Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

leczenie przewlekłego zapalenia zatok

Polecane posty

Gość gość

syn ma przewlekle zapalenie do tego zgrubienia w śluzówce na tomografii, od pół roku choruje praktycznie cały czas katar ma przeważnie zawsze mniejszy znikomy bądź większy, co prawda kicha częściej w parkach w meście czy u siebie w sadzie nawet o tej porze, wsześnie bywało latem w domu serie po 10 kichnię na raz ale nie miał stwierdzonej alergii i tu pytanie dostał leki szczepionkę, loratadyna na 60 dni, avamas na 30 dni i solik czy to leczenie zapalenia czy alergii,

Gość gość
dodam że nic mi lekarka nie wsponinała o alergii dopiero z ulotki wyczytałam tylko tyle lekarka na koniec powiedziała że później tylko będzie brał aerius czy jakoś tak. i nie wiem o co chodziło

Gość gość
Tak dla poczytani, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Trzeba tylko zrozumieć mechanizm działania, a wszystko stanie się prostsze. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość Zebral
Z tego, co udało mi się wyczytać w tym artykule na temat zapalenia zatok http://www.acatar.pl/objawyzapaleniazatok.html wynika, że są na nie narażeni głównie alergicy. Niestety, cierpię z powodu zatok bardzo często i potwierdzam tę regułę. Z wielu objawów, które są wymieniane, na szczęście rzadko miewam utratę węchu. To jest bardzo nieprzyjemne. Może powinnaś zapytać lekarza wprost o wszystko. Niektórzy chyba sądzą, że rodzic wie wszystko.

Gość gośc

Ze swojej strony będę polecała Novama Familino Pro, dla mnie po prostu urządzenie idealne. Inhalację można sobie zrobić w parę chwil bez ślęczenia nad rurką i całym aparatem. Tak samo irygacja dróg oddechowych jest szybka, nie boli nie męczy a po takim udrożnieniu nosa czy zatok człowiek czuje dużą ulgę.

Gość niemc

Też kupiliśmy familino - bardzo dobry

Gość Gość

Polecam nasz Familino, super wybór pod kątem rodziny z dziećmi. Maseczki dla dorosłych i dla dzieci są bardzo wygodne dopasowane, z miękkimi krawędziami także nic się w ciało nie wżyna. Jak to dokładnie wygląda widać na novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja.