sprzedawac ten towar np. w sklepie internetowym, mimo, ze kupiony byl przed rozpoczeciem dzialanosci? z gory dziekuje za odp.

Tak możesz sprzedać, ale musisz je wprowadzić do działalności a jeśli będziesz miała kontrolę skarbową to musisz pokazać wyciąg bankowy z konta i udowodnić, że zapłaciłaś za niego.

Możesz poinformować księgową, że takie produkty zapłaciłaś przed założeniem działalności. Pamiętaj musisz mieć też faktury zakupowe, kosztowe być wysokiego podatku nie musiała płacić co miesiąc.

Gość gość
dziekuje serdecznie za odp. pozdrawiam i zycze milego weekendu :)

Bardzo dobry artykuł o zmianach w księgowości w 2016: taxexpert24.pl/akt/81-zmiany-w-rachunkowo%C5%9Bci-od-2016-roku-%E2%80%93-kto-musi-prowadzi%C4%87-pe%C5%82n%C4%85-ksi%C4%99gowo%C5%9B%C4%87.html

A jeszcze bardziej taxexpert24.pl/oferta/ksi%C4%99gowo%C5%9B%C4%87.html

Gość gość
A ja polecam zebyscie nikogo nie szukali ! Wszystko znajdziecie w necie !

Gość Mariusz Szulc
A dla czego nie szukali? Moim zdaniem lepiej kogoś zapytać i się poradzić niż brnąć w jakieś totalne błędy. Ja miałem bodobny problem i skontaktowałem się z biurem ksiegowym jako poradę. Jestem z Rzeszowa i do takich pytań mogę polecić kancelarie księgowa Revision na ulicy Pelczara.

Gość gość
Ja jak czegoś niewiem to odrazu piszę do swojej ksiegowej http://www.delta.waw.pl/ . Mogę szybko uzyskać odpowiedz nawet przez telefon.

Gość gość
Kiedy ja zakładałam swoją działalność bardzo pomocne mi były wszelkie gotowe wnioski i tp a wszystko znalazłam na tej stronie www.procedurawfirmie.pl .

Gość gość
Ja swoje podatki i wszystko co jest związane z księgowoscią rozliczam w tym biurze księgowym www.bkliczydlo.com.pl.